Το ΜΙΕΤ μάς προσκαλεί σε μια συζήτηση με τη συγγραφέα παιδικών βιβλίων Ζωή Βαλάση

Το Μορφωτικό Ίδρυμα Εθνικής Τραπέζης προσκαλεί το κοινό στην τρίτη συνάντηση του κύκλου ομιλιών «Εκδότες και συγγραφείς θυμούνται και αφηγούνται».

Εκδότες και συγγραφείς θυμούνται και αφηγούνται

Το Μορφωτικό Ίδρυμα Εθνικής Τραπέζης προσκαλεί το κοινό τη Δευτέρα 18 Νοεμβρίου, στις 18:00, στην τρίτη συνάντηση που διοργανώνει η Βιβλιοθήκη του Ελληνικού Λογοτεχνικού & Ιστορικού Αρχείου (ΕΛΙΑ) / ΜΙΕΤ με τίτλο "Εκδότες και συγγραφείς θυμούνται και αφηγούνται" στο κτήριο του ΕΛΙΑ (Aγίου Ανδρέου 5, Πλάκα).

Στην τρίτη συνάντηση η συγγραφέας Ζωή Βαλάση θα μιλήσει για τα βιβλία της και για την παιδική λογοτεχνία γενικότερα. Θα ξεναγήσει το κοινό στον χάρτινο κόσμο της και θα μοιραστεί μαζί του τη γοητεία του εξωσχολικού βιβλίομιετυ και της ανάγνωσης ως παιχνίδι, την καλλιέργεια της αγάπης για το βιβλίο και τη συνεισφορά της στον εκδοτικό και τυπογραφικό χώρο με τη συνεργασία του Διονύση Βαλάση.

Παράλληλα θα πραγματοποιηθεί μικρή έκθεση με τεκμήρια της εκδοτικής και τυπογραφικής πορείας της ομιλήτριας και του Διονύση Βαλάση.

Λίγα λόγια για τη Ζωή Βαλάση

Η Ζωή Βαλάση (γένους Τζίμα, Αθήνα 1945) είναι συγγραφέας και κριτικός, διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Σορβόννη-Παρίσι IV. Από το 1976 έχει εκδώσει περισσότερα από πενήντα βιβλία, κυρίως για παιδιά, και έχει συνεργαστεί με πολλές εφημερίδες και περιοδικά, με το Ραδιόφωνο και την Τηλεόραση, - είτε για επιστημονικά θέματα είτε με έργα μυθοπλασίας -, και με διάφορα παιδαγωγικά και ερευνητικά ευρωπαϊκά κέντρα για τη νεοελληνική λογοτεχνία και γλώσσα. Έχει προσκληθεί και έχει εκπροσωπήσει το ελληνικό παιδικό βιβλίο σε διεθνή συνέδρια και διεθνείς συναντήσεις για το βιβλίο. Έχει τιμηθεί με ελληνικά και διεθνή βραβεία (1983, 1987, 2000, 2014) και έργα της έχουν μεταφραστεί και εκδοθεί στο εξωτερικό.
Καθιέρωσε τακτική στήλη κριτικής του παιδικού βιβλίου στην εφημερίδα Ριζοσπάστης (1975-1987), και δίδαξε επί είκοσι χρόνια στην τριτοβάθμια εκπαίδευση το μάθημα "Εισαγωγή στη μελέτη της Λογοτεχνίας και των Βιβλίων για Παιδιά".

Λόγω των περιορισμένων θέσεων, θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. Απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής.

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Παιδί

Δύο εμπνευσμένες παιδικές δράσεις ξεκινά η ομάδα Flux for Art

"Πλανήτης SOS-η αποστολή των πουλιών" και "Της Πλάκας μυστικά - Μάντεψε ποιος ζει στη γειτονιά" είναι οι τίτλοι των δύο οικογενειακών δράσεων για παιδιά από 4 έως 10 ετών.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
03/09/2025

Πώς προστατεύουμε τα παιδιά από τα ατυχήματα με ζώα;

Δείτε εντός όλες τις οδηγίες ασφαλείας από το σωματείο "Αντιμετώπιση Παιδικού Τραύματος".

Ο Γιώργος Χατζηπιερής μας ταξιδεύει με τον "Τεμπέλη Δράκο" στο Ηρώδειο

Για 20 χρόνια, ο Γιώργος Χατζηπιερής και ο "Τεμπέλης Δράκος" αποτελούν φαινόμενο του παιδικού τραγουδιού, γεφυρώνοντας λογική και φαντασία με μουσικές που αγαπούν μικροί και μεγάλοι. Στις 11 Σεπτεμβρίου το Ηρώδειο υποδέχεται τον Δράκο με Ελένη Τσαλιγοπούλου, Αλκίνοο Ιωαννίδη, Φοίβο Δεληβοριά και άλλους· διαβάστε όσα μας είπε.

Δύο νέα παιδικά βιβλία για τα ζώα από το Καλειδοσκόπιο

Τα παιδικά βιβλία "Η αρκούδα που αγαπούσε τα δέντρα" και οι "Τρεις φίλοι στο ποτάμι" μόλις κυκλοφόρησαν σε συνεργασία με τον Αρκτούρο.

Νέα παιδικά βιβλία από τις εκδόσεις Πατάκη

Νέοι τίτλοι για τους μικρούς αναγνώστες, από βιβλία λογοτεχνίας μέχρι γνώσεων και δραστηριοτήτων.

Halloween στην Τεχνόπολη και το Kids Radio Spooky Festival

Η πιο spooky, fun και οικογενειακή γιορτή της χρονιάς επιστρέφει για ένα χορταστικό διήμερο.

Νέα παιδικά -και όχι μόνο- βιβλία από το Μεταίχμιο

Κυκλοφόρησαν μόλις από τις εκδόσεις Μεταίχμιο βιβλία δραστηριοτήτων, εκπαιδευτικά βιβλία ανάγνωσης αλλά και ημερολόγιο-οδηγός εκπαιδευτικού κι ένα βιβλίο για γονείς.