"Παραδείσια πουλιά": Έρχεται σύντομα το νέο βιβλίο του Γιάννη Πάσχου

Θα κυκλοφορήσει προσεχώς το νέο μυθιστόρημα του συγγραφέα της αυτοβιογραφικής νουβέλας "Το χρονικό ενός δυσλεκτικού", η οποία έχει μεταφεθεί και στο θέατρο.

Παραδείσια πουλιά

Μετά την πολυσυζητημένη αυτοβιογραφική νουβέλα "Το χρονικό ενός δυσλεκτικού", ο Γιάννης Πάσχος επανέρχεται επιλέγοντας αυτή τη φορά τη φόρμα του μυθιστορήματος. Το νέο του βιβλίο που θα κυκλοφορήσει προσεχώς, τα "Παραδείσια πουλιά", παρακολουθεί την ξέφρενη πορεία δύο φίλων, που φλέγονται από επιθυμία για ζωή σαν τα μυθικά κίτρινα ρωμαϊκά κεριά, ενάντια σε κάθε είδους περιορισμούς ή συμβάσεις, με το αζημίωτο φυσικά. Μια ιστορία γεμάτη απρόοπτα, ανατροπές και χιούμορ, από τη χαρά στη λύπη και τ' ανάπαλιν.

Ένα απόσπασμα από το βιβλίο

Είναι μεγάλο δώρο να σε καίει το εσωτερικό φως Ιεροκλή, συντονίζει τα όργανα, διορθώνει τις διαδρομές του αίματος και στη σκέψη προσφέρει πολύτιμη υπηρεσία φωτίζοντας τις ανάγκες των πιο απόκρυφων περιοχών του σώματος. Και οι πιο μικρές φλεβίτσες καλό είναι να έχουν την ιστορία τους ισότιμα με τα πιο σημαντικά όργανα, η εσωτερική δημοκρατία του σώματος να εξουσιάζει. Αυτή μυρίζεται σαν κυνηγιάρικο σκυλί τον έρωτα, αυτή καταπολεμά την κόπωση του μυαλού. Αντισώματα Ιεροκλή, εγγράψου ως μέλος της θείας ύλης! Άνοιξε τα μάτια σου για να μην αρρωστήσεις ποτέ

Λίγα λόγια για τον συγγραφέα

 

Ο Γιάννης Πάσχος γεννήθηκε στα Γιάννενα το 1954. Σπούδασε βιολογία στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο και ειδικεύτηκε στη Μοριακή Βιολογία και τη Γενετική των υδρόβιων οργανισμών στην Ουγγαρία και τη Νορβηγία. Είναι καθηγητής Ιχθυολογίας

Το λογοτεχνικό του έργο περιλαμβάνει ποιήματα, συλλογές διηγημάτων, νουβέλες και δοκίμια, τα οποία για χρόνια παρέμεναν αδημοσίευτα. Το 2005 εκδόθηκε το πρώτο του ποιητικό κείμενο από τις εκδόσεις Οδός Πανός με τίτλο Lila Teman. Ακολούθησαν η ποιητική συλλογή Ζωή εκτός ωραρίου (Μελάνι, 2007), το διήγημα Κύριε ελέησον (εκδόσεις του Ηπειρωτικού Αγώνα, 2008), η συλλογή διηγημάτων Μια νυξ δι᾿ εν έτος (Μελάνι, 2009), το δοκίμιο Ιχθύες ως σύμβολο και τεχνούργημα: απόπειρες ερμηνείας (συλλογικό έργο, Ίνδικτος, 2010), η συλλογή διηγημάτων Μη φεύγεις (Ίνδικτος, 2013), η ποιητική συλλογή Μεγάλες διώρυγες (Μελάνι, 2015), η συλλογή διηγημάτων Οι μαγικές ιστορίες του Δον Ντομίνγκο (Περισπωμένη, 2017), η συλλογή διηγημάτων Φοβού τα βρέφη (Περισπωμένη, 2020) και η νουβέλα Το χρονικό ενός δυσλεκτικού (Περισπωμένη, 2022, Κρατικό Βραβείο 2023, Βραβείο Αναγνώστη 2023).

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τέχνες

Μουσείο Μπενάκη: Πώς ο Δημήτρης Πικιώνης σημάδεψε την ελληνική αρχιτεκτονική

Το εκθεσιακό αφιέρωμα για τον Έλληνα αρχιτέκτονα εγκαινιάζεται σήμερα (22/10).

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
22/10/2025

"Ατμόσφαιρες στα πόδια μου": Προβολές για τη βιωσιμότητα της Γης στην Ταινιοθήκη

Βίντεο προτείνουν νέους τρόπους κατανόησης της σχέσης του ανθρώπου με τη γη.

Εικαστικοί αποκαλύπτουν όσα δεν βλέπουμε στα παρασκήνια μιας καλλιτεχνικής παραγωγής

Το "remnants of ongoing activity" προβάλλει επισφαλείς και συχνά αόρατες συνθήκες ενός καλλιτεχνικού πρότζεκτ.

Διάλεξε το επόμενο έκθεμα του Μουσείου Μαρία Κάλλας

Το μουσείο γιορτάζει δύο χρόνια λειτουργίας και καλεί το κοινό να συμβάλλει ενεργά στη μόνιμή του έκθεση.

6 μεγάλες ληστείες σε μουσεία πριν από εκείνη του Λούβρου

Η Μόνα Λίζα, η Κραυγή και άλλα έργα τέχνης που έχουν πέσει θύματα ληστείας ανά τα χρόνια.

Ποιά είναι η Laila Gohar που θα μαγειρεύει συνεχώς επί τρία 24ωρα φασόλια

Η γκαλερί ARCH μένει ανοιχτή για 72 ώρες και μας καλεί σε Table for One με καλεσμένη την αναγνωρισμένη καλλιτέχνιδα και σχεδιάστρια που χρησιμοποιεί το φαγητό ως μέσο έκφρασης.

Η έκθεση-υπερθέαμα για τον Βαν Γκογκ ανοίγει σήμερα στο Ολυμπιακό Κέντρο Γουδή

Το "Van Gogh: The Immersive Experience" είναι από τις εκθέσεις που δεν πρέπει να χάσετε.