Το Μουσείο Αλέκος Φασιανός ετοιμάζει ένα Χριστουγεννιάτικο Camp για παιδιά 5-9 ετών

Με μια σειρά ολοήμερων δράσεων τα παιδιά θα κληθούν να κοινωνικοποιηθούν και να λειτουργήσουν σε ομάδες, αναπτύσσοντας τις κοινωνικές τους δεξιότητες και το πνεύμα συνεργασίας.

Χριστούγεννα © shutterstock.com

Στις 27, 28 & 29 Δεκεμβρίου το Μουσείο Αλέκος Φασιανός προσκαλεί τα παιδιά 5-9 ετών σε ένα εορταστικό και δημιουργικό τριήμερο όπου θα μοιραστούν την χαρά τους για τα Χριστούγεννα.

Με μια σειρά ολοήμερων δράσεων τα παιδιά θα κληθούν να κοινωνικοποιηθούν και να λειτουργήσουν σε ομάδες, αναπτύσσοντας τις κοινωνικές τους δεξιότητες και το πνεύμα συνεργασίας. Στόχος του Camp είναι τα παιδιά να πάρουν πρωτοβουλίες καλλιεργώντας την αυτοπεποίθησή τους λύνοντας γρίφους και ξεκλειδώνοντας μύθους.

Θα εμπνευστούν από τα έργα και την ζωή του Αλέκου Φασιανού, θα διαβάζουν παραμύθια με σκοπό να φτιάξουν την δική του ιστορία και να παίξουν θέατρο σκιών όπου τα παιδιά θα είναι σκηνοθέτες και ηθοποιοί. Τέλος, θα φτιάξουν αναμνηστικά έργα και πολλές ακόμα εκπλήξεις.

Αναλυτικό πρόγραμμα ημέρας

9-10 π.μ.

Άφιξη – Καλωσόρισμα παιχνίδια γνωριμίας & περιήγηση στον χώρο του Μουσείου.

10-10.30 π.μ.

Πρωινό

10.30-11.30 π.μ.

Μουσειοβαλίτσα – Ο μύθος της γειτονιάς του Αλέκου Φασιανού.

11.30 π.μ.-12.30 μ.μ.

Ζωντανεύοντας τις φιγούρες του Αλέκου Φασιανού (Ζωγραφική & χειροτεχνίες)

12.30-1 μ.μ.

Παραμύθι & συζήτηση – θέατρο σκιών με φιγούρες του Φασιανού & συζήτηση

1-1.30 μ.μ.

Μεσημεριανό φαγητό

1-2.30 μ.μ.

Τα παιδιά φτιάχνουν το δικό τους χριστουγεννιάτικο αναμνηστικό έργο ή στολίδι.

Info: Απαιτείται κράτηση θέσης μέσω του more.com | Συμμετέχουν έως 25 παιδιά ανά ημέρα | Κόστος συμμετοχής: 30 ευρώ/άτομο

Διαβάστε Επίσης

Περισσότερες πληροφορίες

Μουσείο Αλέκος Φασιανός

Νεοφύτου Μεταξά 15, Αθήνα
  • Βινιέτες Τεχνών - City life

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Παιδί

Αναγνώσεις αγκαλιάς στον Πολυχώρο Μεταίχμιο

Οι γονείς κάθονται με τους πολύ μικρούς φίλους και ακούν παρέα παραμύθια αξιολάτρευτες ιστορίες από την ηθοποιό, νηπιαγωγό και εμψυχώτρια Γόνη Λούκα.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
16/09/2025

Πάμε Πειραιά για την 5η Γιορτή Ανακύκλωσης του δήμου

Το πρόγραμμα της γιορτής στην πλατεία Κοραή περιλαμβάνει εκπαιδευτικές και ψυχαγωγικές δράσεις για όλες τις ηλικίες, με βιωματικό και διαδραστικό χαρακτήρα, μουσική, εκπλήξεις και δώρα για τα παιδιά.

Νέα παιδικά βιβλία έρχονται από τις εκδόσεις Ίκαρος

Πιγκουίνοι, χρονοταξιδιώτες και η Άστριντ είναι οι πρωταγωνιστές των τεσσάρων νέων τίτλων που αναμένουμε προσεχώς.

"Η Πεντάμορφη και το Τέρας" για παιδιά κάνει πρεμιέρα στο θέατρο Αυλαία

Η Παιδική Σκηνή της Γιώτας Τζουάνη επιστρέφει στα μέσα Σεπτέμβρη με το κλασικό παραμύθι.

Η "Παπλωματού" ξαναζωντανεύει στο Νέο Θέατρο "Κατερίνα Βασιλάκου"

Το θρυλικό "Δώρο της Παπλωματούς" της αείμνηστης Μαριάννας Τόλη επιστρέφει πέντε χρόνια μετά την τελευταία του παράσταση στο στέκι του, σε αναβίωση του Σωκράτη Μαϊδώνη.

Ξεκίνησαν οι αναγνώσεις για τη "Μέριλιν" στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά | Δείτε εικόνες

Η παράσταση που μιλά για τον σχολικό εκφοβισμό βασίζεται στο ομώνυμο παραμύθι της Τασούλας Επτακοίλη (σε διασκευή Σοφιάννας Θεοφάνους) και είναι σε σκηνοθεσία Τάσου Πυργιέρη και μουσική Θέμη Καραμουρατίδη.

Σαββατοκύριακο στο φεστιβάλ "Περιβαλλο-Τεχνήματα"

Μια διήμερη εορταστική εκδήλωση έρχεται στο Άλσος Βεΐκου στο Γαλάτσι για να ευαισθητοποιήσει μικρούς και μεγάλους σε σχέση με το περιβάλλον και τη βιωσιμότητα.