Το Μουσείο Αλέκος Φασιανός ετοιμάζει ένα Χριστουγεννιάτικο Camp για παιδιά 5-9 ετών

Με μια σειρά ολοήμερων δράσεων τα παιδιά θα κληθούν να κοινωνικοποιηθούν και να λειτουργήσουν σε ομάδες, αναπτύσσοντας τις κοινωνικές τους δεξιότητες και το πνεύμα συνεργασίας.

Χριστούγεννα © shutterstock.com

Στις 27, 28 & 29 Δεκεμβρίου το Μουσείο Αλέκος Φασιανός προσκαλεί τα παιδιά 5-9 ετών σε ένα εορταστικό και δημιουργικό τριήμερο όπου θα μοιραστούν την χαρά τους για τα Χριστούγεννα.

Με μια σειρά ολοήμερων δράσεων τα παιδιά θα κληθούν να κοινωνικοποιηθούν και να λειτουργήσουν σε ομάδες, αναπτύσσοντας τις κοινωνικές τους δεξιότητες και το πνεύμα συνεργασίας. Στόχος του Camp είναι τα παιδιά να πάρουν πρωτοβουλίες καλλιεργώντας την αυτοπεποίθησή τους λύνοντας γρίφους και ξεκλειδώνοντας μύθους.

Θα εμπνευστούν από τα έργα και την ζωή του Αλέκου Φασιανού, θα διαβάζουν παραμύθια με σκοπό να φτιάξουν την δική του ιστορία και να παίξουν θέατρο σκιών όπου τα παιδιά θα είναι σκηνοθέτες και ηθοποιοί. Τέλος, θα φτιάξουν αναμνηστικά έργα και πολλές ακόμα εκπλήξεις.

Αναλυτικό πρόγραμμα ημέρας

9-10 π.μ.

Άφιξη – Καλωσόρισμα παιχνίδια γνωριμίας & περιήγηση στον χώρο του Μουσείου.

10-10.30 π.μ.

Πρωινό

10.30-11.30 π.μ.

Μουσειοβαλίτσα – Ο μύθος της γειτονιάς του Αλέκου Φασιανού.

11.30 π.μ.-12.30 μ.μ.

Ζωντανεύοντας τις φιγούρες του Αλέκου Φασιανού (Ζωγραφική & χειροτεχνίες)

12.30-1 μ.μ.

Παραμύθι & συζήτηση – θέατρο σκιών με φιγούρες του Φασιανού & συζήτηση

1-1.30 μ.μ.

Μεσημεριανό φαγητό

1-2.30 μ.μ.

Τα παιδιά φτιάχνουν το δικό τους χριστουγεννιάτικο αναμνηστικό έργο ή στολίδι.

Info: Απαιτείται κράτηση θέσης μέσω του more.com | Συμμετέχουν έως 25 παιδιά ανά ημέρα | Κόστος συμμετοχής: 30 ευρώ/άτομο

Διαβάστε Επίσης

Περισσότερες πληροφορίες

Μουσείο Αλέκος Φασιανός

Νεοφύτου Μεταξά 15, Αθήνα
  • Βινιέτες Τεχνών - City life

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Παιδί

The Mamagers Family Fun Day στο Ellinikon Experience Park: Μια Κυριακή γεμάτη παιχνίδι, μουσική και φαντασία

Το TheMamagers.gr διοργανώνει μια μεγάλη, ανοιχτή γιορτή αφιερωμένη στις οικογένειες, με ελεύθερη είσοδο, γεμάτη παιχνίδι, διασκέδαση και live concert από τους The Burger Project.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
29/10/2025

Ο "Φιλάργυρος" σε παιδική διασκευή στο θέατρο "Τζένη Καρέζη"

Η παιδική αυτή εκδοχή του αφηγείται με απλό και κατανοητό τρόπο την ιστορία του Αρπαγκόν, ενός πλούσιου αλλά τσιγκούνη ανθρώπου.

Κυριακή με Τέχνη για παιδιά 6-12 ετών

Παίζω-Μαθαίνω-Δημιουργώ όλο το Νοέμβριο στο Μουσείο Ελληνικής Παιδικής Τέχνης με αυτοτελή δημιουργικά εργαστήρια

Πού να πάμε με τα παιδιά για δημιουργικές στιγμές στην πόλη;

Προβολές, ζωγραφική, θέατρο, κηπουρική, χορός: μια πληθώρα δραστηριοτήτων για να μοιραστείτε δημιουργικές στιγμές με το παιδί σας μέχρι το τέλος του μήνα.

"Η δική μας ιστορία, ο δικός μας κόσμος": Ένα εκπαιδευτικό εργαστήριο για παιδιά και εφήβους

Μια δημιουργική δράση αυτό το Σάββατο που αποτελεί μέρος της έκθεσης "Οικείες Μορφές".

"Η Αλίκη όλων μας": Η Γεωργία Μαυραγάνη και ένα ονειρικό ταξίδι στην Παιδική Σκηνή του Εθνικού Θεάτρου

Στην παράσταση "Περιπέτειες της Αλίκης στη Χώρα των Θαυμάτων", η Γεωργία Μαυραγάνη μάς καλεί να βουτήξουμε σ’ ένα ονειρικό ταξίδι αυτογνωσίας, όπου όλοι γινόμαστε Αλίκες που αναζητούν τη φωνή τους μέσα σε έναν παράλογο, μα θαυμαστό κόσμο. Διαβάστε όσα μας είπε για την παράσταση της Παιδικής Σκηνής του Εθνικού Θεάτρου, που κάνει πρεμιέρα 26/10.

Δύο βιβλία για γονείς από τις εκδόσεις Gutenberg

Όσα μας διδάσκουν οι μη δυτικοί πολιτισμοί για την ανατροφή χαρούμενων παιδιών και τρόποι για να προστατεύουμε τα παιδιά στο διαδίκτυο βρίσκονται στα δυο νέα βιβλία.