Δωρεάν εκπαιδευτικό πρόγραμμα για παιδιά στην Sianti Gallery

Με αφορμή την ομαδική έκθεση "Tondo" με κυκλικά έργα ζωγραφικής, η γκαλερί ανανεώνει το ραντεβού της με τους μικρούς φίλους (6-10 ετών) με τη νέα εικαστική περιπέτεια με τίτλο "Ο κύκλος με τις πεταλούδες".

Sianti Gallery

Μετά την μεγάλη ανταπόκριση των παιδιών στα εκπαιδευτικά προγράμματα της Sianti Galleryτο Σάββατο 30 Σεπτεμβρίου 2023 στις 11.30 π.μ. με αφορμή την ομαδική έκθεση "Tondo" με κυκλικά έργα ζωγραφικής, η γκαλερί ανανεώνει το ραντεβού της με τους μικρούς φίλους (6-10 ετών) με τη νέα εικαστική περιπέτεια με τίτλο "Ο κύκλος με τις πεταλούδες". 

Ο αναγεννησιακός όρος "Tondo" από την λέξη Rotondo, σημαίνει κύκλος. Δηλαδή, το τέλειο σχήμα που συμβολίζει το σύμπαν, τον ήλιο, την σελήνη και τους πλανήτες και προκαλούσε ζωγράφους όπως ο Ραφαήλ, ο Μικελάντζελο ή ο Μπροντζίνο. Όμως, από πού εμπνέονται οι σύγχρονοι καλλιτέχνες; Ο κύκλος είναι ταυτόχρονα το τέλος και ο σπόρος, η ολοκλήρωση, αλλά και μια νέα αρχή, ακριβώς όπως και ο κύκλος της ζωής της πεταλούδας. Η πεταλούδα θα είναι η αφόρμηση για δημιουργία σε αυτή την πρώτη φθινοπωρινή συνάντηση.

Sianti Gallery

Η Sianti Gallery ήδη από το 2018 σε συνεργασία με την Δρ. Πόπη Γεωργοπούλου (μουσειολόγο – μουσειοπαιδαγωγό) αναλογιζόμενη την ανάγκη παιδιών και γονιών για ενεργή εμπλοκή με το εικαστικό έργο και τους καλλιτέχνες που φιλοξενούνται σε μία γκαλερί, σχεδιάζει και προσφέρει δωρεάν εκπαιδευτικά προγράμματα για την Τέχνη με αφορμή τις εκθέσεις κάποιων από τους σημαντικότερους Έλληνες καλλιτέχνες. Με τον τρόπο αυτό τα παιδιά εμπλουτίζουν την προσωπικότητά τους κι έτσι έρχονται πιο κοντά στις ιδέες και τον κόσμο των καλλιτεχνών. 

Τα εκπαιδευτικά προγράμματα, ειδικά σχεδιασμένα, βασισμένα στη θεωρία του εποικοδομισμού και τις κοινωνικοπολιτισμικές θεωρίες για τη μάθηση, θα πραγματοποιηθούν τα Σάββατα 30/9, 21/10, 25/11 και 16/12.

Δηλώσεις συμμετοχής εδώ

Info: Sianti Gallery | Ώρες λειτουργίας:  Τρ., Πεμ., Παρ.: 10 π.μ.-8 μ.μ., Τετ.: 10 π.μ.-3 μ.μ., Σαβ.: 10 π.μ.-4 μ.μ. | Είσοδος ελεύθερη 

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Παιδί

Τα νέα εκπαιδευτικά προγράμματα του Ιδρύματος Θεοχαράκη για παιδιά και ενήλικες

Δημιουργικά εργαστήρια και ένα πλούσιο εκπαιδευτικό πρόγραμμα για παιδιά και για ενήλικες και τον Μάιο.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
13/05/2024

"Ο Θαρροφύλακας" του Διονύση Σταθακόπουλου κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Δεσύλλας

Εικονογραφημένο αριστουργηματικά από τον βραβευμένο Πέτρο Μπουλούμπαση, το βιβλίο αποτελεί μια περιπέτεια που μιλά για το πώς φόβος και γενναιότητα βαδίζουν χέρι-χέρι.

"Ο Πέτρος και ο λύκος" για δύο ακόμα παραστάσεις στην Paraga

Μετά τις sold out παραστάσεις, το μουσικό παραμύθι για παιδιά άνω των 3 που ανέβασε το Κουκλοθέατρο της Αλεξίας Αλεξίου, συνεχίζει στο Paraga για δύο ακόμη εμφανίσεις.

"Η Λυγερή και ο δράκος": Ένα παραμύθι φόρος τιμής στις μητέρες που έχουν χάσει τα παιδιά τους

Οι αφηγήτριες Ειρήνη Νικολακοπούλου και Βιργινία Κοκκίνου ηχογραφούν και μας παρουσιάζουν ένα παραμύθι με αφορμή τη Γιορτή της Μητέρας.

"Ο τεμπέλης δράκος" ενώνει Αλκίνοο Ιωαννίδη, Ελένη Τσαλιγοπούλου, Ρένα Μόρφη και Γιάννη Διονυσίου ξανά στη σκηνή

Τέσσερις μόνο ευκαιρίες θα έχετε για να παρακολουθήσετε τη μουσική παράσταση που φέρει την υπογραφή του Γιώργου Χατζηπιερή στο Μέγαρο Μουσικής.

Summer Camp στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης

Τα παιδιά θα αναζητήσουν τις προσωπικές τους ιστορίες μέσα από τα φωτογραφικά έργα της Cindy Sherman, τα εκθέματα του Μουσείου και ταινίες animation.