Έξι παιδικές παραστάσεις που αξίζει να δεις πριν κατέβουν

Τελευταίο σαββατοκύριακο για έξι ενδιαφέρουσες ιστορίες για μικρούς.

Μια τρελή τρελή Αλφαβήτα Αγγελική Κοκκοβέ©

"Μια τρελή τρελή Αλφαβήτα"

Ο Αλκιβιάδης Κωνσταντόπουλος συμπράττει με τον Λευτέρη Ελευθερίου στην παράσταση που βασίζεται στο ομώνυμο βραβευμένο βιβλίο της Ράνιας Μπουμπουρή και συνδυάζει ζωντανή μουσική, τραγούδι, χορό, θεατρικό παιχνίδι και κουκλοθέατρο, μαθαίνοντας στα παιδιά την αλφαβήτα με ευφάνταστο τρόπο. ("Θέατρον" του Κέντρου Πολιτισμού Ελληνικός Κόσμος, έως 7/1)

Καρυοθραύστης

"Καρυοθραύστης"

Τη θεατρική μεταφορά του παραμυθιού του Ε.Τ.Α. Χόφμαν που περιγράφει μια παραμονή Χριστουγέννων πέρα από κάθε φαντασία, όπου τα πάντα μπορούν να συμβούν, ετοίμασε η Τούλα Ζαχαριουδάκη με την Παιδική Σκηνή Ονειροπόληση σε μια διαδραστική διασκευή με πολλή μουσική, χορό και τραγούδι. (Βρετάνια, έως 8/1)

The Christmas Factory Ελαφονταίν
© Δομνίκη Μητροπούλου

"Ελαφονταίν, ο Αίσωπος αλλιώς"

Ο σκηνοθέτης Γιώργος Σουλεϊμάν, η συγγραφέας Σοφία Καψούρου και ο μουσικός Θέμης Καραμουρατίδης μάς συστήνουν τον Αίσωπο και τους γνωστούς μύθους του από μια άλλη οπτική απαλλαγμένη από στερεότυπα μέσα από τα μάτια του ποιητή και μυθοποιού Ζαν ντε Λα Φοντέν. (Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων, έως 8/1)

Γιώργος Χατζηπαύλου stand up comedy

"Comedy club για παιδιά: Xmas Special"

Ο Γιώργος Χατζηπαύλου συνεχίζει με το μοναδικό comedy club για παιδιά στην Ελλάδα που έχουν παρακολουθήσει μέχρι σήμερα 10.000 θεατές. Η σχέση με τους γονείς, τους φίλους, κι άλλα θέματα που απασχολούν τα παιδιά αποτελούν τους βασικούς άξονες της παράστασης. (Μέγαρο Μουσικής, έως 8/1)

Χριστουγεννιάτικοι μπελάδες

"Χριστουγεννιάτικοι μπελάδες"

Η Χαριτωμένη είναι τόσο κακομαθημένη που ζητάει από τον μπαμπά της να της αγοράσει τα Χριστούγεννα, με συνέπεια να διαταραχθεί η ισορροπία του κόσμου και να ξεχυθούν παντού καλικάντζαροι, δημιουργώντας απρόβλεπτες καταστάσεις. Αυτό είναι το έργο του Αντώνη Ζιώγα που συν-σκηνοθετεί με την Κοραλία Τσόγκα. (Πρόβα, έως 8/1)

Το χριστουγεννιάτικο μυστικό

"Το χριστουγεννιάτικο μυστικό"

Ο Άγγελος Ανδρεόπουλος ενώνει γνωστούς ήρωες από διαφορετικές κλασικές ιστορίες και παραμύθια σε ένα έργο με γιορτινό πνεύμα, σε σκηνοθεσία του Αλέξανδρου Λιακόπουλου. Πώς θα ήταν αν ο Σκρουτζ μάθαινε να πετάει και το κοριτσάκι με τα σπίρτα γινόταν πλούσιο; Και ο Μικρός Πρίγκιπας, ήταν πάντα πρίγκιπας; (Αλκμήνη, έως 8/1)
 

Διαβάστε Επίσης

Περισσότερες πληροφορίες

Comedy club για παιδιά: Xmas special

  • Stand up Comedy
  • Διάρκεια: 70 '

Η μοναδική ελληνική stand-up comedy παράσταση για παιδιά 6 έως 12 ετών και τους γονείς τους, που δημιούργησε ο Γιώργος Χατζηπαύλου, έρχεται ξανά με χριστουγεννιάτικη διάθεση στο Μέγαρο. Μια παράσταση διασκεδαστική τόσο για τα παιδιά, που παρακολουθούν θέματα που αφορούν στη ζωή τους, όσο και για τους γονείς τους, που θυμούνται πώς είναι να είσαι παιδί. Τα θέματα που σατιρίζονται ξεκινούν από τους αγαπημένους ήρωες, τα κατοικίδια και τα ζώα γενικότερα, τα επαγγέλματα, το σχολείο, τις ξένες γλώσσες, τα παιδικά τραγούδια, τα παιχνίδια και τους φίλους, τις συμβουλές των γονιών και τις περίεργες συνήθειες των μεγάλων, και φυσικά την καλύτερη γιορτή του κόσμου, τα Χριστούγεννα.

Χριστουγεννιάτικοι μπελάδες

  • Μουσικοχορευτική
  • Διάρκεια: 70 '

Ένα κακομαθημένο πλουσιοκόριτσο επιθυμεί τα Χριστούγεννα να είναι μόνο δικά της, στην κωμικοτραγική ιστορία που μας συστήνει τις έννοιες της φιλίας, της αλληλεγγύης και της κοινωνικής προσφοράς.

Ελαφονταίν, ο Αίσωπος αλλιώς

  • Σκηνική Σύνθεση
  • Διάρκεια: 60 '

Ο Ελαφονταίν, το σοφό ελάφι, έρχεται ως απεσταλμένος του Αισώπου, για να λύσει τις διαφορές των ζώων και να φέρει την ειρήνη.

Καρυοθραύστης

  • Παραμύθι
  • Διάρκεια: 100 '

Τη νύχτα της Χριστουγέννων, τα παιχνίδια της Κλάρας ζωντανεύουν και ο σπασμένος καρυοθραύστης γίνεται ένας ωραίος πρίγκιπας που μας ταξιδεύει στην Ονειροχώρα, στη θεατρική μεταφορά του κλασικού έργου του Ε.Τ.Α. Χόφμαν.

Μια τρελή τρελή Αλφαβήτα

  • Μουσικοθεατρική
  • Διάρκεια: 75 '

Στην παράσταση (που βασίζεται στο ομώνυμο βραβευμένο βιβλίο της Ράνιας Μπουμπουρή), πρωταγωνιστεί ο Αλφαβητούλης - Λευτέρης, ένας απίθανος χαρακτήρας που αναζητά τον πιο μελωδικό τρόπο για να μάθει τα γράμματα της Αλφαβήτας και τα μυστικά τους. Στο πλευρό του στέκεται ο Άνθρωπος Ορχήστρα – Αλκιβιάδης, ο οποίος μέσα από τραγούδια και ρυθμούς και με την πολύτιμη βοήθεια του κοινού θα βοηθήσει τον συμπαθητικό αυτό ήρωα να ανακαλύψει με τον πιο διασκεδαστικό τρόπο τα 24 γραμματάκια. Φορτώνεται τα μουσικά του όργανα και, παρέα με τον Αλφαβητούλη και τους μουσικούς που παίζουν επί σκηνής, μετατρέπουν κάθε γράμμα της Αλφαβήτας σε νότες, ιστορίες, εικόνες, τραγούδι και χορό.

Το χριστουγεννιάτικο μυστικό

  • Παραμύθι
  • Διάρκεια: 70 '

Ήρωες από διαφορετικά χριστουγεννιάτικα παραμύθια συναντιούνται σε μια νέα ιστορία.

Βρετάνια

Πανεπιστημίου 7

Αλκμήνη

Αλκμήνης 12

Πρόβα

Ηπείρου 39 & Αχαρνών

Μέγαρο Μουσικής

Βασ. Σοφίας & Κόκκαλη, Αμπελόκηποι

Μέγαρο Μουσικής

Βασ. Σοφίας & Κόκκαλη, Αμπελόκηποι

Μέγαρο Μουσικής

Βασ. Σοφίας & Κόκκαλη, Αμπελόκηποι

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Παιδί

Παιδικές δράσεις με ελεύθερη είσοδο στην Δημοτική Αγορά Κυψέλης

Η δωρεάν δράση που αγαπήθηκε από οικογένειες με παιδιά έως 10 ετών, επιστρέφει στη Δημοτική Αγορά Κυψέλης με μια σειρά διασκεδαστικών εκπαιδευτικών προγραμμάτων για όλα τα Κυψελάκια.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
24/04/2024

Summer Camp 2024: Καλοκαιρινή απόδραση για παιδιά στην Ελληνοαμερικανική Ένωση

Βιωματικές δραστηριότητες που συνδυάζουν το παιχνίδι με τη μάθηση, πάντοτε ανάλογα με την ηλικία του παιδιού.

Το 11ο καλλιτεχνικό summer camp από τις Μορφές Έκφρασης έρχεται αυτό το καλοκαίρι

Με τη θεματική "Η ομορφιά μιας απλής ζωής" επιστρέφει λίγο μετά τη λήξη της σχολικής χρονιάς η διοργάνωση που προσφέρει παιχνίδι και χαρά σε παιδιά και εφήβους μέσω της τέχνης.

"Ραπουνζέλ: τα μαλλιά της κουβάρια": Τελευταία παράσταση και πρόσω ολοταχώς για καλοκαίρι

Το παραμύθι των αδερφών Γκριμ που παρουσιάστηκε από την παιδική σκηνή της Γιούλης Ηλιοπούλου ολοκληρώνει τον κύκλο του στο Πειραιώς 131 και ετοιμάζεται για τα θερινά φεστιβάλ.

"Πάσχα στη στάνη του μπάρμπα-Γιώργου" από το θέατρο σκιών Τάσου Κώνστα

Μία διασκεδαστική πασχαλινή έξοδος για τους μικρούς μας φίλους είναι η παράσταση του Τάσου Κώνστα στην Paraga, με πρωταγωνιστή τον αγαπημένο Καραγκιόζη.

Easter Camp στο Βιομηχανικό Μουσείο Φωταερίου

Υπαίθριες δραστηριότητες, εικαστικές δημιουργίες, παιχνίδια μυστηρίου, ακροβατικά, yoga, χορός και μουσική συνθέτουν ένα πλούσιο πασχαλινό πρόγραμμα.

Εκπαιδευτικά προγράμματα για μικρούς και μεγάλους στο Μέγαρο Μουσικής

Συναυλίες, αφηγήσεις, προβολές, βιωματικά εργαστήρια, επισκέψεις γνωριμίας με τους ανθρώπους και τους χώρους του Μεγάρου, αλλά και με τους συντελεστές των καλλιτεχνικών εκδηλώσεων.