Παιδικά Χριστούγεννα στη Μουσική Βιβλιοθήκη στο Μέγαρο

Τέσσερις διαφορετικές θεατρικές παραστάσεις για μικρούς και μεγάλους, με έκτακτο εορταστικό ωράριο.

Χριστούγεννα

Αυτά τα Χριστούγεννα η Μουσική Βιβλιοθήκη του Συλλόγου "Οι Φίλοι της Μουσικής" στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών στολίζει το πολύχρωμο δέντρο της και υποδέχεται στις φιλόξενες αίθουσές της βρέφη από 10 μηνών και παιδιά ως 10 ετών σε τέσσερις διαφορετικές θεατρικές παραστάσεις, με έκτακτο εορταστικό ωράριο.

Comedy club για παιδιά: Xmas Special για παιδιά 6-12 ετών & τους γονείς τους

Comedy Club για παιδιά: Xmas Special

Μετά από 3 χρονιές με 70 sold out παραστάσεις που παρακολούθησαν περισσότεροι από 10.000 μικροί και μεγάλοι θεατές, το  "Comedy club για παιδιά", η μοναδική παιδική ελληνική stand up comedy παράσταση για παιδιά 6 έως 12 ετών, έρχεται και αυτά τα Χριστούγεννα στη Μουσική Βιβλιοθήκη του Συλλόγου "Οι Φίλοι της Μουσικής" στο Μέγαρο Μουσικής!

Διαβάστε Επίσης

O Γιώργος Χατζηπαύλου, ένας από τους κορυφαίους και πρωτοπόρους stand-up κωμικούς και ο δημιουργός αυτής της πρωτότυπης εμπειρίας για όλη την οικογένεια, εμφανίζεται για τέταρτη χρονιά στη Μουσική Βιβλιοθήκη και σχολιάζει με χιούμορ όλα όσα αποτελούν την καθημερινότητα των παιδιών: αγαπημένους ήρωες, τη σχέση με τα κατοικίδια αλλά και τα ζώα γενικότερα, τα επαγγέλματα, το σχολείο, τις ξένες γλώσσες, τα παιδικά τραγούδια, τα παιχνίδια και τους φίλους, τις συμβουλές των γονιών και τις περίεργες συνήθειες των μεγάλων και φυσικά την καλύτερη γιορτή του κόσμου, τα Χριστούγεννα! (25-30/12, 3 μ.μ. και 6 μ.μ. | 2-7/1, 6 μ.μ. | 8/1 3 μ.μ.)

"Ο Μπαλ στον αέρα" για παιδιά 4-10 ετών από την ομάδα Patari Project

Ο Μπαλ στον αέρα

Η ομάδα Patari Project ανεβαίνει φέτος για πρώτη φορά στην παιδική σκηνή της Μουσικής Βιβλιοθήκης στο Μέγαρο Μουσικής, παρουσιάζοντας τον "Μπαλ στον αέρα", μια πρωτότυπη ιστορία της Μαριλού και του Μπαλ, με την ευρηματική σκηνοθεσία της Σοφίας Πάσχου.

Η Ελένη Βλάχου, η Αιμιλία Κεφαλά και ο Γιώργος Σύρμας θα διηγηθούν την ιστορία της Μαριλού, ενός κοριτσιού που, ακολουθώντας το κόκκινο μπαλόνι της τον Μπαλ, ταξιδεύει σε κόσμους πραγματικούς και φανταστικούς. Τι θα βρει εκεί; Σε τι θα την οδηγήσει ο Μπαλ; Στο φινάλε της παράστασης, μικροί και μεγάλοι θεατές θα έχουν την ευκαιρία να ταξιδέψουν με τον Μπαλ και να ξαναζωντανέψουν κόσμους της παράστασης αλλά και δικούς τους, μέσα από μια βιωματική διάδραση και υπό την υποστηρικτική καθοδήγηση από τους έμπειρους ηθοποιούς. (29-30/12, 12 μ.μ. | 2,5 & 6/1, 3 μ.μ. | 7/1, 12 μ.μ.)

Διαβάστε Επίσης

"Ένας ελέφαντας στο δωμάτιο" για παιδιά 3-9 ετών

Ένας ελέφαντας στο δωμάτιο

Για τρίτη χρονιά στη Μουσική Βιβλιοθήκη, ένα θέατρο δωματίου με μουσική, ένα έργο τρυφερό και σύγχρονο με τίτλο "Ένας ελέφαντας στο δωμάτιο", προσεγγίζει το θέμα της απώλειας μνήμης και τις οικογενειακές σχέσεις, δείχνοντας πώς η δημιουργική σκέψη και το παιχνίδι γεφυρώνουν τις διαφορές.

Διαβάστε Επίσης

Το έργο σκηνοθετεί ο Μιχάλης Κοιλάκος, ενώ τα κοστούμια επιμελείται η Μαγδαληνή Αυγερινού́. Παίζουν οι: Ειρήνη Αναγνωστοπούλου, Τάσος Αντωνίου, Μιχάλης Κοιλάκος και Γιάννης Πλιάκης. (26-28/12, 5-6/1, 11.30 π.μ.) 

"Αβγώ": Θέατρο για βρέφη από 10 μηνών, παιδιά ως 3 ετών & τους γονείς τους

Αβγώ

Η υπέροχη ιδέα που προέκυψε από τη συνεργασία της Στέλλας Σερέφογλου και του Αντώνη Παπαθεοδούλου αποκτά φωνή μέσα από την ονειρική μουσική που έγραψαν ο Κώστας Γάκης και ο Δημήτρης Αποστολακίδης και ζωντανεύει με μαγικές εικόνες υπό τη σκηνοθετική ματιά της Στέλλας Σερέφογλου, η οποία υπογράφει την καλλιτεχνική σύλληψη της παράστασης.

Bρέφη από την ηλικία των 10 μηνών έως και παιδιά 3 ετών με τους γονείς τους, θα βιώσουν μια αξέχαστη πολυαισθητική εμπειρία, μέσα σε ένα θέαμα, όπου ο λόγος φαντάζει περιττός. Δύο ταλαντούχοι περφόρμερς (Ελπινίκη Σαριπανίδου, Γιάννης Πλιάκης) που συνδυάζουν τη μουσική, τον χορό και την υποκριτική, υποδέχονται το κοινό στην ειδικά διαμορφωμένη αίθουσα για τους μικρούς-μικρούς θεατές της Μουσικής Βιβλιοθήκης του Συλλόγου "Οι Φίλοι της Μουσικής", στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, για να παρουσιάσουν το θαύμα της ζωής! (26-28/12, 5,6 & 8/1, 10.30 π.μ.)
 

Διαβάστε Επίσης

Περισσότερες πληροφορίες

Αβγώ

  • Παραμύθι
  • Διάρκεια: 40 '

Βρέφη από 10 μηνών και παιδιά έως 3 ετών βιώνουν μια αξέχαστη πολυαισθητική εμπειρία στην ειδικά διαμορφωμένη αίθουσα για τους πολύ μικρούς θεατές. Το Αυγό ως αρχή. Το Αυγό ως το «μέσα», το «ζεστά», ως ασφάλεια αλλά και ως προετοιμασία. Όλοι ήμασταν μέσα σε ένα αυγό. Κι όλοι θελήσαμε και τολμήσαμε να βγούμε από αυτό. Στην παράσταση παρακολουθούμε ένα μικρό ανθρωπάκι το οποίο αναπτύσσεται και προετοιμάζεται για τον έξω κόσμο, ενόσω βρίσκεται μέσα σε ένα αυγό. Όλα τα ερεθίσματα (η μουσική, η μιμική, η παραγωγή ήχων) οδηγούν κλιμακωτά και αναπόφευκτα στη στιγμή της απόφασης «Θα βγω!».

Ένας ελέφαντας στο δωμάτιο

  • Κοινωνικό
  • Διάρκεια: 70 '

Ένα σύγχρονο έργο που προσεγγίζει με ευαισθησία το θέμα της απώλειας μνήμης και το χάσμα μεταξύ των τριών γενιών μιας οικογένειας.

Comedy club για παιδιά: Xmas special

  • Stand up Comedy
  • Διάρκεια: 70 '

Η μοναδική ελληνική stand-up comedy παράσταση για παιδιά 6 έως 12 ετών και τους γονείς τους, που δημιούργησε ο Γιώργος Χατζηπαύλου, έρχεται ξανά με χριστουγεννιάτικη διάθεση στο Μέγαρο. Μια παράσταση διασκεδαστική τόσο για τα παιδιά, που παρακολουθούν θέματα που αφορούν στη ζωή τους, όσο και για τους γονείς τους, που θυμούνται πώς είναι να είσαι παιδί. Τα θέματα που σατιρίζονται ξεκινούν από τους αγαπημένους ήρωες, τα κατοικίδια και τα ζώα γενικότερα, τα επαγγέλματα, το σχολείο, τις ξένες γλώσσες, τα παιδικά τραγούδια, τα παιχνίδια και τους φίλους, τις συμβουλές των γονιών και τις περίεργες συνήθειες των μεγάλων, και φυσικά την καλύτερη γιορτή του κόσμου, τα Χριστούγεννα.

Ο Μπαλ στον αέρα

  • Παραμύθι
  • Διάρκεια: 70 '

Τρεις ηθοποιοί σε ένα «πατάρι» ζωντανεύουν την ιστορία της Μαριλούς και του μπαλονιού της, χρησιμοποιώντας την εντυπωσιακή τεχνική της πλατφόρμας.

Μέγαρο Μουσικής

Βασ. Σοφίας & Κόκκαλη, Αμπελόκηποι

Μέγαρο Μουσικής

Βασ. Σοφίας & Κόκκαλη, Αμπελόκηποι

Μέγαρο Μουσικής

Βασ. Σοφίας & Κόκκαλη, Αμπελόκηποι

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Παιδί

Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Νίκαιας

Η βιβλιοθήκη παρουσιάζει το βιβλίο "Μια φορά ήταν ο καιρός" των εκδόσεων ΒΗΤΑ-medical arts.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
25/04/2024

Παιδικές δράσεις με ελεύθερη είσοδο στην Δημοτική Αγορά Κυψέλης

Η δωρεάν δράση που αγαπήθηκε από οικογένειες με παιδιά έως 10 ετών, επιστρέφει στη Δημοτική Αγορά Κυψέλης με μια σειρά διασκεδαστικών εκπαιδευτικών προγραμμάτων για όλα τα Κυψελάκια.

Summer Camp 2024: Καλοκαιρινή απόδραση για παιδιά στην Ελληνοαμερικανική Ένωση

Βιωματικές δραστηριότητες που συνδυάζουν το παιχνίδι με τη μάθηση, πάντοτε ανάλογα με την ηλικία του παιδιού.

Το 11ο καλλιτεχνικό summer camp από τις Μορφές Έκφρασης έρχεται αυτό το καλοκαίρι

Με τη θεματική "Η ομορφιά μιας απλής ζωής" επιστρέφει λίγο μετά τη λήξη της σχολικής χρονιάς η διοργάνωση που προσφέρει παιχνίδι και χαρά σε παιδιά και εφήβους μέσω της τέχνης.

"Ραπουνζέλ: τα μαλλιά της κουβάρια": Τελευταία παράσταση και πρόσω ολοταχώς για καλοκαίρι

Το παραμύθι των αδερφών Γκριμ που παρουσιάστηκε από την παιδική σκηνή της Γιούλης Ηλιοπούλου ολοκληρώνει τον κύκλο του στο Πειραιώς 131 και ετοιμάζεται για τα θερινά φεστιβάλ.

"Πάσχα στη στάνη του μπάρμπα-Γιώργου" από το θέατρο σκιών Τάσου Κώνστα

Μία διασκεδαστική πασχαλινή έξοδος για τους μικρούς μας φίλους είναι η παράσταση του Τάσου Κώνστα στην Paraga, με πρωταγωνιστή τον αγαπημένο Καραγκιόζη.

Easter Camp στο Βιομηχανικό Μουσείο Φωταερίου

Υπαίθριες δραστηριότητες, εικαστικές δημιουργίες, παιχνίδια μυστηρίου, ακροβατικά, yoga, χορός και μουσική συνθέτουν ένα πλούσιο πασχαλινό πρόγραμμα.