Η "Μαγική καμινάδα των Χριστουγέννων" φτάνει στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

Πρόκειται για μια θεατρική διαδραστική Χριστουγεννιάτικη κωμωδία η οποία γράφτηκε και σκηνοθετήθηκε από τον ποιητή και θεατρικό συγγραφέα Πέτρο Καφαντόγια.

Η Μαγική καμινάδα των Χριστουγέννων ©Δήμητρα Παπάζογλου

Ο Τζο ο Καλικάντζαρος και η παρέα του επιστρέφουν δριμύτεροι και φέρνουν τη "Μαγική καμινάδα των Χριστουγέννων" της ομάδας Μικρός Αριστοφάνης στη Μουσική Βιβλιοθήκη του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών από 25 έως 30 Δεκεμβρίου. Πρόκειται για μια διαδραστική χριστουγεννιάτικη κωμωδία την οποία έγραψε ο ποιητής και θεατρικός συγγραφέας Πέτρος Καφαντόγιας το 2015 και απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας 3 έως 12 ετών. Από 2016 έως το 2019 παίχτηκε σε σχολεία και θέατρα σε όλη την Ελλάδα με μεγάλη επιτυχία, ενώ έχει ήδη μεταφραστεί για να εκδοθεί σε τέσσερις γλώσσες (Φιλανδικά, Γαλλικά, Σουηδικά, Γερμανικά). 

Η Μαγική καμινάδα των Χριστουγέννων
©Δήμητρα Παπάζογλου

Ο ίδιος ο συγγραφέας σκηνοθετεί αυτή την σπαρταριστή κωμωδία καταστάσεων, όπου ένας καλικάντζαρος ο Τζο, καλείται από το συμβούλιο των καλικαντζάρων να φέρει εις πέρας την σκανταλιά που θα πετυχει επιτέλους τον σκοπό τους που δεν είναι άλλος από το να αποτρέψουν τον Άγιο Βασίλη να μοιράσει τα δώρα και την μαγεία των γιορτών να εξαπλωθεί. Απέναντί του στέκεται ο Χιονάνθρωπος, ο οποίος αγωνιζεται να την προστατεύσει.

Η Μαγική καμινάδα των Χριστουγέννων
©Δήμητρα Παπάζογλου

Στην προσπάθειά τους να ξεφορτωθούν ο ένας τον άλλον, υποπίπτουν συνεχώς σε τέτοιες γκάφες όπου εκτός από το άφθονο γέλιο που προκαλούν, καλούν ταυτόχρονα τα παιδιά να πάρουν θέση και να συμμετέχουν ενεργά στην εξέλιξη του έργου. 

Η Μαγική καμινάδα των Χριστουγέννων
©Δήμητρα Παπάζογλου

Ο αθέατος κόσμος της "Μαγικής καμινάδας", απ' όπου κατεβαίνει ο Άγιος Βασίλης για να αφήσει τα δώρα κάτω από το Χριστουγεννιάτικο δέντρο, γίνεται εδώ το επίκεντρο της δράσης. Η ουσιαστική της αξία παρόλα αυτά δεν είναι τα ίδια τα δώρα όσο το αληθινό νόημα των Χριστουγέννων που φέρνει ο Άη Βασίλης με την έλευσή του

Παίζουν οι Αντώνης Καφαντόγιας, Δημήτρης Παπαδόπουλος, Τριανταφυλλιά Κάλτσου στο ρόλο του αφηγητή και ο ίδιος ο συγγραφέας και σκηνοθέτης. Τα κοστούμια υπογράφει ο John Terziotis.
 

Διαβάστε Επίσης

Περισσότερες πληροφορίες

Η μαγική καμινάδα των Χριστουγέννων

  • Κωμωδία
  • Διάρκεια: 50 '

Ο καλικάντζαρος Τζο παρουσιάζει στο συμβούλιο την καλύτερη σκανταλιά έτσι ώστε οι καλικάντζαροι να αρπάξουν επιτέλους τα δώρα από τον Άϊ Βασίλη πριν καταφέρει να τα παραδώσει στα παιδιά, στη διαδραστική παράσταση για το αληθινό νόημα των Χριστουγέννων.

Μέγαρο Μουσικής

Βασ. Σοφίας & Κόκκαλη, Αμπελόκηποι

Μέγαρο Μουσικής

Βασ. Σοφίας & Κόκκαλη, Αμπελόκηποι

Μέγαρο Μουσικής

Βασ. Σοφίας & Κόκκαλη, Αμπελόκηποι

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Παιδί

Πασχαλινές δράσεις για τα παιδιά και όλη την οικογένεια με ελεύθερη συμμετοχή

Εργαστήρια ζωγραφικής, κατασκευών, θεατρικής και εικαστικής αγωγής, μουσειοπαιδαγωγικά προγράμματα και πασχαλινές δράσεις που συνδυάζουν την παράδοση με τη δημιουργία και το παιχνίδι, ανάμεσα στις δράσεις που ετοιμάζει ο Δήμος Αθηναίων για όλες τις ηλικίες.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
16/04/2024

Οκτώ έργα της παγκόσμιας λογοτεχνίας μέσα από το θέατρο

Συγκεντρώνουμε και σας παρουσιάζουμε οκτώ ιστορίες από την πένα διεθνών συγγραφέων που έχουν γίνει θεατρικά και παίζονται στις παιδικές σκηνές της πόλης.

"Πες το ψέματα...": Το μουσικοθεατρικό παραμύθι των ContraTiempo φτάνει στο τέλος του

Το έργο σε κείμενο-σκηνοθεσία Γιώργου Αντωνόπουλου, που αφηγείται την προσπάθεια δύο παιδιών να σώσουν το πλανήτη από το ψέμα, ολοκληρώνει τον κύκλο του στο θέατρο Σταθμός.

Εκπαιδευτικά προγράμματα για παιδιά στον "Ελληνικό Κόσμο"

Αυτόν τον Μάιο, παιδιά προσχολικής ηλικίας 3-5 ετών αλλά και μεγαλύτερα παιδιά καλούνται να συμμετάσχουν στα δημιουργικά προγράμματα του πολιτιστικού κέντρου, παρέα με τους γονείς τους.

"Οι περιπέτειες του Τομ Σόγιερ": Μαθαίνουμε πρώτοι τη νέα παιδική παράσταση του Άλφα-"Ληναίος-Φωτίου" για το 2024-25

Μετά το "Κοντά στις ράγιες", η παιδική σκηνή υποδέχεται τη μεταφορά ενός κλασικού βιβλίου με τις περιπέτειες ενός αγοριού στον Αμερικάνικο Νότο, σε σκηνοθεσία Γιώργου Τζαβάρα.

Μη χάσεις το πασχαλινό camp του Μουσείου Αλέκος Φασιανός

Το μουσείο διοργανώνει το δικό του χειροποίητο πασχαλινό καλάθι, αντλώντας έμπνευση από τα έργα του Αλέκου Φασιανού.

Ο Απρίλιος μήνας βιβλίου για τον ΟΣΔΕΛ

Καμπάνια ενημέρωσης για την έρευνα "Παιδί και ανάγνωση" και ανοιχτή εκδήλωση στο Ολύμπια Δημοτικό Μουσικό Θέατρο "Μαρία Κάλλας".