Το 1ο Διαδραστικό και Εκπαιδευτικό Φεστιβάλ με σκύλους θεραπείας

Η πρωτοβουλία που υλοποιείται με στόχο την ανάπτυξη κοινωνικών και γνωστικών δεξιοτήτων των παιδιών, πραγματοποιείται για πρώτη χρονιά εντός του χώρου του Σεράφειου του Δήμου Αθηναίων.

Παιδί σκύλος © Vitaliy Zalishchyker

Το 1ο Διαδραστικό και Εκπαιδευτικό Φεστιβάλ στην Ελλάδα για Παιδιά Μη Τυπικής Ανάπτυξης και τους Φίλους Τους, διοργανώνεται στις 2 Οκτωβρίου 2022 από τον μη κερδοσκοπικό οργανισμό Pet Partners of Hellas με οικοδεσπότες και  πρωταγωνιστές τους αξιαγάπητους  σκύλους θεραπείας του οργανισμού.

Σε μια προσπάθεια ευαισθητοποίησης και εξοικείωσης των ατόμων με τους σκύλους θεραπείας, αλλά και διάδοσης της σημαντικής προσφοράς τους στα παιδιά με αναπτυξιακές δυσκολίες, ο μη κερδοσκοπικός οργανισμός Pet Partners of Hellas προγραμματίζει δράσεις για τα παιδιά, τους γονείς και τους φίλους τους. Οι δράσεις αυτές είναι προσαρμοσμένες στα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά των παιδιών ώστε να τα βοηθήσουν να αναπτύξουν κοινωνικές και γνωστικές δεξιότητες έχοντας για συντροφιά τους έναν τετράποδο φίλο - καθοδηγητή.

Πρόκειται για μια πρωτοβουλία που υλοποιείται υπό την αιγίδα του Δήμου Αθηναίων, με υποστηρικτές την 3Ε και τη Hasbro και χορηγό του φεστιβάλ τις τροφές σκύλων Purina της Nestle, που περισσότερα από 85 χρόνια τώρα, είναι αφοσιωμένοι στην δημιουργία θρεπτικών τροφών υψηλής ποιότητας για κατοικίδια. 

Η κάθε δραστηριότητα του φεστιβάλ μέσω των ιδιαίτερων χαρακτηριστικών της στοχεύει στην ανάπτυξη κοινωνικών και γνωστικών δεξιοτήτων των παιδιών. Ο κύριος άξονας είναι η συμπερίληψη, η συνύπαρξη δηλαδή ατόμων άνευ διακρίσεων και η κατανόηση της σημαντικής συμβολής των ζώων και ειδικά των σκύλων, στη θεραπευτική διαδικασία και την κοινωνικοποίηση.

Οι δραστηριότητες:
-Θεατρικό παιχνίδι (Προτεινόμενες ηλικίες: 5-16)
-Κρυμμένος θησαυρός (Προτεινόμενες ηλικίες: 5-16)
-Messy Play (Προτεινόμενες ηλικίες: 2-16)
-Οδική αγωγή (Προτεινόμενες ηλικίες: 5-16)
-Χειροτεχνίες (Προτεινόμενες ηλικίες: 2-16)
-Ομαδικές αθλητικές δραστηριότητες (Προτεινόμενες ηλικίες: 5-16).
-Παντομίμα /Μιμήσεις (Προτεινόμενες ηλικίες: 4-12).
-Μουσικοκινητική (Προτεινόμενες ηλικίες: 3-16).

Το φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί εντός του χώρου του Σεράφειου του Δήμου Αθηναίων από τις 2-8 μ.μ. Στον χώρο θα υπάρχουν επαγγελματίες Animateur και Face Painting Artists, καθώς και μουσική για την περαιτέρω διασκέδαση των συμμετεχόντων.

Σχετικά με την Pet Partners of Hellas:
Ο Μη κερδοσκοπικός οργανισμός Pet Partners of Hellas, δημιουργήθηκε το 2016 με σκοπό να προωθήσει αποτελεσματικά στην Ελλάδα την μέθοδο Θεραπευτικής Επαφής με Σκύλους, ως εναλλακτική προσέγγιση υποστηρικτικής θεραπείας σε ευπαθείς ομάδες παιδιών και ενηλίκων.

Info: Διάρκεια δραστηριοτήτων: 30 -40 λεπτά | Δηλώσεις συμμετοχής για τις δραστηριότητες στο 6936818889 

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Παιδί

Η Τζένη Κόλλια για τον πιο πολύχρωμο "Φιλάργυρο" των παιδιών

Μιλήσαμε με τη σκηνοθέτρια Τζένη Κόλλια, που υπογράφει μαζί με τον Μιχάλη Σιώνα τον "Φιλάργυρο" του Μολιέρου για παιδιά, στο Θέατρο "Τζένη Καρέζη".

ΓΡΑΦΕΙ: ΧΡΥΣΑ ΠΑΣΙΑΛΟΥΔΗ
10/12/2025

Η Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος γιορτάζει τα Χριστούγεννα

Δείτε όλες τις δωρεάν δράσεις που προσφέρει η ΕΒΕ στους χώρους της στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα "Σταύρος Νιάρχος": δημιουργικά εργαστήρια για παιδιά, βιωματικά εργαστήρια για ενήλικες, παραδοσιακά κάλαντα.

Οι νικητές του διαγωνισμού ζωγραφικής της Πρεσβείας της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας

20 νικητές επιλέχθηκαν από 1.514 έργα συνολικά έργα τα οποία θα τυπωθούν στις χριστουγεννιάτικες κάρτες της Πρεσβείας.

Γιορτάστε τα "Χριστούγεννα του Καραγκιόζη στην Κούβα" με τον Ηλία Καρελλά

Ο θίασος του Ηλία Καρελλά μάς ταξιδεύει σε εξωτικό προορισμό για τα Χριστούγεννα του 2025, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.

Ο Εθνικός Κήπος μέσα σε ένα νέο παιδικό βιβλίο

Το βιβλίο "Ο Κήπος μας" της Αθηνάς Δεληγιάννη (εκδόσεις Ανάβαση) αποτελεί μια σύγχρονη εικονογραφημένη προσέγγιση ενός από τους πιο χαρακτηριστικούς δημόσιους χώρους της Αθήνας.

Σάρα Τοσκάνο, Μυρτώ Δεληβοριά, τι είναι οικογένεια για εσάς;

Η συγγραφέας και η εικονογράφος της νέας παιδικής λογοτεχνικής σειράς "Η οικογένειά μου είναι... ο κόσμος μου" από τις εκδόσεις Καστανιώτη μιλούν στο "α" για τα νέα τους βιβλία.