Το 1ο Διαδραστικό και Εκπαιδευτικό Φεστιβάλ με σκύλους θεραπείας

Η πρωτοβουλία που υλοποιείται με στόχο την ανάπτυξη κοινωνικών και γνωστικών δεξιοτήτων των παιδιών, πραγματοποιείται για πρώτη χρονιά εντός του χώρου του Σεράφειου του Δήμου Αθηναίων.

Παιδί σκύλος © Vitaliy Zalishchyker

Το 1ο Διαδραστικό και Εκπαιδευτικό Φεστιβάλ στην Ελλάδα για Παιδιά Μη Τυπικής Ανάπτυξης και τους Φίλους Τους, διοργανώνεται στις 2 Οκτωβρίου 2022 από τον μη κερδοσκοπικό οργανισμό Pet Partners of Hellas με οικοδεσπότες και  πρωταγωνιστές τους αξιαγάπητους  σκύλους θεραπείας του οργανισμού.

Σε μια προσπάθεια ευαισθητοποίησης και εξοικείωσης των ατόμων με τους σκύλους θεραπείας, αλλά και διάδοσης της σημαντικής προσφοράς τους στα παιδιά με αναπτυξιακές δυσκολίες, ο μη κερδοσκοπικός οργανισμός Pet Partners of Hellas προγραμματίζει δράσεις για τα παιδιά, τους γονείς και τους φίλους τους. Οι δράσεις αυτές είναι προσαρμοσμένες στα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά των παιδιών ώστε να τα βοηθήσουν να αναπτύξουν κοινωνικές και γνωστικές δεξιότητες έχοντας για συντροφιά τους έναν τετράποδο φίλο - καθοδηγητή.

Πρόκειται για μια πρωτοβουλία που υλοποιείται υπό την αιγίδα του Δήμου Αθηναίων, με υποστηρικτές την 3Ε και τη Hasbro και χορηγό του φεστιβάλ τις τροφές σκύλων Purina της Nestle, που περισσότερα από 85 χρόνια τώρα, είναι αφοσιωμένοι στην δημιουργία θρεπτικών τροφών υψηλής ποιότητας για κατοικίδια. 

Η κάθε δραστηριότητα του φεστιβάλ μέσω των ιδιαίτερων χαρακτηριστικών της στοχεύει στην ανάπτυξη κοινωνικών και γνωστικών δεξιοτήτων των παιδιών. Ο κύριος άξονας είναι η συμπερίληψη, η συνύπαρξη δηλαδή ατόμων άνευ διακρίσεων και η κατανόηση της σημαντικής συμβολής των ζώων και ειδικά των σκύλων, στη θεραπευτική διαδικασία και την κοινωνικοποίηση.

Οι δραστηριότητες:
-Θεατρικό παιχνίδι (Προτεινόμενες ηλικίες: 5-16)
-Κρυμμένος θησαυρός (Προτεινόμενες ηλικίες: 5-16)
-Messy Play (Προτεινόμενες ηλικίες: 2-16)
-Οδική αγωγή (Προτεινόμενες ηλικίες: 5-16)
-Χειροτεχνίες (Προτεινόμενες ηλικίες: 2-16)
-Ομαδικές αθλητικές δραστηριότητες (Προτεινόμενες ηλικίες: 5-16).
-Παντομίμα /Μιμήσεις (Προτεινόμενες ηλικίες: 4-12).
-Μουσικοκινητική (Προτεινόμενες ηλικίες: 3-16).

Το φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί εντός του χώρου του Σεράφειου του Δήμου Αθηναίων από τις 2-8 μ.μ. Στον χώρο θα υπάρχουν επαγγελματίες Animateur και Face Painting Artists, καθώς και μουσική για την περαιτέρω διασκέδαση των συμμετεχόντων.

Σχετικά με την Pet Partners of Hellas:
Ο Μη κερδοσκοπικός οργανισμός Pet Partners of Hellas, δημιουργήθηκε το 2016 με σκοπό να προωθήσει αποτελεσματικά στην Ελλάδα την μέθοδο Θεραπευτικής Επαφής με Σκύλους, ως εναλλακτική προσέγγιση υποστηρικτικής θεραπείας σε ευπαθείς ομάδες παιδιών και ενηλίκων.

Info: Διάρκεια δραστηριοτήτων: 30 -40 λεπτά | Δηλώσεις συμμετοχής για τις δραστηριότητες στο 6936818889 

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Παιδί

"Πάσχα στη στάνη του μπάρμπα-Γιώργου" από το θέατρο σκιών Τάσου Κώνστα

Μία διασκεδαστική πασχαλινή έξοδος για τους μικρούς μας φίλους είναι η παράσταση του Τάσου Κώνστα στην Paraga, με πρωταγωνιστή τον αγαπημένο Καραγκιόζη.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
19/04/2024

Easter Camp στο Βιομηχανικό Μουσείο Φωταερίου

Υπαίθριες δραστηριότητες, εικαστικές δημιουργίες, παιχνίδια μυστηρίου, ακροβατικά, yoga, χορός και μουσική συνθέτουν ένα πλούσιο πασχαλινό πρόγραμμα.

Εκπαιδευτικά προγράμματα για μικρούς και μεγάλους στο Μέγαρο Μουσικής

Συναυλίες, αφηγήσεις, προβολές, βιωματικά εργαστήρια, επισκέψεις γνωριμίας με τους ανθρώπους και τους χώρους του Μεγάρου, αλλά και με τους συντελεστές των καλλιτεχνικών εκδηλώσεων.

Πασχαλινές δράσεις για τα παιδιά και όλη την οικογένεια με ελεύθερη συμμετοχή

Εργαστήρια ζωγραφικής, κατασκευών, θεατρικής και εικαστικής αγωγής, μουσειοπαιδαγωγικά προγράμματα και πασχαλινές δράσεις που συνδυάζουν την παράδοση με τη δημιουργία και το παιχνίδι, ανάμεσα στις δράσεις που ετοιμάζει ο Δήμος Αθηναίων για όλες τις ηλικίες.

Οκτώ έργα της παγκόσμιας λογοτεχνίας μέσα από το θέατρο

Συγκεντρώνουμε και σας παρουσιάζουμε οκτώ ιστορίες από την πένα διεθνών συγγραφέων που έχουν γίνει θεατρικά και παίζονται στις παιδικές σκηνές της πόλης.

"Πες το ψέματα...": Το μουσικοθεατρικό παραμύθι των ContraTiempo φτάνει στο τέλος του

Το έργο σε κείμενο-σκηνοθεσία Γιώργου Αντωνόπουλου, που αφηγείται την προσπάθεια δύο παιδιών να σώσουν το πλανήτη από το ψέμα, ολοκληρώνει τον κύκλο του στο θέατρο Σταθμός.

Εκπαιδευτικά προγράμματα για παιδιά στον "Ελληνικό Κόσμο"

Αυτόν τον Μάιο, παιδιά προσχολικής ηλικίας 3-5 ετών αλλά και μεγαλύτερα παιδιά καλούνται να συμμετάσχουν στα δημιουργικά προγράμματα του πολιτιστικού κέντρου, παρέα με τους γονείς τους.