Εκπαίδευση και παιχνίδι στο Κέντρο Πολιτισμού "Ελληνικός Κόσμος"

Τα εκπαιδευτικά προγράμματα Οκτωβρίου 2022 πραγματοποιούνται κάθε Σάββατο και Κυριακή.

ο γύρος του κόσμου

Το Τμήμα Μουσειοπαιδαγωγών του Ιδρύματος Μείζονος Ελληνισμού παρουσιάζει πρωτότυπες εκπαιδευτικές δραστηριότητες πάνω σε θέματα που αφορούν την ελληνική, αλλά και παγκόσμια πολιτιστική κληρονομιά και παράδοση. Τα εκπαιδευτικά προγράμματα πραγματοποιούνται κάθε Σάββατο και Κυριακή στο Κέντρο Πολιτισμού "Ελληνικός Κόσμος" και δίνουν τη δυνατότητα στα παιδιά να επιμορφωθούν με ξεχωριστό τρόπο, να συνεργαστούν, να παρατηρήσουν, να ερευνήσουν και να δημιουργήσουν.

Αναλυτικά το πρόγραμμα:

Εκπαιδευτικά προγράμματα για παιδιά προσχολικής ηλικίας 4-5 ετών με τους γονείς τους, κάθε Σάββατο

1/10
"Ο Γύρος του Κόσμου σε 70 λεπτά..."

Θα ήθελες να κάνεις τον Γύρο του Κόσμου; Να δεις πώς ζουν τα παιδιά από τη μία άκρη της Γης έως την άλλη; Φαντάσου πώς είναι η ζωή στην έρημο, στη ζούγκλα και στους πάγους. Υπάρχουν τόσα διαφορετικά μέρη. Εσένα, πού θα σου άρεσε να ζεις; Έλα να διαλέξεις, αφού ανακαλύψεις μικρά μυστικά κάθε τόπου μέσα από το παιχνίδι.

8/10
Μια φορά κι έναν καιρό στο Mπαλισιγκούν

Στο νησί Mπαλισιγκούν ζούσαν μόνο ζώα και δεν είχαν πατήσει ποτέ το πόδι τους οι άνθρωποι. Ώσπου μια μέρα οι άνθρωποι το ανακάλυψαν. Πόσο τυχεροί ήταν! Είναι, όμως, τυχερά και τα ζώα που συνάντησαν τους ανθρώπους; Τι θα λέγατε να ταξιδέψουμε ως το Μπαλισιγκούν και να δούμε τον κόσμο μέσα από τα μάτια τους;

15/10
"Φεγγαράκι μου λαμπρό…

Ένα μαγικό ταξίδι στη Σελήνη για μικρούς και μεγάλους αστροναύτες! Μία περιπέτεια ανάμεσα σε κρατήρες, φεγγαρόσκονη, κομήτες και πεφταστέρια! Ένα μικρό βήμα για το παιδί, ένα μεγάλο για την παιδικότητα.

φεγγαράκι μου λαμπρό

22/10
"Από μήλο.. σε μήλο, ξεχωριστές ιστορίες αλλά και μυστικά!"

Στη μηλιά τη φορτωμένη, μια κάμπια…η Αθανασία η μηλογυρισμένη, έχει φτιάξει ένα σπίτι, κι όλοι είμαστε καλεσμένοι! Πολλές μηλοϊστορίες έχει να μας διηγηθεί... με την Εύα, τη Χιονάτη, την Έριδα και τον Νεύτωνα. Μας περιμένουν παιχνίδια πολλά, εμπνευσμένα από της Αθανασίας τις ιστορίες και τα μυστικά. Και στο τέλος...μια μηλολιχουδιά.

από μήλο σε μήλο

29/10
"Ίχνη, Πέτρα, Πηλός, Φωτιά …Όλοι μέσα στην προϊστορική σπηλιά"

Δύο άνθρωποι από την προϊστορική εποχή ανοίγουν τη σπηλιά τους και μας υποδέχονται γύρω από τη φωτιά. Ακολουθώντας ίχνη, θα μάθουμε μερικά από τα μυστικά τους. Πώς ζούσαν; Τι έτρωγαν; Υλικά όπως η πέτρα και ο πηλός θα μας βοηθήσουν να ανακαλύψουμε την καθημερινότητά τους.

Πληροφορίες: Για παιδιά 4-5 ετών με τους γονείς τους  | Ώρα έναρξης: 12 μ.μ. (ώρα προσέλευσης 30 λεπτά πριν την έναρξη) | Διάρκεια προγραμμάτων: 70 λεπτά | Κόστος συμμετοχής: 8 ευρώ το παιδί, 4 ευρώ ο ενήλικας/συνοδός

Εκπαιδευτικά προγράμματα για παιδιά ηλικίας 5-8 ετών, κάθε Κυριακή

2/10
"Φουρτούνες στον Όλυμπο…"

Οι Θεοί "τσακώνονται", μα τα παιδιά το διασκεδάζουν. Με αφορμή γνώστες και άγνωστες έριδες των Ολύμπιων Θεών, παίζουμε, συνεργαζόμαστε, φανταζόμαστε και δημιουργούμε. 

9/10
"Αλλόκοτα, τρομακτικά, μοναδικά… είναι τέρατα και είναι μυθικά!"

Μπορείτε να φανταστείτε ένα πλάσμα με κεφάλι λιονταριού, σώμα κατσίκας και ουρά δράκου; Κι όμως, υπήρχε. Μα, πού αλλού; Στην ελληνική Μυθολογία! Αυτό το μυθικό τέρας και άλλα πολλά, που βάζουν τους ήρωες μας σε περιπέτειες θα ανακαλύψουμε μαζί στον "Ελληνικό Κόσμο".

μυθικά τέρατα

16/10
"Αν ο αργαλειός δεν πιάνει, κάλεσε την Αθηνά Εργάνη"

Μα, ποια είναι αυτή που τολμά να αναμετρηθεί με την θεά Αθηνά; Ελάτε να θυμηθούμε τον ξακουστό μύθο της θεάς Αθηνάς και της Αράχνης και να μυηθούμε στην τέχνη της υφαντικής και του αργαλειού.

23/10
"Ηρακλής… 12 άθλοι σε μία ημέρα"

Λιοντάρι της Νεμέας, ελάφι της Κερύνειας, Στυμφαλίδες όρνιθες, Λερναία Ύδρα… Πολλοί άθλοι, ένας αγαπημένος ήρωας. Οι άθλοι του Ηρακλή "ζωντανεύουν" και γίνονται αφορμή για ένα ταξίδι στον μύθο, γεμάτο παιχνίδι και δημιουργία με πρωταγωνιστές όλους εμάς.

30/10
" Ήφαιστος… ένας θεός από μέταλλο και φωτιά"       

Ένας θεός διαφορετικός από τους υπόλοιπους. Είναι ο Ήφαιστος, ο "θεϊκός σιδηρουργός", που μας προσκαλεί στο εργαστήρι του για να μας αποκαλύψει τα μυστικά της φωτιάς και του μετάλλου.

Πληροφορίες: Για παιδιά 5-8 ετών | Ώρα έναρξης: 4 μ.μ. (ώρα προσέλευσης 30 λεπτά πριν την έναρξη) | Διάρκεια προγραμμάτων: 90 λεπτά | Κόστος συμμετοχής: 8,50€

Για όλες τις εκδηλώσεις είναι απαραίτητη η έγκαιρη τηλεφωνική κράτηση στο 212 254 0000 | Προπώληση εισιτηρίων στην ηλεκτρονική διεύθυνση: tickets.hellenic-cosmos.gr

Διαβάστε Επίσης

Περισσότερες πληροφορίες

Κέντρο Πολιτισμού του ΙΜΕ Ελληνικός Κόσμος

Πειραιώς 254, Ταύρος
  • Βινιέτες Τεχνών - City life

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Παιδί

Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Νίκαιας

Η βιβλιοθήκη παρουσιάζει το βιβλίο "Μια φορά ήταν ο καιρός" των εκδόσεων ΒΗΤΑ-medical arts.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
25/04/2024

Παιδικές δράσεις με ελεύθερη είσοδο στην Δημοτική Αγορά Κυψέλης

Η δωρεάν δράση που αγαπήθηκε από οικογένειες με παιδιά έως 10 ετών, επιστρέφει στη Δημοτική Αγορά Κυψέλης με μια σειρά διασκεδαστικών εκπαιδευτικών προγραμμάτων για όλα τα Κυψελάκια.

Summer Camp 2024: Καλοκαιρινή απόδραση για παιδιά στην Ελληνοαμερικανική Ένωση

Βιωματικές δραστηριότητες που συνδυάζουν το παιχνίδι με τη μάθηση, πάντοτε ανάλογα με την ηλικία του παιδιού.

Το 11ο καλλιτεχνικό summer camp από τις Μορφές Έκφρασης έρχεται αυτό το καλοκαίρι

Με τη θεματική "Η ομορφιά μιας απλής ζωής" επιστρέφει λίγο μετά τη λήξη της σχολικής χρονιάς η διοργάνωση που προσφέρει παιχνίδι και χαρά σε παιδιά και εφήβους μέσω της τέχνης.

"Ραπουνζέλ: τα μαλλιά της κουβάρια": Τελευταία παράσταση και πρόσω ολοταχώς για καλοκαίρι

Το παραμύθι των αδερφών Γκριμ που παρουσιάστηκε από την παιδική σκηνή της Γιούλης Ηλιοπούλου ολοκληρώνει τον κύκλο του στο Πειραιώς 131 και ετοιμάζεται για τα θερινά φεστιβάλ.

"Πάσχα στη στάνη του μπάρμπα-Γιώργου" από το θέατρο σκιών Τάσου Κώνστα

Μία διασκεδαστική πασχαλινή έξοδος για τους μικρούς μας φίλους είναι η παράσταση του Τάσου Κώνστα στην Paraga, με πρωταγωνιστή τον αγαπημένο Καραγκιόζη.

Easter Camp στο Βιομηχανικό Μουσείο Φωταερίου

Υπαίθριες δραστηριότητες, εικαστικές δημιουργίες, παιχνίδια μυστηρίου, ακροβατικά, yoga, χορός και μουσική συνθέτουν ένα πλούσιο πασχαλινό πρόγραμμα.