afieroma

Ξεχωριστά εστιατόρια για ψάρι και θαλασσινά

Fish spots που σπαρταράνε για τις εξόδους της Σαρακοστής σε όλη την Αθήνα. Τα στέκια, οι άνθρωποι, τα πιάτα που πρέπει να δοκιμάσεις

To Ουζερί του Λάκη

To Ουζερί του Λάκη

Για ψαράκι στο αθηναϊκό κέντρο

Ανανεωμένο, με νέες δημιουργικές ιδέες, το «Ουζερί του Λάκη» παραμένει ακλόνητο σε ένα στενάκι στην πλατεία Βικτωρίας, κρατώντας τους πιστούς οπαδούς του βρέξει χιονίσει με τα ολόφρεσκα ψάρια του από την Εύβοια.

Oι κυβερνήσεις πέφτουνε, μα το «Ουζερί του Λάκη» παραμένει ακλόνητο σε ένα στενάκι στην Πλατεία Βικτωρίας, κρατώντας τους πιστούς οπαδούς του βρέξει χιονίσει με τα ολόφρεσκα ψάρια του από την Εύβοια – όποτε είναι καλός ο καιρός, η βιτρίνα γεμίζει, αλλιώς ό,τι φρέσκο βγάλει η θάλασσα και υπομονή για καλύτερες ψαριές­. Κατά καιρούς ένα φρεσκάρισμα, όπως αυτό που έγινε πρόσφατα, φωτίζει το χώρο, στον οποίο κυριαρχούν κλασικά γαλάζια και λευκά χρώματα, θαλασσινές εικόνες. Ανανεωμένο και το μενού με νέες δημιουργικές ιδέες από τον Γιώργο, που δεν λέει να σταματήσει να μας τροφοδοτεί με πιάτα που φυσάνε: μουσακάς σαρδέλας με μελιτζάνα, πατάτα και φρέσκια ντομάτα σε κριθαρένια φωλιά και φοβερά λαζάνια με ρέγκα και αμύγδαλα. Κατά τα λοιπά, το cult ψαρομάγαζο συνεχίζει να προσφέρει εκπληκτική σουπιο­μακαρονάδα με το μελάνι της, αιθέριο μπακαλιάρο και σαλάχι στον ατμό, ποικιλίες σε τιμές εξαιρετικές, θράψαλο γεμιστό, μύδια σαγανάκι κι επιπλέον πολλά ούζα και τσίπουρα. Ελληνική μουσική –έντεχνη το μεσημέρι, ενώ προς το βράδυ τα τέλια βαραίνουν– και γαστρονομική μοναδικότητα για τους ψαγμένους της αθηναϊκής ψαροφαγίας.

TIP:

To Ουζερί του Λάκη Ελπίδος 16, Πλατεία Βικτωρίας , τηλ. 2108213776 , www.ouzeritoulaki.info

Αφετηρία:
Προορισμός: