afieroma

Ξεχωριστά εστιατόρια για ψάρι και θαλασσινά

Fish spots που σπαρταράνε για τις εξόδους της Σαρακοστής σε όλη την Αθήνα. Τα στέκια, οι άνθρωποι, τα πιάτα που πρέπει να δοκιμάσεις

Μικρές Κυκλάδες

Μικρές Κυκλάδες

Αρχοντική ψαροφαγία

Κάτι λέει για το μεράκι του Αντώνη Κωβαίου, ιδιοκτήτη της ταβέρνας «Μικρές Κυκλάδες» στην Ηλιούπολη, το γεγονός ότι στα ψυγεία του υπάρχουν σπαρταριστά όλα τα ψάρια και τα όστρακα που προσφέρει κάθε εποχή.

Κάτι λέει για το μεράκι του Αντώνη Κωβαίου, ιδιοκτήτη της ταβέρνας «Μικρές Κυκλάδες» στην Ηλιούπολη, το ότι στα ψυγεία του υπάρχουν σπαρταριστά όλα τα ψάρια και τα όστρακα που προσφέρει κάθε εποχή. Μπορεί η Ηλιούπολη να μην είναι θαλασσινή πιάτσα, πλην όμως ο Σχοινουσιώτης κ. Αντώνης παραλαμβάνει τις ψαριές­ του σχεδόν καθημερινά από Σχοινούσα, Ηρακλειά, Κουφονήσια, Νάξο και Πάρο, τις καραβίδες και τις γαρίδες του από την Εύβοια και τον Αμβρακικό. Η κουζίνα μαγειρεύει με βάση απίθανους ζωμούς: οι γάμπαρες Αμβρακικού σε ένα συμπύκνωμα από γλυκό σκόρδο, φρέσκο βούτυρο και confit ντομάτας είναι θεϊκές, το αχνιστό κεφάλι σφυρίδας με λεμονάτο ζωμό ψαριού σε στέλνει, όπως και τα ψαρογιου­βαρλάκια αβγολέμονο και ο ροφός φρικασέ με προβάτσα (σχοινουσιώτικα άγρια χόρτα της εποχής). Στα συν υπολογίστε τη μοναδική σχοινουσιώτικη φάβα Κατσούνι που παράγει η οικογένεια και το άπαιχτο στεγνό τηγάνι τους. Εξαιρετικό εκμέκ αρωματισμένο με μαστίχα για επιδόρπιο. Συνοπτικά χαμηλού προφίλ, αλλά υψηλού επιπέδου ψαροφαγία, που δεν φωνάζει το κιμπαριλίκι της.

TIP:

Μικρές Κυκλάδες Πανταζή 56, Ηλιούπολη , τηλ. 2109709150 , www.mikreskyklades.gr

Αφετηρία:
Προορισμός: