afieroma

Ξεχωριστά εστιατόρια για ψάρι και θαλασσινά

Fish spots που σπαρταράνε για τις εξόδους της Σαρακοστής σε όλη την Αθήνα. Τα στέκια, οι άνθρωποι, τα πιάτα που πρέπει να δοκιμάσεις

Δουράμπεης Oyster

Δουράμπεης Oyster

Φίνα θαλασσινή απόλαυση

Το αδελφό μαγαζί της ιστορικής πειραιώτικης ψαροταβέρνα στα στα βόρεια εισάγει μια μοναδικότητα, τουλάχιστον για την Αθήνα, προσφέροντας μια απίστευτη ποικιλία από λαχταριστά ολόφρεσκα όστρακα και οστρακόδερμα.

Για πολλά πολλά χρόνια η ιστορική ψαροταβέρνα στο Μικρολίμανο μετρούσε τη γευστική της ιστορία με τα χιλιό­μετρα που έκαναν οι οπαδοί της από ολόκληρη την Αττική ώστε να απολαύσουν τη μοναδική θαλασσινή κουλτούρα που πρόσφερε. Το αδελφό μαγαζί του ­Γιώργου Δουράμπεη στα βόρεια, σε εντελώς άλλο ύφος –λαμπερό, φωτεινό, μοντέρνο και αεράτο–, εισάγει μια μοναδικότητα τουλάχιστον για την Αθήνα, προσφέροντας μια απίστευτη ποικιλία από λαχταριστά ολόφρεσκα όστρακα και οστρακόδερμα, από τα πιο συνηθισμένα μέχρι τα πιο σπάνια: ωμά και αχνιστά στρείδια, χτένια, χάβαρα, πορφύρες, καλόγνωμες, πίνες και φούσκες, αχινοσαλάτα, πετροσωλήνες όποτε υπάρχουν –τέλεια τα σαγανάκια με καραβιδόψιχα που δημιούργησε ο πατέρας Δουράμπεης καθώς και οι γαρίδες με σκόρδο–, ζυμαρικά με θαλασσινά, φοβερή γαριδόσουπα αλλά και ψάρια που έρχονται με δικά τους καΐκια από όλα τα πελάγη της Ελλάδας. Καινούργια προσθήκη τα μαγειρευτά με ό,τι πιο ωραίο βγάλει η θάλασσα, τα οποία θα σερβίρονται κυρίως το μεσημέρι και τη Σαρακοστή: σουπιές με σπανάκι, χταπόδι με μακαρονάκι κοφτό, μπουρδέτο κερκυραϊκό με σκορπίνα, σφυρίδα πλακί, πεσκανδρίτσα φρικασέ. Τα άπειρα digestifs, η καλή λίστα εμφιαλωμένων κρασιών και τα μαγικά γλυκά κάνουν την επίσκεψη εμπειρία.

TIP:

Δουράμπεης Oyster Αδριανείου 37, Νέο Ψυχικό , τηλ. 2106710100

Αφετηρία:
Προορισμός: