afieroma

Ξεχωριστά εστιατόρια για ψάρι και θαλασσινά

Fish spots που σπαρταράνε για τις εξόδους της Σαρακοστής σε όλη την Αθήνα. Τα στέκια, οι άνθρωποι, τα πιάτα που πρέπει να δοκιμάσεις

Ζέφυρος

Ζέφυρος

Η αξία του κλασικού

Το πρώτο εστιατόριο για ψάρι στο Μικρολίμανο, σήμερα, στα χέρια της τρίτης γενιάς, συνεχίζει να προτείνει ένα πολιτισμένο, αστικό σκηνικό για εγγυημένα ολόφρεσκα ψάρια με άριστο ψήσιμο και επαγγελματικό σέρβις.

Οταν κατορθώνεις για 71 ολόκληρα χρόνια να «συνομιλείς» με πελάτες από όλη την Αττική για ένα θέμα τόσο ευαίσθητο όσο το φρέσκο ψάρι και όταν μάλιστα το πεδίο δράσης σου είναι το άκρως ανταγωνιστικό Μικρολίμανο, τότε σίγουρα η θητεία σου στην ψαροσύνη μόνο θετικό πρόσημο μπορεί να έχει. Ο «Ζέφυρος» ξεκίνησε τη λειτουργία του τη δεκαετία του 1940. Ήταν το πρώτο­ εστιατόριο για ψάρι στην περιοχή και σήμερα, στα χέρια της τρίτης γενιάς, συνεχίζει να προτείνει ένα πολιτισμένο, αστικό σκηνικό για εγγυημένα ολόφρεσκα ψάρια με άριστο ψήσιμο κι επαγγελματικό σέρβις. Ο πολύ όμορφος χώρος δίπλα στη θάλασσα, με το λουστραρισμένο ξύλινο ντεκ που θυμίζει κατάστρωμα πλοίου, φιλοξενεί πάνω στα λευκοστρωμένα τραπέζια του όχι μόνο πρώτα ακριβά ψάρια αλλά και σαρδελίτσες, γόπες, όστρακα και καραβίδες, τέλειες αστακομακαρονάδες και γαριδομακαρονάδες, ένα σαγανάκι με γαρίδες και ντομάτα που λατρεύουν οι πιστοί του πελάτες καθώς και μια επιλογή από 70 ετικέτες κρασιού από τον ελληνικό αμπελώνα, τσίπουρα και ούζα. Last but not least: η εξυπηρέτηση είναι τέλεια είτε παραγγείλεις γόπες και ούζο είτε ολόκληρο το μαγαζί.

TIP:

Ζέφυρος Ακτή Αλ. Κουμουνδούρου 48, Πειραιάς , τηλ. 2104175152, 2104127919 , www.restaurant-zefiros.gr

Αφετηρία:
Προορισμός: