afieroma

Ξεχωριστά εστιατόρια για ψάρι και θαλασσινά

Fish spots που σπαρταράνε για τις εξόδους της Σαρακοστής σε όλη την Αθήνα. Τα στέκια, οι άνθρωποι, τα πιάτα που πρέπει να δοκιμάσεις

Ψαράδες

Ψαράδες

Ψαροστέκι περιωπής στα νότια

Ούτε χρόνο δεν μετράει το όμορφο εστιατόριο στη Ζησιμοπούλου και το όνομά του ακούγεται δυνατά στην ψαροφαγική κοινότητα της πόλης χάρη στις ολόφρεσκες ψαριές από την Ελλάδα και τις δημιουργικές ιδέες του.

Oύτε χρόνο δεν μετράει το όμορφο εστιατόριο «Ψαράδες» στη Ζησιμοπούλου και το όνομά του ακούγεται δυνατά στην ψαροφαγική κοινότητα της πόλης. Οι σκάλες ολόκληρης της Ελλάδας προμηθεύουν τα ψυγεία του με ολόφρεσκες ψαριές ανάλογα με τον καιρό, ενώ η κουζίνα, με επικεφαλής τον σεφ Βασίλη Τσατσάκη, εκτός από την άψογη σχάρα και το στεγνό τηγάνι, πρωτοτυπεί δημιουργώντας μια σειρά από πεντανόστιμα μαγειρευτά που έχουν ως βάση το ψάρι: μαρουλοντολμάδες με κιμά φρέσκου τόνου και τραχανά­ σε βελουτέ λεμονιού, σεβίτσε σολομού με λάιμ και παπαρουνόσπορο, κριθαρότο με σουπιά στο μελάνι της και ντοματίνια, ελληνική παέγια με κριθαράκι, γαρίδες, χτένια, μύδια, καλαμάρι και κρόκο Κοζάνης κ.ά. Φρέσκια και οικεία η ατμόσφαιρα, με κυρίαρχο το κυκλαδίτικο λευκό, που αποπνέει θαλασσινή αύρα, πανέμορφα vintage γυάλινα αντικείμενα όπως οι παγωνιέρες της δεκαετίας του ’40 και τζαμαρίες γύρω γύρω για χάζι στη λεωφόρο. Ιδιαίτερα προσεγμένη η wine list, με πάνω από 50 ετικέτες του ελληνικού αμπελώνα και πάνω από 60 αποστάγματα, τσίπουρα και ούζα – συν το ανοιχτόκαρδο, ευγενικό και αποτελεσματικό σέρβις.

TIP:

Ψαράδες Ζησιμοπούλου 52, Παλαιό Φάληρο , τηλ. 2109414888 , www.psaradesresto.gr , [email protected]

Αφετηρία:
Προορισμός: