afieroma

Ξεχωριστά εστιατόρια για ψάρι και θαλασσινά

Fish spots που σπαρταράνε για τις εξόδους της Σαρακοστής σε όλη την Αθήνα. Τα στέκια, οι άνθρωποι, τα πιάτα που πρέπει να δοκιμάσεις

Βαρκούλες

Βαρκούλες

To ψάρι χωρίς ταμπού

Η όμορφη ψαροταβέρνα απλώνει στα τραπέζια απροσδόκητες γαστρονομικές εκπλήξεις με αύρα ιωδίου, που εξηγούν γιατί, αν και off mainstream, σ’ αυτό το στενάκι της Νέας Ιωνίας, είναι γεμάτη ακόμα και τις καθημερινές.

Η όμορφη ψαροταβέρνα απλώνει στα τραπέζια απροσδόκητες γαστρονομικές εκπλήξεις με αύρα ιωδίου, που εξηγούν γιατί –αν και off mainstream, σε αυτό το στενάκι της Νέας Ιωνίας– είναι γεμάτη ακόμη και τις καθημερινές. Ο σεφ Σταύρος Ζεάκης, δίπλα στη βελούδινη λακέρδα από παλαμίδα που φτιάχνει και σε μια ολόκληρη σειρά από ορεκτικά της γης και της θάλασσας, βάζει εξαιρετικό κριθαρότο με γαρίδες, ολόφρεσκα ψάρια από Πάρο, Νάξο, Λέρο και Ικαρία τα οποία γίνονται, εκτός από ψητά και τηγανητά που φυσάνε, φίνα πιάτα επιπέδου όπως το σασίμι από τόνο αλλά και κουτσομούρα ή σαρδέλα και το καρπάτσιο ή το ταρτάρ τόνου. Επιπλέον, ανανεώνει συνεχώς το γευστικό του ρεπερτόριο με καινούργιες εμπνεύσεις. Νέες αφίξεις ο μουσακάς φρέσκου τόνου με καπνιστή μελιτζάνα, σκόρδο και κρέμα παρμεζάνας, το λαβράκι μαρινέ σε λευκό βαλσάμικο ξίδι και φρέσκα αρωματικά βότανα, σερβιρισμένο με παρθένο ελαιόλαδο και κρίταμο, και το χταπόδι στιφάδο με καραμελωμένα κοκκάρια. Μεταλλικά ψαροπούλια ζυγιάζονται απέναντί μας, ναυτικοί χάρτες καθοδηγούν την πλοήγησή μας και μια άγκυρα στον τοίχο δένει τις «Βαρκούλες» στο στεριανό τους λιμάνι.

Τις Πέμπτες έχει και live – κάντε κράτηση.

TIP:

Βαρκούλες Αλαΐας 2, Νέα Ιωνία , τηλ. 2130358767 , www.psarotaverna-varkoules.gr

Αφετηρία:
Προορισμός: