El Jiron

-


Πριν από δύο περίπου χρόνια, ένα καλά κρυμμένο μυστικό αποκαλύφθηκε στο Νέο Ψυχικό, μαθεύτηκε γρήγορα και έχει γίνει το καινούργιο στέκι των βορείων προαστίων. Λίγοι ήταν αυτοί που ήξεραν το μυστικό που έκρυβε το πίσω μέρος του el Jiron: τον κήπο στον οποίο κυριαρχεί ένας τεράστιος βραχυχίτωνας, το αιωνόβιο δέντρο που με το πυκνό του φύλλωμα και τα τεράστια κλαδιά του προσφέρει σκιά και δροσιά και έγινε ο φιλόξενος οικοδεσπότης σε όσους από το πρωί - για έναν εξαιρετικής ποιότητας καφέ - μέχρι το βράδυ, αναζητούν μία διαφορετική ατμόσφαιρα.

Σ' ένα περιβάλλον που σταματάει το χρόνο και μας μεταφέρει στην εξοχή, ταλαντούχοι επαγγελματίες ένωσαν τις δυνάμεις τους και προσφέρουν το διαφορετικό που μπορεί να βρει κανείς στο Νέο Ψυχικό. Ο chef Γιάννης Γκολέτης και η ομάδα του μας καλωσορίζουν στο el Jiron και μας παρουσιάζουν μια μοντέρνα και δημιουργική κουζίνα με επιρροές από την Ιβηρική Χερσόνησο και την Λατινική Αμερική.

Το νέο menu του εστιατορίου βασίζεται τόσο στα φρέσκα υλικά - που καταφθάνουν από την Ισπανία, το Περού και την Ιαπωνία, σε καθημερινή βάση - όσο και στην τελική παρουσίαση του κάθε πιάτου που το κάνει να δείχνει μοναδικό. Η σαλάτα με την τρίχρωμη κινόα και τις γαρίδες, τα spare ribs - πιάτα κατατεθέν - του μαγαζιού, το μοσχαρίσιο flap θα ευχαριστήσουν και τους πιο δυσκολόπιστους ουρανίσκους.

Τέλος, ο πολυβραβευμένος head bartender Δημήτρης Παπαϊωάννου εντυπωσιάζει με τα περίτεχνα και ευφάνταστα cocktails - oramayo, cuervo negro, mai tai, negroni, arapajo - αλλά και το μπλενταρισμένο ρούμι - σήμα κατατεθέν του μαγαζιού - με βότανα και άλλες μυρωδιές, που θα σας εκπλήξουν από τα βουνά της Λατινικής Αμερικής.

Ο χάρτης

Δημ. Βασιλείου & Γλαύκου 14, Νέο Ψυχικό

Τηλ. 2106717461

Site:

Facebook: facebook.com/El-Jiron-1411723835541087


Τα bars