Όλοι εμείς πουλιά

Όλοι εμείς πουλιά

  • Διάρκεια: 180'
  • 3,5

Ο Εϊτάν, Γερμανοεβραίος φοιτητής Γενετικής στο πανεπιστήμιο Κολούμπια, γνωρίζει και ερωτεύεται τη Γουαχίντα, Αμερικανίδα φοιτήτρια αραβικής καταγωγής. Η σχέση τους συναντά την εχθρότητα της εβραϊκής οικογένειας του Εϊτάν. Το ταξίδι του ζευγαριού στο Ισραήλ και μια βομβιστική ενέργεια που θα στείλει τον Εϊτάν στο νοσοκομείο σε κωματώδη κατάσταση θα γίνει η απαρχή να αποκαλυφθεί το παρελθόν μιας οικογένειας. Τα μυστικά αντηχούν, η αλήθεια εκρήγνυται και η οικειότητα γίνεται κομμάτια μέσα στη δίνη των παγκόσμιων γεγονότων που «επιτίθενται» στους ήρωες του έργου. Από τον κεραυνοβόλο έρωτα σε μια τρομοκρατική επίθεση, από το γέλιο στις κραυγές, ο Μουαουάντ εξυφαίνει μια ερωτική ιστορία με πολιτικές διαστάσεις και υπαρξιακές προεκτάσεις με φόντο το αξεδιάλυτο χάος της Μέσης Ανατολής.


Ερμηνεύουν: Άννα Μάσχα, Π. Τσιλίκα, Γ. Ζιόβας, Αλ. Σακελλαροπούλου, Μπ. Αλεφάντης. Σκην.-κοστ.: Ηλ. Δουλαδίρη. Μουσ.: Π. Γκίνης. Φωτ.: Ζ. Μολυβδά-Φαμέλη.

Αναλυτική κριτική

Η βαθιά πληγή της αραβο-ισραηλινής σύγκρουσης τροφοδοτεί το έργο του Λιβανο-καναδού συγγραφέα, μέσα από μια επιδραστική ερωτική ιστορία που θίγει πολλαπλά ζητήματα ταυτότητας, καταγωγής και θρησκείας. Διαβάστε ολόκληρη την κριτική