Ο πατέρας

Ο πατέρας

  • Διάρκεια: 100'
  • 4

Ο Αντρέ, ο πατέρας, πάσχει από άνοια και αρνείται να δεχτεί τις νοσοκόμες που προσλαμβάνει η κόρη του για να τον φροντίζουν. Καθώς προσπαθεί να συμφιλιωθεί με τη νέα του κατάσταση, αρχίζει να αμφισβητεί τους αγαπημένους του, την πραγματικότητα γύρω του, ακόμα και το ίδιο το μυαλό του. Η κόρη του, από την άλλη μεριά, αναζητά τις δικές της ισορροπίες στη ζωή της, προσπαθώντας παράλληλα να ανταποκριθεί στο καθήκον της να φροντίσει τον ηλικιωμένο της πατέρα. Η μεταβαλλόμενη πραγματικότητα στο σπίτι, θα ειδωθεί από την οπτική γωνία του πατέρα, οδηγώντας τον θεατή σε μια διττή εμπειρία, αφενός της σύγχυσης του μεταξύ συναίσθησης της πραγματικότητας και διαστρεβλωμένων εντυπώσεων και αφετέρου εκείνης των κωμικοτραγικών στιγμών που συνεπάγονται.


Ερμηνεύουν: Π. Μουστάκης, Ιωάν. Παππά, Αλ. Κωχ, Λ. Τσεσματζόγλου, Κ. Σειραδάκης, Κ. Παναγιωτίδου. Σκην.: Γ. Χατζηνικολάου. Kοστ.: Μ. Αναματερού. Μουσ.: Σ. Γασπαράτος. Φωτ.: Αντ. Παναγιωτόπουλος.

Αναλυτική κριτική

Ένα βαθιά ανθρώπινο και ευφυώς γραμμένο έργο για την άνοια ανεβαίνει σε μια ισάξια παράσταση λεπτών αποχρώσεων, δραματικών ισορροπιών και πολύ ωραίων ερμηνειών, με επικεφαλής έναν συναρπαστικό Περικλή Μουστάκη. Διαβάστε ολόκληρη την κριτική