Goodbye, Lindita

Goodbye, Lindita

  • Διάρκεια: 75'
  • 4

Ο πολυσχιδής καλλιτέχνης παρουσιάζει ξανά την επιτυχημένη, προσωπικής σύλληψης εικαστική περφόρμανς του, που εμπνέεται από τα ταφικά έθιμα και τις παραδόσεις των Βαλκανίων και επικεντρώνεται στο θέμα του θανάτου, του πένθους και της διαχείρισης της απώλειας. Η παράσταση διαδραματίζεται σε ένα απλοϊκό σπίτι με στοιχειώδη έπιπλα και ξεκινά από τις καθημερινές, σχεδόν μηχανικές δραστηριότητες ενός μεσήλικου ζευγαριού. Σύντομα τα πράγματα αλλάζουν και, μπροστά στα μάτια των θεατών, ο οικείος χώρος σταδιακά μετουσιώνεται, συμμετέχοντας μαζί με τους ερμηνευτές σε μία αποχαιρετιστήρια ταφική τελετουργία που οδηγείται ολοένα στην κλιμάκωση. Το έργο, μέσα από την δύναμή του, συνομιλεί προσωπικά με κάθε θεατή, χωρίς, μάλιστα, να αξιοποιεί καθόλου τον λόγο.


Ερμηνεύουν: Μ. Μπανούσι, Χρ. Βιδαλάκη, Μπ. Γαλιατσάτος, Ερ. Κιτζόγλου, Κ. Κρίστο, Ελ.-Άμπ. Νζάνγκα, Β. Σκοπετέα, Αλ. Χασάνι. Σκην.-κοστ.: Σ. Μελανός. Μουσ.: Εμ. Ροβίθης. Φωτ.: Τ. Παλαιορούτας. Προτείνεται για άνω των 16 ετών.

Αναλυτική κριτική

Μια σημαντική στιγμή για την Πειραματική Σκηνή του Εθνικού Θεάτρου με αυτήν την πρωτότυπης σύλληψης περφόρμανς που επικεντρώνεται στο θέμα του θανάτου, του πένθους και της διαχείρισης της απώλειας. Διαβάστε ολόκληρη την κριτική