6 Κλειδιά

Άφησσος για βραβείο


H φετινή διάκριση με Βραβείο Ελληνικής Κουζίνας για τέταρτη συνεχή χρονιά υπογραμμίζει τις υψηλού επιπέδου επιδόσεις των «6 Κλειδιών» στο γαστρονομικό τερέν κι εδραιώνει το εστιατόριο του ομώνυμου ξενοδοχείου ως must προορισμό για τους επισκέπτες του Βουνού των Κενταύρων. Υπό την υψηλή εποπτεία του γνωστού σεφ Γιάννη Μπαξεβάνη, στα τραπέζια του εστιατορίου με τον κομψό εσωτερικό χώρο, την ατμοσφαιρική βεράντα αλλά και τη δυνατότητα για ρομαντικό­ dining στην αμμουδιά τα καλοκαιρινά βράδια έχουμε απολαύσει αξέχαστες γεύσεις με άρωμα μοντέρνας Ελλάδας, που επαναπροσδιορίζουν το γευστικό τοπίο της περιοχής.

Οι προσεκτικά επιλεγμένες πρώτες ύλες από ντόπιους παραγωγούς και τα ποιοτικά ελληνικά προϊόντα παραμένουν ατού στη γαστρονομική φαρέτρα τόσο του Γιάννη Μπαξεβάνη όσο και του νέου chef de cuisine Γιάννη Κουτσώνη, με αξιόλογη θητεία σε ορισμένα από τα καλύτερα ελληνικά εστιατόρια, ο οποίος έχει βάλει τις δικές του πινελιές στο φετινό μενού.

Το σεβίτσε από ψάρι ημέρας με παλαιωμένο τσίπουρο και ταρτάρ καραβίδας με αγιορείτικο βασιλικό, το αχλάδι γεμιστό με κιμά από πρασάτο λουκάνικο ψημένο σε χυμό ροδιού, ο μπακαλιάρος στον ατμό πάνω σε ζεστή οσπριάδα με λάδι μανταρινιού αλλά και το κατσικάκι γάλακτος με ριζότο δεμένο με τσοπανοτύρι είναι ορισμένα από τα highlights του καταλόγου, που φανερώνουν έμπνευση, ικανότητα και διάθεση για πειραματισμό. Ιδιαίτερη ενότητα του φετινού concept είναι οι μεζέδες του σεφ, που θα εναλλάσσονται όλη τη διάρκεια του καλοκαιριού –ανάλογα με τις διαθέσιμες πρώτες ύλες– και θα δίνουν το «παρών» και στο μεσημεριανό κατάλογο του εστιατορίου.

Ξεν. «6 Κλειδιά», Παραλία Καλλιφτέρη, Άφησσος, Πήλιο, 2423033720, 2423033721, www.6klidia.gr

Ο χάρτης

Τηλ. 24230/33720

Site: www.sixkeys.gr

Facebook:


Τα εστιατόρια

ΔΩΔΩΝΗ - Η γεύση του καλού