Μαγικές Κατσαρόλες / Kalokéri

Ταξίδι στην Ελλάδα των γεύσεων


Aπό τη μια έχεις ένα βαθιά νόστιμο γιουβέτσι με βετούλι. Από την ­άλλη ένα πιο μοντέρνο μπαρμπούνι ταρτάρ κεντημένο με μοσχολέμονο, φρέσκο θυμάρι και λουίζα. Αντλώντας εξαιρετικές πρώτες ύλες από όλη την Ελλάδα –αρκεί να δεις την... τυροθήκη τους και θα καταλάβεις–, η Βάνα Βρεττού και ο Σήφης Καραδάκης αναδεικνύουν με τον πιο φινετσάτο τρόπο τη γευστική δυναμική της παράδοσης. Άλλοτε παρουσιάζουν θαυμάσιες εκτελέσεις κλασικών συνταγών και άλλοτε αυτοσχεδιάζουν μαζί τους. Παραδείγματος χάρη στις «Μαγικές Κατσαρόλες» σε περιμένει πάντοτε ένα μπέργκερ με ελληνική ψυχή – μετσοβίτικο, ναξιώτικο, μακεδονίτικο..

Στο νησιώτικο alter ego τους, το «Kalokéri» στην Αντίπαρο, βολτάρουν γευστικά στο Αιγαίο. Ένα χταποδάκι σαβόρο με αντιπαριώρικο πετιμέζι πάνω σε φάβα Ηρακλειάς, που θα βρείτε και στο Φάληρο, θα σας δώσει ένα δείγμα γραφής. Για τις κυκλαδίτικες μελόπιτες όμως, το συριανό τιριτίμ και τα υπόλοιπα του φοβερού αιγαιοπελαγίτικου πρωινού τους θα χρειαστεί να πάρετε το πλοίο.

ΜΑΓΙΚΕΣ ΚΑΤΣΑΡΟΛΕΣ Ζησιμοπούλου 47, Παλαιό Φάληρο, 2109418821, Magikes Katsaroles / KALOKERI Κεντρικός πεζόδρομος Αντιπάρου, 2284063037, Kaloke΄ri

Ο χάρτης

Ζησιμοπούλου 47, Π. Φάληρο

Τηλ. 2109418821

Site: www.magikeskatsaroles.gr/

Facebook: htthttps://www.facebook.com/MagikesKatsaroles


Τα εστιατόρια

ΔΩΔΩΝΗ - Η γεύση του καλού