Ο Βλαδίμηρος Κυριακίδης και η Έφη Μουρίκη επιστρέφουν με το "Ποιος φοβάται τη Βιρτζίνια Γουλφ"

Ο ανελέητος ψυχολογικός πόλεμος του Έντουαρντ Άλμπυ ζωντανεύει ξανά. Η πολυσυζητημένη παράσταση «Ποιος φοβάται τη Βιρτζίνια Γουλφ» σε σκηνοθεσία Σωτήρη Τσαφούλια συνεχίζει την επιτυχημένη της πορεία στο Θέατρο Ζίνα από την 1η Οκτωβρίου.

Ποιος φοβάται τη Βιρτζίνια Γουλφ 2025-26 Γκέλυ Καλαμπάκα©

Μετά από μια σαρωτική πρώτη χρονιά, που συνοδεύτηκε από απανωτά sold-out και ενθουσιώδη υποδοχή από το κοινό, το εμβληματικό έργο του Έντουαρντ Άλμπυ "Ποιος φοβάται τη Βιρτζίνια Γουλφ" επιστρέφει. Από την 1η Οκτωβρίου, η πολυσυζητημένη παράσταση σε σκηνοθεσία Σωτήρη Τσαφούλια παίρνει ξανά τη θέση της στη σκηνή του Θεάτρου Ζίνα για έναν περιορισμένο αριθμό παραστάσεων.

Η Τώνια Καράογλου, στην κριτική της για την παράσταση, είχε σημειώσει χαρακτηριστικά πως πρόκειται για μια καθηλωτική, αιχμηρή ανάγνωση που αναδεικνύει την αλήθεια του κειμένου, εξαίροντας παράλληλα τις σπουδαίες ερμηνευτικές ισορροπίες και την υποκριτική ένταση των πρωταγωνιστών (διαβάστε την κριτική στο "α").

Ποιος φοβάται τη Βιρτζίνια Γουλφ 2025-26
Βασίλης Βλασσόπουλος©

Με το ψυχογραφικό του βλέμμα, ο Σωτήρης Τσαφούλιας στήνει μια ανελέητη ψυχολογική παρτίδα. Μια φαινομενικά απλή επίσκεψη ενός νεαρού ζευγάριου στο σπίτι ενός μεγαλύτερου εξελίσσεται σε έναν καταιγιστικό ψυχολογικό πόλεμο. Όπως σημειώνει και ο ίδιος ο σκηνοθέτης, το έργο εξερευνά τις αλήθειες που κρύβονται πίσω από τις κοινωνικές προσδοκίες, με τους ήρωες να δημιουργούν ψευδαισθήσεις για να προστατευτούν από τη σκληρή πραγματικότητα.

Στους κεντρικούς ρόλους, ο Βλαδίμηρος Κυριακίδης (Τζώρτζ) και η Έφη Μουρίκη (Μάρθα) παραδίδουν ρεσιτάλ ερμηνείας, ενώ δίπλα τους ο Σπύρος Σταμούλης (Νικ) και η Ελεάνα Στραβοδήμου (Χάνι) συμπληρώνουν ένα τετραπρόσωπο σχήμα υψηλής δεξιοτεχνίας. Μαζί, φέρνουν στο φως τα παιχνίδια εξουσίας, τις προσωπικές διαστρεβλώσεις και την αδυναμία ουσιαστικής επικοινωνίας, σε μια ιστορία που ισορροπεί δεξιοτεχνικά ανάμεσα στο τραγικό και το ειρωνικά αστείο.

Προπώληση εισιτηρίων: more.com

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

"Θραύσματα: Ευριπίδης": Sold out στην Αθήνα, επόμενος σταθμός η περιφέρεια

Μετά το απόλυτο sold-out στο Σχολείον της Αθήνας - Ειρήνη Παπά, τα "Θραύσματα: Ευριπίδης" του Εθνικού Θεάτρου ταξιδεύουν στην περιφέρεια. Η μόνη σας ευκαιρία να ζήσετε αυτή τη θεατρική ανασκαφή είναι στους σταθμούς της περιοδείας.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
22/07/2026

"Δικός σου, Φραντς": Eπιστρέφει η παράσταση που αποκαλύπτει την αθέατη πλευρά του Κάφκα

Η sold out επιτυχία της περασμένης άνοιξης επιστρέφει για τέσσερις μόνο παραστάσεις, μετατρέποντας ξανά τον εμβληματικό ναό της οδού Σίνα σε έναν χώρο μνήμης, μουσικής και θεατρικής κατάθεσης.

4 κωμωδίες σε περιοδεία στην Αττική

Διαλείμματα γέλιου κάτω από τον αττικό ουρανό με τέσσερις κωμωδίες που περιοδεύουν σε ανοιχτά θέατρα της Αττικής (24-29/7) και υπόσχονται καταιγιστικούς ρυθμούς, σαρκασμό, πολιτική σάτιρα και ασταμάτητη ψυχαγωγία

Τι φέρνει στο Μικρό Θέατρο της Αρχαίας Επιδαύρου η συνεργασία του Κορνήλιου Σελαμσή με τον Χάρη Φραγκούλη;

Οι δύο ξεχωριστοί δημιουργοί ενώνουν τις δυνάμεις τους στο "1961", μια πρωτότυπη πράξη μουσικού θεάτρου. Μας προσκαλούν σε ένα ατμοσφαιρικό ταξίδι μνήμης, μετατρέποντας τα αρχιτεκτονικά ερείπια του παρελθόντος σε μια ζωντανή, ποιητική πρόταση.

Τελευταία εισιτήρια για το "Η μάνα μου με πέταξε στη θάλασσα" με τον Θέμη Πάνου

Τον μονόλογο της Βίλιας Χατζοπούλου για τη μοναξιά και τις μνήμες που δεν λένε να σβήσουν, σκηνοθετεί από κοινού με τον βραβευμένο ηθοποιό Θέμη Πάνου η συγγραφέας, στο Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου 2026.

Πώς η διεθνώς αναγνωρισμένη Maria Hassabi επιλέγει να σταματήσει τον χρόνο;

To "Us" της Ελληνοκύπριας χορογράφου Maria Hassabi παρουσιάζεται στην Πειραιώς 260 (22 &23/07) και είναι μια παράσταση-προτροπτή να κοιτάξουμε αλλιώς την πραγματικότητα, τον χρόνο και τους ανθρώπους γύρω μας.

"When Did Silence Get This Loud?": 5 πράγματα που πρέπει να γνωρίζετε για την παράσταση της Ζωής Ευσταθίου

Η πρώην χορεύτρια της σπουδαίας ομάδας Rosas, Ζωή Ευσταθίου, έρχεται στην Πειραιώς 260 (22-24/07) με το έργο "When Did Silence Get This Loud?". Μια εκρηκτική χορογραφία για τον ηλεκτρικό θόρυβο της εποχής μας, τις ποιότητες της σιωπής και τα όρια του σώματος. Διαβάστε όσα μας είπε.