Τρεις θεατρικές παραστάσεις επιστρέφουν στο σανίδι

Ο γλάρος Αντωνία Κάντα©

"Ο γλάρος"

Το πώς διαμορφώνεται η ταυτότητα του ανθρώπου σε περιόδους μετάβασης διαπραγματεύεται το κλασικό έργο που φέρνει τους ήρωες αντιμέτωπους με τα μεγάλα ερωτήματα της ζωής. Στην παράσταση της ομάδας Σημείο Μηδέν, ο Σάββας Στρούμπος αξιοποιεί αυτή την πτυχή του τσεχοφικού έργου για να μιλήσει για τη σύγχρονη εποχή. Παίζουν ο σκηνοθέτης και οι Άννα Μαρκά – Μπονισέλ, Γιάννης Σανιδάς, Ελπινίκη Μαραπίδη, Ρόζυ Μονάκη. (Άττις-Νέος Χώρος, από 15/12)

Ολεάννα
Αντώνης Μιμερίνης©

"Ολεάννα"

Για τρίτη χρονιά ο Φίλιππος Σοφιανός σκηνοθετεί και μοιράζεται τη σκηνή με τη Δένια Μιμερίνη στο έργο του Ντέιβιντ Μάμετ που αγγίζει το θέμα της σεξουαλικής παρενόχλησης και της έλλειψης επικοινωνίας, μέσα από το παιχνίδι εξουσίας που δημιουργείται ανάμεσα σε μια φοιτήτρια και έναν καθηγητή πανεπιστημίου. (Θέατρο Καλλιρόης, από 15/12)

Η αδερφή μου

"Η αδερφή μου"

Το βαθιά εξομολογητικό υπαρξιακό αφήγημα του Σταύρου Ζουμπουλάκη για την αδελφή του ανεβάζει ξανά ο Περικλής Μουστάκης. Μέσα από τη συγκλονιστική αφήγησή του ο συγγραφέας μιλά για την αρρώστια, τον πόνο, τη χαρά, την πίστη και την αγάπη. Παίζουν: Δώρα Στυλιανέση, Άλκης Ζούπας. (Δημοτικό Θέατρο Πειραιά, από 18/12)

Διαβάστε Επίσης

Περισσότερες πληροφορίες

Η αδερφή μου

  • Δραματοποιημένη λογοτεχνία
  • Διάρκεια: 100 '

Μέσα από την επιληψία της αδερφής του, που σφράγισε τη ζωή της και, με έναν άλλο τρόπο αυτή του συγγραφέα, ο Στ. Ζουμπουλάκης πλάθει ένα βαθιά εξομολογητικό υπαρξιακό αφήγημα, όπου συνομιλεί με την Βέιλ, τον Λεβινάς και τον Καμί, για την αρρώστια, τον πόνο, τη χαρά, την πίστη και πάνω απ’ όλα για την καλοσύνη και την αγάπη. Η αφοπλιστική απλότητα της αφήγησής του προκαλεί εσωτερικό ρίγος, οδηγώντας τελικά στη λύτρωση και τη συνειδητοποίηση ότι τα καθημερινά, κοινά πράγματα και οι καταστάσεις της ζωής έχουν αξία. Το κείμενο - κατάθεση ψυχής μετουσιώνεται σε μια συγκλονιστική παράσταση.Το κείμενο - κατάθεση ψυχής μετουσιώνεται σε μια συγκλονιστική παράσταση.

Ο γλάρος

  • Δράμα
  • Διάρκεια: 100 '

Τη στάση του ανθρώπου σε περιόδους μετάβασης εξερευνά η παράσταση της ομάδας Σημείο Μηδέν, συνεχίζοντας την έρευνά της πάνω σε θεμελιώδη κείμενα σημαντικών συγγραφέων. Οι ηθοποιοί ενσαρκώνουν τους κλασικούς ήρωες που βρίσκονται στη δίνη του έρωτα και του δίπολου ζωή-τέχνη, αντιμέτωποι με τα μεγάλα θέματα της ζωής και το αέναο κυνήγι της ευτυχίας.

Ολεάννα

  • Κοινωνικό
  • Διάρκεια: 80 '

Ένας καθηγητής Πανεπιστημίου και μια νεαρή φοιτήτρια που ανησυχεί για τις εξετάσεις, οδηγούνται σε μια βίαιη αντιπαράθεση με αφορμή την πρότασή του για ιδιαίτερα μαθήματα, που σκιαγραφεί τις σχέσεις εξουσίας ανάμεσα στα δύο φύλα, αγγίζοντας παράλληλα το θέμα της σεξουαλικής παρενόχλησης και της έλλειψης επικοινωνίας. Γραμμένη το 1992, η «Ολεάννα» ανέβηκε ένα χρόνο αργότερα στο διεθνούς φήμης Royal Court Theatre σε σκηνοθεσία του βραβευμένου με Νόμπελ Χάρολντ Πίντερ. To 1994 o ίδιος ο Μάμετ μετέφερε το έργο του και στον κινηματογράφο με τον ομώνυμο τίτλο.

Δημοτικό Θέατρο Πειραιά

Ηρώων Πολυτεχνείου & Βασ. Γεωργίου

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

"The last lunch" σερβίρει το πρώτο αγγλόφωνο θέατρο στην Ελλάδα

Το Theatre of the No, μετά την επιτυχία της παράστασης "Περιμένοντας τον Γκοντό", παρουσιάζει τη μουσική κωμωδία του Γιόελ Γούλφχαρτ σε σκηνοθεσία του Μάνου Τσότρα.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
09/05/2024

"Ηλικία και διακρίσεις" είναι το νέο θέμα του κύκλου συζητήσεων του Εθνικού

Σε συνέχεια της πρωτοβουλίας που πυροδοτεί τον διάλογο για φλέγοντα κοινωνικά ζητήματα, έρχεται μία νέα συζήτηση με ελεύθερη είσοδο, όπου θα μιλήσουν μεταξύ άλλων η Μαριάννα Κάλμπαρη, η Αλίκη Αλεξανδράκη και ο Θέμης Πάνου.

To 3ο Φεστιβάλ σύγχρονου καλλιτεχνικού καμπαρέ έρχεται στο Red Jasper Cabaret Thatre

Το φεστιβάλ της καμπαρέ θεατρικής σκηνής της Κυψέλης είναι και πάλι εδώ για να προσφέρει στο κοινό δέκα ημέρες με παραστάσεις θεάτρου, χορού, cabaret acts, music performances, aerial acrobatics, drag performances και πολλά ακόμη.

Θέλω να σου κρατάω το χέρι

Οι σύγχρονες σχέσεις και οι ρόλοι των δύο φύλων μέσα σε αυτές απασχολούν το πρώτο θεατρικό έργο του Ιορδανίδη, που κινείται με άνεση στο είδος της δραμεντί και παρουσιάζεται σε ένα φυσικό όσο και προσωπικό ανέβασμα. | Powered by Uber

Η κασέτα

Ένα από τα σημαντικότερα έργα της Λούλας Αναγνωστάκη, και συνολικά της νεοελληνικής δραματουργίας, αποτυπώνει σχεδόν προφητικά, μέσα από μια οικογενειακή ιστορία, την Ελλάδα στο μεταίχμιο δύο εποχών. Ανεβαίνει από τον Μάνο Καρατζογιάννη σε μία προσεγμένη παράσταση με μερικές πολύ ωραίες ερμηνείες. | Powered by Uber

"Τότε, τώρα, πάντα": Πότε ξεκινά η νέα επιθεώρηση από τον Σταμάτη Φασουλή στο Θέατρο Άλσος

Ο μετρ του είδους θα ξεκαλοκαιριάσει στο Θέατρο Άλσος με νέα επιθεώρηση και ταλαντούχους συνεργάτες.

"The philanthropist": Οι Dirty Granny Tales επιστρέφουν με τη νέα τους παράσταση

Το Ίδρυμα "Μιχάλης Κακογιάννης" υποδέχεται ξανά το μουσικοθεατρικό σχήμα που αφηγείται σκοτεινά παραμύθια χρησιμοποιώντας μουσική, χορό, κουκλοθέατρο και animation.