Τελευταίος μήνας για τα "Οικόπεδα με θέα" στο θέατρο Άνεσις

Ολοκληρώνει τις παραστάσεις του το βραβευμένο έργο που σχολιάζει με κυνισμό αλλά και χιούμορ το αμερικάνικο όνειρο, μέσα από τον μικρόκοσμο ενός κτηματομεσιτικού γραφείου.

Οικόπεδα με θέα © Patroklos_Skafidas

Ολοκληρώνονται στις 30 Απριλίου 2023 οι παραστάσεις για το βραβευμένο με Πούλιτζερ αριστούργημα του Ντέιβιντ Μάμετ "Οικόπεδα με θέα" ("Glengarry Glen Ross"), σε σκηνοθεσία Νικορέστη Χανιωτάκη στο θέατρο Άνεσις. Στη συνέχεια, η παράσταση θα συνεχίσει την πορεία της το διάστημα 5-14 Μαΐου 2023, στο θέατρο Κολοσσαίον της Θεσσαλονίκης.

Οικόπεδα με θέα
Πάτροκλος Σκαφίδας©

Το έργο διαδραματίζεται κατά τις τελευταίες μέρες ενός διαγωνισμού, που έχει επιβληθεί από τα κεντρικά γραφεία ενός κτηματομεσιτικού γραφείου μιας μικρής αμερικανικής πόλης.

Οι τέσσερις απελπισμένοι μεσίτες του γραφείου (Άρης Λεμπεσόπουλος, Θανάσης Κουρλαμπάς, Γιάννης Μπέζος, Μάκης Παπαδημητρίου) διαγωνίζονται ποιος θα κλείσει τις περισσότερες πωλήσεις. Ο πρώτος νικητής θα κερδίσει ένα πολυτελές αυτοκίνητο, ο δεύτερος ένα σετ μαχαίρια ενώ ο τρίτος και ο τέταρτος θα απολυθούν. 

Οι ήρωες αυτού του ρεαλιστικού, δηκτικού έργου, που είναι συγχρόνως σπαρακτικό και αστείο, κυνηγούν το δικό τους αμερικανικό όνειρο. Ανταγωνίζονται μεταξύ τους χωρίς ηθικούς φραγμούς, όλοι εναντίον όλων! Θα κάνουν τα πάντα, νόμιμα ή μη, για να πουλήσουν τα περισσότερα ακίνητα, με μότο τη φράση "Πάση θυσία να κλείσει η συμφωνία", υπακούοντας στη φιλοσοφία τού "πουλάω άρα υπάρχω". Ο ανταγωνισμός έχει φθάσει στο αποκορύφωμά του και δεν αφήνει κανένα περιθώριο για ανθρωπιά και έλεος.

Οικόπεδα με θέα
Πάτροκλος Σκαφίδας©

Το θεατρικό έργο τού Ντέιβιντ Μάμετ διασκευάστηκε από τον ίδιο για τον κινηματογράφο το 1992, συγκεντρώνοντας ένα cast διάσημων ηθοποιών (Αλ Πατσίνο, Άλεξ Μπάλντουϊν, Τζακ Λέμον, Εντ Χάρις, Κέβιν Σπέισι).  Η ταινία σημείωσε παγκόσμια επιτυχία, απέσπασε δεκάδες βραβεία και διακρίσεις χαρίζοντας στον Αλ Πατσίνο μια υποψηφιότητα για Όσκαρ Β` Ανδρικού Ρόλου. Την ελληνική διανομή συμπληρώνουν οι ταλαντούχοι Γιάννης Δρακόπουλος, στον ρόλο του Πελάτη, ο Γεράσιμος Σκαφίδας και ο Μάριος Μαριόλος.

Για εισιτήρια, επισκεφθείτε το viva.gr με ένα κλικ εδώ.

Διαβάστε Επίσης

Περισσότερες πληροφορίες

Οικόπεδα με θέα

  • Δράμα
  • Διάρκεια: 85 '

Τέσσερις απελπισμένοι κτηματομεσίτες ανταγωνίζονται χωρίς ηθικούς φραγμούς για τις περισσότερες πωλήσεις και παράλληλα για την εκπλήρωση του δικού τους αμερικανικού ονείρου.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

"Έξι πρόσωπα σε αναζήτηση συγγραφέα" και μετά τις διακοπές του Πάσχα

Το έργο του Λουίτζι Πιραντέλο που σκηνοθετεί ο Πέτρος Νάκος σε δική του μετάφραση στο θέατρο Altera Pars θα συνεχίσει την πορεία του μετά την πασχαλινή ανάπαυλα.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
01/05/2024

"Ψιλικά": Μία περφόρμανς σε κείμενα Γλυκερίας Μπασδέκη ανεβάζει η ομάδα "Στέρεο νερό"

Μια site-specific performance για την αναζήτηση της ευτυχίας ανεβάζει τον Μάιο η ομάδα της χορογράφου Εύης Σούλη σε ένα εγκαταλελειμμένο εμπορικό κέντρο.

"Τα ραδίκια ανάποδα" θα δούμε και μετά το Πάσχα

Λόγω επιτυχίας, ο μονόλογος του Γιώργου Γαλίτη σε σκηνοθεσία Βλαδίμηρου Κυριακίδη, που βρίσκεται στον δέκατο χρόνο του, θα παραταθεί και μετά τις πασχαλινές διακοπές στο θέατρο Αργώ.

Η Αναστασία Παπαστάθη σκηνοθετεί τους "Βρικόλακες"

Το σπουδαίο δράμα του Ίψεν θα δούμε την ερχόμενη σεζόν στο θέατρο Radar.

"Δον Κιχώτης": Ο Γιάννης Μπέζος σκηνοθετεί τους Βλαδίμηρο Κυριακίδη και Θανάση Τσαλταμπάση σε καλοκαιρινή περιοδεία

Έναν πολυμελή θίασο, στον οποίο θα δούμε και τις Νάντια Κοντογεώργη και Παρθένα Χοροζίδου, ενορχηστρώνει ο Γιάννης Μπέζος στη μεγάλη θεατρική παραγωγή του καλοκαιριού που θα ταξιδέψει σε όλη την Ελλάδα το διαχρονικό έργο του Μιγκέλ ντε Θερβάντες. Δείτε αποκλειστικές φωτογραφίες από την πρώτη ανάγνωση.

"Farewell / Εν τόπω χλοερώ": Η ομάδα του "Nostalgia generation" ξαναχτυπά

Σε συνέχεια της περσινής sold-out παράστασης, οι Ντουθ φέρνουν το δεύτερο μέρος ενός ζωντανού sitcom που μιλά για τις ανεξάντλητες πιθανότητες και τις χαμένες ευκαιρίες των millennials.