Προσφορά εισιτηρίων στο Rabbithole για την παράσταση "1975 ή Πιο γρήγορα, Εμμανουέλα! Σκότωσε! Σκότωσε!"

Σε ένα τριήμερο με χαμηλότερη τιμή εισιτηρίων μας προσκαλεί η ομάδα Νοσταλγία με αφορμή την επέτειο 12 χρόνων λειτουργίας του θεάτρου.

1975 ή Πιο γρήγορα, Εμμανουέλα! Σκότωσε! Σκότωσε! Μαρία Τούλτσα©

Δώδεκα χρόνια λειτουργίας κλείνει φέτος το θέατρο Rabbithole με την ομάδα Νοσταλγία στο τιμόνι του, με άλλα λόγια την καλλιτεχνική σύμπραξη της σκηνοθέτιδας, σκηνογράφου και μουσικού Τώνιας Ράλλη, του σκηνοθέτη και συγγραφέα Γιώργου Σίμωνα και του μουσικού συνθέτη Στάθη Νταφαλιά. Η ομάδα σηματοδοτεί αυτή την επέτειο με ένα τριήμερο με χαμηλότερη τιμή στα εισιτήρια για την νέα της θεατρική παράσταση με τίτλο "1975 ή Πιο γρήγορα, Εμμανουέλα! Σκότωσε! Σκότωσε!" έως και τις 5 Μαρτίου.
Μιχάλης Ζαχαρίας, Στάθης Κόκκορης, Χρύσα Κολοκούρη, Φώτης Λαζάρου, Στέφανος Λώλος, Σοφία Μανώλη, Βάσω Παύλου, Νικόλας Πιπεράς, Συμεών Τσακίρης και Χρήστος Χριστόπουλος πρωταγωνιστούν στην μαύρη κωμωδία με άρωμα 70s που έγραψε και σκηνοθέτησε ο Γιώργος Σίμωνας. Ο πειραματισμός της ομάδας πάνω στη σκηνική γλώσσα κατέληξε σε μια παράσταση που πλέκει στοιχεία μυθοπλασίας και θεάτρου ντοκιμαντέρ για να μεταφέρει επί σκηνής τους ρυθμούς της ντίσκο, του σέικ και τη γεύση της σεξουαλικής απελευθέρωσης στη συντηρητική Ελλάδα, την ίδια στιγμή που η μάστιγα των ναρκωτικών και η φτώχεια φουντώνουν.

1975 ή Πιο γρήγορα, Εμμανουέλα! Σκότωσε! Σκότωσε!
Μαρία Τούλτσα©

Μια νύχτα του Απριλίου σε μια συνοικιακή ντισκοτέκ μια παρέα επιχειρεί να φτιάξει την ελληνική εκδοχή της "Εμμανουέλας" του Ζιστ Ζεκίν (1973), μετά τη λογοκρισία που δέχτηκε η ταινία στις αίθουσες της Γαλλίας. Η δημιουργία της πορνοταινίας είναι η αφορμή να αναδυθούν οι κρυφές επιθυμίες και οι αγωνίες τους, σε μια φρενήρη πορεία προς την πολυπόθητη κάθαρση.
Η παράσταση βασίζεται σε συνεντεύξεις που πραγματοποιήθηκαν ειδικά για τη δημιουργία της, οπτικό, έντυπο και αρχειακό υλικό, ντοκιμαντέρ, μελέτη πάνω στα πολιτικά και κοινωνικά φαινόμενα της εποχής, καθώς και έρευνα πάνω στα μουσικά ρεύματα και τα στέκια της εποχής. Αυτή η υβριδική προσέγγιση στο θέατρο ντοκουμέντο μέσα από το πρίσμα της μαύρης κωμωδίας κλείνει το μάτι στα 70s με συμπάθεια, ενδιαφέρον και βαθιά κατανόηση της αρχής της Μεταπολίτευσης.

1975 ή Πιο γρήγορα, Εμμανουέλα! Σκότωσε! Σκότωσε!
Μαρία Τούλτσα©

Για την ιστορία…

Το Rabbithole ιδρύθηκε το 2011 και αποτελεί την έδρα της ομάδας Νοσταλγία. Από το πρώτο έτος λειτουργίας του μέχρι σήμερα, έχει φιλοξενήσει πολυάριθμες παραγωγές της ομάδας - παραστάσεις θεάτρου, χορού, ζωντανές εγκαταστάσεις, έρευνα, εργαστήρια κ.ά., αλλά και φιλοξενούμενες παραστάσεις θεάτρου και χορού άλλων ομάδων και καλλιτεχνών, συναυλίες, ερευνητικούς κύκλους, σεμινάρια και residencies, εκθέσεις, παραγωγές του εξωτερικού, καθώς και φεστιβάλ (John Britton / Duende Ensemble, Central Saint Martins, Και όμΩς Κινείται, Patari Project, Ομάδα ΧΑ!, Αλέξης Ρίγλης, Hamilton Monteiro, MeQ, Paul Goodman, και MIR Festival - Σοφία Μαυραγάνη, Αργυρώ Χιώτη / Vasistas, Άρτεμις Λαμπίρη, Μέντη Μέγα, Coti K. / The Man from Managara, Ayelen Parolin - μεταξύ άλλων), επαναπροσδιορίζοντας έτσι την συνάντηση καλλιτεχνών και κοινού σε έναν χώρο πολιτισμού.
Η ομάδα Νοσταλγία ιδρύθηκε το 2000 με βασικό όραμα την δημιουργία και την ανακάλυψη νέων τρόπων αφήγησης σκηνοθετικής προσέγγισης και λειτουργίας της σκηνογραφίας στις παραστατικές τέχνες και παράλληλα την εξερεύνηση των μεθόδων πρόσληψης που χρησιμοποιεί ο σύγχρονος θεατής. Βασικοί σταθμοί στην πορεία της ομάδας υπήρξαν έργα-προτάσεις πάνω στην σκηνική σύνθεση που παρουσιάστηκαν είτε με τοποειδικό σχεδιασμό ("No Love” – σε ένα παλιό ταβερνείο στου Ψυρρή), είτε μετατρέποντας έναν ουδέτερο χώρο σε εγκατάσταση ("Ιλλινόι” – μετατροπή ενός θεάτρου σε ξενοδοχείο) κ.ά. Επιπλέον, η στέγαση της ομάδας στην μόνιμή της βάση (Rabbithole, 2011 - σήμερα), το "άνοιγμα" σε συνεργασίες με καλλιτέχνες από διαφορετικές πρακτικές και οι περιοδείες συγκαταλέγονται επίσης στα κομβικά σημεία. Παραγωγές στο ενεργητικό της εμπεριέχουν θεατρικά έργα του παγκόσμιου ρεπερτορίου, νέα ελληνικά έργα, πρωτότυπες περφόρμανς, ζωντανές εγκαταστάσεις και εκθέσεις, καθώς και σεμιναριακούς και ερευνητικούς κύκλους.

Ο αριθμός των εισιτηρίων που διατίθεται για την προσφορά των 8 ευρώ είναι συγκεκριμένος, ενώ κάθε βράδυ δέκα τυχεροί θα απολαμβάνουν (ύστερα από κλήρωση) ένα κοκτέιλ της επιλογής τους παρακολουθώντας την παράσταση.

Προπώληση εισιτηρίων μέσω viva.gr
 

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε Επίσης

Περισσότερες πληροφορίες

1975 ή Πιο γρήγορα, Εμμανουέλα! Σκότωσε! Σκότωσε!

  • Κοινωνικό
  • Διάρκεια: 120 '

Μια παράσταση θεάτρου ντοκουμέντο που υπό το πρίσμα της μαύρης κωμωδίας ακολουθεί μια παρέα στη δημιουργία της ελληνικής «Εμμανουέλας», κλείνοντας το μάτι στην αρχή της Μεταπολίτευσης.

Rabbithole

Γερμανικού 20, Μεταξουργείο

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

Οι "Βρικόλακες" επιστρέφουν στο Εθνικό Θέατρο

Επανεκκίνηση κάνει η Κεντρική Σκηνή του Εθνικού Θεάτρου με τους ιψενικούς "Βρικόλακες" δια χειρός Σταμάτη Φασουλή.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
23/03/2023

Εθνικό Θέατρο: Νέα ανακοίνωση από τον καλλιτεχνικό διευθυντή

Ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Εθνικού Θεάτρου, Γιάννης Μόχος, με επιστολή του ανακοινώνει επισήμως την επανέναρξη των παραστάσεων στην πρώτη σκηνή της χώρας και παίρνει θέση πάνω στο θέμα της κατάληψης και του αγώνα των καλλιτεχνών.

"Βάκχες" σκηνοθετεί η Έλενα Μαυρίδου και οργανώνει ακρόαση

Μια νέα σκηνοθετική άποψη των "Βακχών" του Ευριπίδη θα δούμε το καλοκαίρι από την Έλενα Μαυρίδου, η οποία οργανώνει ακρόαση για τους ηθοποιούς που θα στελεχώσουν το Χορό.

Το κινηματογραφικό "Τσίου" γίνεται παράσταση

Ο κινηματογραφιστής Μάκης Παπαδημητράτος συγκεντρώνει τον Τσίου και την παρέα του και δίνει θεατρική μορφή στην cult ταινία που τον καθιέρωσε.

Ποιοι είναι οι φιλέλληνες του 21ου αιώνα; Η απάντηση στο Από Μηχανής Θέατρο

Ένα κωμικό θρίλερ για το τέλος του κόσμου είναι η παράσταση "Εμείς, οι ημιάνθρωποι του πουθενά (Philellines #21ος)" που σκηνοθετεί η Ελένη Μποζά, αντλώντας από το μυθιστόρημα της Μιμίκας Κρανάκη, "Φιλέλληνες, Είκοσι τέσσερα γράμματα μιας Οδύσσειας".

Την Τρίτη στο σούπερ μάρκετ

Ο Φαίδων Καστρής σκηνοθετεί και ερμηνεύει συγκινητικά το μονολογικό έργο του Εμανουέλ Νταρλέ, που εστιάζει στη σχέση μιας τρανς γυναίκας με τον πατέρα της.

Ο Ρέιφ Φάινς σε απευθείας δορυφορική μετάδοση στο Μέγαρο Μουσικής

Ο βραβευμένος με BAFTA και Tony Ρέιφ Φάινς πρωταγωνιστεί στο "Straight Line Crazy" του Ντέιβιντ Χέαρ, δίνοντας ένα υποκριτικό ρεσιτάλ.