Παράταση παραστάσεων για "Το Ατσάλι" στο θέατρο "Μεταξουργείο"

Ένα έργο που προβληματίζει και γεννά συγκίνηση το "Ατσάλι" της Ρόνα Μούνρο, παίζεται για δεύτερη χρονιά στο θέατρο "Μεταξουργείο" και παρατείνει τις παραστάσεις του.

Το Ατσάλι © Κέλλυ Φώσκολου

Πόσο μπορεί να αντέξει μια γυναίκα την κακοποίηση; Τι μπορεί να οδηγήσει μια γυναίκα στο φόνο; Τι σημαίνει ο αποχωρισμός της μάνας από το παιδί σε τρυφερή ηλικία; Κατά πόσο ένα παιδί μπορεί να κατανοήσει και να δώσει συγχώρεση στη μάνα του; Οι απαντήσεις σε αυτά τα ερωτήματα δεν είναι πάντα ούτε εύκολες, ούτε η αναμενόμενες και το έργο της Ρόνα Μούνρο επιδιώκει να τις δώσει μέσα απο το έργο της "Ατσάλι" που αφηγείται την ιστορία μιας γυναίκας στη φυλακή. Η παράσταση παίζεται στο θέατρο "Μεταξουργείο" μέχρι τις 5 Φεβρουαρίου με πρωταγωνίστρια την  Γιασεμί Κηλαηδόνη στο ρόλο της μητέρας κρατούμενης. Η πρωτοεμφανιζόμενη και αποκαλυπτική Κατερίνα Παπαδάκη ερμηνεύει την κόρη της και ο Ανδρέας Κωνσταντινίδης με την Ασπασία Μπατατόλη τους δεσμοφύλακες. Η μετάφραση είναι της Χριστίνας Μπάμπου-Παγκουρέλη και η σκηνοθεσία της Νάντιας Φώσκολου.

Ατσάλι
Kέλλυ Φώσκολου

Η υπόθεση

Στο "Ατσάλι", η Φέη (ισοβίτισσα μάνα), οδηγείται στο φόνο του "αξιαγάπητου" άνδρα της, σε μια στιγμή ανεξέλεγκτου παρορμητισμού. Ύστερα από δεκαπέντε χρόνια στη φυλακή, έρχεται να την επισκεφθεί για πρώτη φορά η κόρη της Τζόσυ, η οποία ήταν μόλις δέκα χρόνων όταν η μητέρα της σκότωσε τον πατέρα της. Τι θα συμβεί ανάμεσα στις δύο γυναίκες; Θα καταφέρουν να πλησιάσουν η μία την άλλη; Πόσο αποφασισμένη είναι η μάνα ν’ ανοίξει τον σκοτεινό της κόσμο και ν’ αφήσει λίγο φως από τον ερχομό της κόρης της να διεισδύσει σε αυτόν; Είναι η κόρη έτοιμη να αποδεχθεί τη μάνα της, όπως είναι, και ό,τι κι αν έχει κάνει στο παρελθόν; Κι όλα αυτά, μέσα στο ασφυκτικό περιβάλλον του εγκλεισμού, με τους νόμους και τις συνθήκες της φυλακής. Το έργο διερευνά τη σχέση μητέρας-κόρης μέσα από τη διαβρωτική φύση του ποινικού συστήματος, αποφεύγοντας την "πολιτική βεβαιότητα" και τις "δογματικές δηλώσεις". Μας βοηθάει να δούμε τα όριά μας, τις πιο σκοτεινές πλευρές του εαυτού μας και να διερευνήσουμε αν είμαστε ικανοί να τις ελέγξουμε. Προπώληση: viva.gr

>>Διαβάστε την κριτική για την παράσταση εδώ

Διαβάστε Επίσης

Περισσότερες πληροφορίες

Ατσάλι

  • Δράμα
  • Διάρκεια: 105 '

Στο ψυχολογικό δράμα της Σκοτσέζας συγγραφέα, με φόντο το ασφυκτικό περιβάλλον του σωφρονιστικού συστήματος, μια ισοβίτισσα που σκότωσε το σύζυγό της, συναντά ξανά την κόρη της ύστερα από 15 χρόνια.

Μεταξουργείο

Ακαδήμου 14

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

Δύο φαντασμαγορικές παραστάσεις για όλη την οικογένεια στο Christmas Theater

Το Christmas Theater μας προσκαλεί σε δύο mega θεάματα για όλη την οικογένεια γεμάτα μαγεία και φαντασία.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
13/11/2025

"Cow | Deer": Πρώτες φωτογραφίες από την καινοτόμο παράσταση της Κέιτι Μίτσελ στο Εθνικό

Ξεκίνησε στο Εθνικό Θέατρο το "Cow | Deer", η παράσταση της Κέιτι Μίτσελ που μετατρέπει τη Νέα "Νίκος Κούρκουλος" σε έναν κόσμο όπου ζώα και άνθρωποι συνυπάρχουν ισότιμα.

Πολυτεχνείο: Εβδομάδα Δημοκρατίας στο Θέατρο Τέχνης Καρόλου Κουν

Δύο σημαντικές στιγμές της σύγχρονης ελληνικής Ιστορίας μέσα από δύο θεατρικές παραστάσεις, με αφορμή την επέτειο εξέγερσης του Πολυτεχνείου και των 50 χρόνων της Μεταπολίτευσης.

Παράταση παραστάσεων για τον "Άνθρωπο του Θεού"

Το θεατρικό έργο "Άνθρωπος του Θεού" του Ανδρέα Κεντζού, συνεχίζει δυναμικά στο Θέατρο 104 σε σκηνοθεσία Δημήτρη Γεωργαλά, μια υπαρξιακή αναμέτρηση με τα θεμελιώδη ερωτήματα της πίστης, της ηθικής και της ανθρώπινης φύσης.

"Wonnangatta": Ο Κώστας Φαλελάκης και ένα θεατρικό γουέστερν για τη βία, τη φύση και την αυτογνωσία

Στο πλαίσιο του αφιερώματος στους Αυστραλούς συγγραφείς στο Αγγέλων Βήμα, ο Κώστας Φαλελάκης μας εισάγει στο πνεύμα του αυστραλιανού έργου "Wonnangatta" του Άνγκους Τσερίνι, στο οποίο πρωταγωνιστεί μαζί με τον Αλέξιο Κοτσώρη. Ένα θεατρικό γουέστερν στην Αυστραλία του 1918, όπου δύο άνδρες αναμετρώνται με το έγκλημα, την αδυσώπητη φύση και τα όρια του εαυτού τους.

Τέλος του παιχνιδιού

Έργο ανοιχτής φόρμας, όπως όλα του Μπέκετ, το "Τέλος του παιχνδιού" προσδιορίζεται σε μεγάλο βαθμό από το ύφος της σκηνοθετικής ερμηνείας. Εδώ ο Μάκης Παπαδημητρίου υπογράφει μία γλαφυρή μεταφορά του παράλογου και κωμικοτραγικού του χιούμορ. | Powered by Uber

Άρωμα γυναίκας

Μια γλυκόπικρη και συγκινητική ιστορία με ναπολιτάνικο ταμπεραμέντο, για την ανδρική φιλία, την ενηλικίωση και τις απρόσμενες συναντήσεις της ζωής, σε μια παράσταση με ταλέντο, ψυχή, ωραίες ερμηνείες και τον Άκη Σακελλαρίου στα καλύτερά του. | Powered by Uber