"Δείπνο με φίλους" ξανά στο Alhambra Art Theatre

Το έργο που, μεταξύ άλλων, έχει λάβει το βραβείο Πούλιτζερ το 2000 ως η καλύτερη θεατρική κωμωδία σχέσεων, επιστρέφει για περιορισμένο αριθμό παραστάσεων με την υπογραφή του Μάνου Αντωνίου.

Δείπνο με φίλους Λάμπρος Χειμωνάς©

Η ξεκαρδιστική και συγκινητική κωμωδία "Δείπνο με φίλους" του πολυβραβευμένου Αμερικανού θεατρικού συγγραφέα Ντόναλντ Μάργκιουλις, σε σκηνοθεσία Μάνου Αντωνίου με τους Σταύρο Μαρκάλα, Ιωάννα Πηλιχού, Μάνο Αντωνίου και Αθηνά Νιαβή έρχεται στο Alhambra Art Theatre από τις 23 Δεκεμβρίου για περιορισμένο αριθμό παραστάσεων. 

Το έργο έχει λάβει το βραβείο Πούλιτζερ το 2000 ως η καλύτερη θεατρική κωμωδία σχέσεων και το βραβείο της Ένωσης Αμερικάνων Κριτικών, μεταξύ άλλων, και πραγματεύεται το θέμα του γάμου και του διαζυγίου με τρόπο αστείο και συνάμα "σκοτεινό" μέσα από τη ζωή δύο ζευγαριών. Ο γάμος, η αγάπη, η φιλία κι ο έρωτας είναι μόλις μερικές από τις αξίες που θίγονται μέσα στην άκρως επίκαιρη κωμωδία, όπου φανερώνεται η αλήθεια στην οποία έχουν βασιστεί και διαμορφωθεί οι σχέσεις των ζευγαριών στη σημερινή εποχή. Η παγκόσμια πραγματικότητα καθρεφτίζεται με έντονη δράση, χιούμορ, συγκίνηση αλλά και πολλές ανατροπές. 

Η υπόθεση του έργου

Στο επίκεντρο του έργου βρίσκονται δύο παντρεμένα ζευγάρια, που ύστερα από 20 χρόνια, το ένα βρίσκεται στα πρόθυρα του χωρισμού και το άλλο χάνεται στη ρουτίνα του έγγαμου βίου. Ο επεισοδιακός χωρισμός των μεν, θα φέρει τους δε, μπροστά σε έναν καθρέπτη βγάζοντας στην επιφάνεια απωθημένα, μικρές ζήλιες και την ουσιαστική φθορά που προκαλείται στις σχέσεις. Όπως εύστοχα διαπιστώνει ο συγγραφέας "ο χρόνος ταΐζει το θηρίο που σκοτώνει το γάμο". Έπειτα από καιρό, οι χωρισμένοι ξαναφτιάχνουν πιο κατασταλαγμένα τις ζωές τους, κάτι που δημιουργεί τριγμούς στις σχέσεις με τους φίλους τους, ίσως επειδή εκείνοι δεν τολμούν να μιμηθούν το παράδειγμά τους. Όμως, αποφασίζοντας να παλέψουν μέχρι τέλους, προχωρούν σε αμοιβαίες προσπάθειες και υποχωρήσεις.

Διαβάστε Επίσης

Περισσότερες πληροφορίες

Δείπνο με φίλους

  • Κωμωδία
  • Διάρκεια: 90 '

Στο βραβευμένο με Πούλιτζερ έργο πρωταγωνιστούν δύο παντρεμένα ζευγάρια, που είκοσι χρόνια μετά έρχονται αντιμέτωπα με τη ρουτίνα και το χωρισμό. Ο επεισοδιακός χωρισμός των μεν, θα φέρει τους δε, μπροστά σε έναν καθρέφτη, βγάζοντας στην επιφάνεια απωθημένα, μικρές ζήλιες και την ουσιαστική φθορά που προκαλείται στις ανθρώπινες σχέσεις. Ο γάμος, η αγάπη, η φιλία κι ο έρωτας είναι μόλις μερικές από τις αξίες που θίγονται μέσα από την επίκαιρη κωμωδία για τις σύγχρονες σχέσεις και το γάμο.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

Το Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας ξεκινά με Χρήστο Παπαδόπουλο και την επετειακή έκθεση "Καλαμάτα, η πόλη του χορού"

Την Παρασκευή 18 Ιουλίου κάνει πρεμιέρα το διεθνές φεστιβάλ που φέρνει την αφρόκρεμα του σύγχρονου χορού από την Ελλάδα και το εξωτερικό στην Καλαμάτα και μας καλεί να το επισκεφθούμε.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
11/07/2025

"Athletes of the Gods" στο Ηρώδειο: 12 κορυφαίοι χορευτές σε μια μοναδική (φιλανθρωπική) βραδιά

Ένα ξεχωριστό γκαλά χορού που περιλαμβάνει κλασικό και μοντέρνο ρεπερτόριο ενώνει ταλαντούχους χορευτές σε μια βραδιά για καλό σκοπό στο ρωμαϊκό ωδείο, λίγο πριν κλείσει τις πόρτες του για τα επόμενα τρία χρόνια.

Οι κομματάρχες επιστρέφουν με "Δάφνες και Πικροδάφνες"

Βλαβιανός, Ζιόβας, Σοφιανός, Τσουρουνάκης φέρνουν την πολιτική στο σανίδι με τις "Δάφνες και Πικροδάφνες" των Δημήτρη Κεχαΐδη και Ελένης Χαβιαρά σε σκηνοθεσία Μάνου Καρατζογιάννη.

Η Μαρία Πρωτόπαππα για πρώτη φορά στην Επίδαυρο με την "Ανδρομάχη" του Ευριπίδη

Πρώτες φωτογραφίες από το σκηνοθετικό ντεμπούτο της χαρισματικής ηθοποιού και σκηνοθέτριας που συμπρωταγωνιστεί με τους Αργύρη Ξάφη, Γιάννη Νταλιάνη κι έναν εξαιρετικό θίασο ηθοποιών στην τραγωδία για την ανθρώπινη δικαιοσύνη και τη θέση της γυναίκας.

Ακρόαση | "Άμλετ" ανεβάζει το ΔΗΠΕΘΕ Κοζάνης και αναζητά ηθοποιούς

Μετά την παράσταση "Ριχάρδος III*", η σκηνοθέτρια Ρουμπίνη Μοσχοχωρίτη και ο συγγραφέας Ανδρέας Φλουράκης συνεργάζονται ξανά σε μια ακόμα ελεύθερη διασκευή σαιξπηρικού έργου.

3 θεατρικές επαναλήψεις που θα μας συγκινήσουν

Open air ραντεβού με τέσσερις θεατρικές παραστάσεις σε περιοδεία: "Η Θάλασσα και ο Γέρος", "Lemon", "Μέσα στο μυαλό σου".

Αποκλειστικό: Αντώνης Καφετζόπουλος και Ζερόμ Καλούτα σε μια υπαρξιακή σύγκρουση στο "Άσπρο-Μαύρο" του Κόρμακ ΜακΚάρθι

Ο Αντώνης Καφετζόπουλος μεταφράζει, σκηνοθετεί και πρωταγωνιστεί δίπλα στον Ζερόμ Καλούτα στο "Άσπρο-Μαύρο", το βαθιά φιλοσοφικό έργο του Κόρμακ ΜακΚάρθι, που ανεβαίνει από τον Οκτώβριο στο Θέατρο Επί Κολωνώ, με early bird προσφορά.