"Το όνειρο ενός γελοίου" έρχεται στο Κιβωτός

«Το όνειρο ενός γελοίου» του Φιόντορ Ντοστογιέφσκι από την Έφη Μπίρμπα και τον Άρη Σερβετάλη τράβηξε τα βλέμματα μας αυτό το καλοκαίρι σε όλη την Ελλάδα και συνεχίζει την πορεία της στο Θέατρο Κιβωτός.

Το όνειρο ενός γελοίου Γιώργος Καπλανίδης©

Η προσφορά του Φιόντορ Ντοστογιέφσκι στην παγκόσμια λογοτεχνία είναι σπουδαία και διεθνώς αναγνωρισμένη. Θεωρείται ως ο μεγαλύτερος μυθιστοριογράφος όλων των εποχών, τα έργα του έχουν μεταφραστεί σχεδόν σε όλες τις γλώσσες του κόσμου και το "Όνειρο ενός γελοίου" αγαπήθηκε και διαβάστηκε πολύ αλλά και έκανε αρκετούς Έλληνες καλλιτέχνες να το διασκευάσουν για να παιχτεί στο θέατρο. "Το τελευταίο έργο του Φιόντορ Ντοστογιέφσκι  ήταν η αφορμή για να εμπλακούμε με την πραγματικότητα ενός ονείρου και την κρισιμότητα του γελοίου", γράφουν στο σημείωμά τους ο Άρης Σερβετάλης και η Έφη Μπίρμπα για τη θεατρική μεταφορά της ιδιότυπης ιλαροτραγωδίας, που μετά την καλοκαιρινή της επιτυχία θα συνεχίσει στο θέατρο Κιβωτός (από 31/10).

Διαβάστε Επίσης

Η παράσταση ξεχώρισε, χάρη στην πρωτότυπη σκηνική ιδέα να εκτυλίσσεται η δράση μέσα σε μια λίμνη γεμάτη νερό, την έξυπνη σκηνοθεσία, την παρουσία του Άρη Σερβετάλη, ο οποίος έχει τη φαντασία και την ικανότητα να κάνει δικό του το ρόλο που ερμηνεύει, αλλά και για τις σκέψεις που μας προκάλεσε γύρω από την τέχνη ως σύμβολο και την πνευματική ενέργεια με την οποία φορτίζει ο καλλιτέχνης το έργο.

Διαβάστε Επίσης

Περισσότερες πληροφορίες

Το όνειρο ενός γελοίου

  • Δραματοποιημένο Διήγημα
  • Διάρκεια: 80 '

Οι δύο ηθοποιοί μοιράζονται επί σκηνής –σε δική τους απόδοση– τον πολυεπίπεδο μονόλογο ενός μοναχικού ανθρώπου που ονειρεύεται να αγαπηθεί και να ευτυχήσει, εκφράζοντας τα αδιέξοδα της ανθρώπινης φύσης.

Κιβωτός

Πειραιώς 115

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

Κατερίνα Πατσιάνη: "Το Πολυτεχνείο είναι ακόμη ζωντανή, βιωμένη μνήμη"

Με αφορμή τις τελευταίες παραστάσεις του "Tank / Όλη νύχτα εδώ" στο Θέατρο Τέχνης Καρόλου Κουν από την ομάδα RMS MATAROA που σκηνοθετεί ο Μάνος Βαβαδάκης, μιλήσαμε με την ηθοποιό Κατερίνα Πατσιάνη για τη μοναδική παράσταση της φετινής σεζόν που μιλά για όσα συνέβησαν τον Νοέμβριο του 1973.

Νεκτάριε Λιονάκη πώς "Το Nόημα" της Μαρίας Λαϊνά έγινε "Ζάχαρη" κι εσείς "ένα πείραμα για την εμμονή της κατάκτησής της";

Τι σχέση έχει η "Ζάχαρη" με την ψυχική ισορροπία; Μιλήσαμε με τον σκηνοθέτη για την πρώτη του παράσταση που έρχεται τον Μάιο στο "Μπάγκειον" και κάνει -στην κυριολεξία- πραγματικότητα ένα όνειρό του.

"Θα έχει τα μάτια σου": Παράταση για την παράσταση-έκπληξη του Ηλία Κουνέλα

Η πρωτότυπη σκηνική σύνθεση παρατείνεται για τρίτο κύκλο παραστάσεων, από τις 10 Μαΐου ως και τις 30 Ιουνίου στην Κάμιρο.

"Macbeth": Η Σοφία Χιλλ συνσκηνοθετεί και ερμηνεύει Σαίξπηρ σε μια πρωτότυπη περφόρμανς

Η σπουδαία ηθοποιός μαζί με τον Κωνσταντίνο Χατζή παρουσιάζουν τη σαιξπηρική τραγωδία στην πρωτότυπη γλώσσα σε ένα αλώνι της Δυτικής Μάνης.

"Oι Παίχτες": Η παράσταση-φαινόμενο επιστρέφει αυτό το καλοκαίρι!

Το άγνωστο έργο του Γκόγκολ που έγινε η απόλυτη talk of the town παράσταση επί δύο σεζόν, σε σκηνοθεσία του Γιώργου Κουτλή και με τον Γιάννη Νιάρρο επικεφαλής ενός εκρηκτικού θιάσου, βγαίνει σε καλοκαιρινή περιοδεία!

"Emotional dogs": Μια χορογραφία για το τραύμα ανεβαίνει στο Bios

Η διατομεακή καλλιτέχνις Πηνελόπη Μωρούτ επιστρέφει στην αθηναϊκή χορευτική σκηνή με την τρίτη της παράσταση, ερμηνεύοντας μαζί με τον Αλέξανδρο Βαρδαξόγλου.