Δυο βραδιές με Σούμαν-Μάλκοβιτς, Σοπέν-Λάλο στο Ηρώδειο

John Malkovich The Music Critic

Ευχόμαστε ο καιρός να μη χαλάσει τα σχέδια μας για το Ηρώδειο γιατί με το που μάθαμε, αρχές Ιουλίου, την είδηση για την άφιξη του Τζον Μάλκοβιτς, στις 6 Οκτωβρίου, με την πολυαναμενόμενη παράσταση "The Music Critic" σπεύσαμε για εισιτήρια. Ο κορυφαίος ηθοποιός που έχει επισκεφθεί τη χώρα μας στο παρελθόν, θα πρωταγωνιστήσει σε μια μουσικοθεατρική βραδιά που εμπνεύστηκε ο Aleksey Igudesman. Στο έργο πρωταγωνιστεί ο Σούμαν, που "απλώς φαντάζεται τον εαυτό του συνθέτη", ενώ ο Μπραμς είναι "ένας μπάσταρδος χωρίς κανένα μουσικό χάρισμα" και ο Ντεμπυσσύ είναι "έτσι απλά, άσχημος". Ο Igudesman με επικριτική και σατιρική διάθεση δημιουργεί ένα μείγμα από τις χειρότερες -και μάλλον απροσδόκητες- μουσικές κριτικές των τελευταίων αιώνων που γράφτηκαν από τους διασημότερους μουσικούς κριτικούς του κόσμου για μερικά από τα σπουδαιότερα έργα της παγκόσμιας μουσικής και ο Μάλκοβιτς, με επιδεξιότητα, ερμηνεύει το ρόλο του κακού κριτικού που πιστεύει ότι η μουσική του Μπετόβεν, του Σοπέν, του Προκόφιεφ και τόσων άλλων είναι απλώς κουραστική και θλιβερή. Η βραδιά κλείνει με το "Βασανιστήριο του Malkovich", μια φρικτή κριτική που γράφτηκε κάποτε για τον ίδιο…(Εισιτήρια εδώ)
 

Η καρδιά του Φρεντερίκ Σοπέν
Ο Δημήτρης Λάλος στην παράσταση "Η καρδιά του Φρεντερίκ Σοπέν"

Αρχές Αυγούστου μάθαμε και για μία ακόμα μουσική βραδιά που διανθίζεται από την αφήγηση του Δημήτρη Λάλου. Ο γνωστός ηθοποιός θα υποδυθεί έναν άλλο σημαντικό εκπρόσωπο του ρομαντισμού, τον Φρεντερίκ Σοπέν. Η Συμφωνική Ορχήστρα της Όπερας της Βαρσοβίας με σολίστ την πιανίστα Τατιάνα Παπαγεωργίου τον συντροφεύουν στην παράσταση-συναυλία "Η καρδιά του Φρεντερίκ Σοπέν" που θα δούμε στο Ηρώδειο την Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου. Μια βραδιά γεμάτη συναίσθημα ξεδιπλώνει σταδιακά την ψυχή του Πολωνού συνθέτη μέσα από τα επιλεγμένα, κορυφαία, μουσικά έργα του, αλλά και μέσα από τα αυθεντικά κείμενα και επιστολές του Σοπέν, που θα διαβάσει με ιδιαίτερη εκφραστικότητα ο Δημήτρης Λάλος. Η εκδήλωση τελεί υπό την αιγίδα της Πρεσβείας της Πολωνικής Δημοκρατίας στην Αθήνα και από τα έσοδα θα δοθεί δωρεά στον Πανελλήνιο Σύλλογο Μεταμοσχευμένων Καρδιάς Πνευμόνων "Η ΣΚΥΤΑΛΗ", πρόεδρος του οποίου είναι η κα Ιωάννα Λεβαντή που συγκαταλέγεται ανάμεσα στους πρώτους Έλληνες που μεταμοσχεύθηκαν με καρδιά και από τις μακροβιότερες μεταμοσχευμένες γυναίκες στην Ελλάδα. Προπώληση από το viva.gr.
 

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

16o Off Off Athens Theatre Festival: Η αυλαία πέφτει με πέντε ξεχωριστές παραστάσεις

Με έξτρα ημερομηνίες και πέντε πρωτότυπες παραστάσεις στην Κεντρική Σκηνή του Επί Κολωνώ, ολοκληρώνει το φετινό του ταξίδι στις 23 Ιουνίου το θεατρικό φεστιβάλ Off-Off Athens.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
12/06/2026

Τελευταία εισιτήρια για τον σούπερ σταρ κωμικό Kevin Bridges

Ο διεθνούς φήμης εκπρόσωπος του βρετανικού stand up comedy Kevin Bridges έρχεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα με μία παράσταση που δεν χάνεται.

"Εκάβη – Στη σκιά της Πολιτείας": Δείτε πρώτοι φωτογραφίες από την πολυαναμενόμενη παράσταση του Στάθη Λιβαθινού

Λίγο πριν το Ηρώδειο κλείσει για ανακαίνιση, ο Στάθης Λιβαθινός επιστρέφει με την "Εκάβη – Στη σκιά της Πολιτείας". Εξασφαλίσαμε αποκλειστικές, πρώτες φωτογραφίες από τις πρόβες της παράστασης-σταθμό που παντρεύει συγκλονιστικά την αρχαία τραγωδία με τη φιλοσοφία και τη χρήση μάσκας.

Οι "Βάκχες" στην Πομπηία: Ο Θεόδωρος Τερζόπουλος ξυπνά τον Διόνυσο κάτω από το Βεζούβιο

Με αφορμή την πολυαναμενόμενη έβδομη σκηνοθεσία του στις "Βάκχες", που ζωντανεύει 18-20/6 στην υποβλητική Πομπηία, ο Θεόδωρος Τερζόπουλος ανοίγει το προσωπικό του αρχείο. Σε μια αποκλειστική αναδρομή, ο κορυφαίος Έλληνας σκηνοθέτης ξεφυλλίζει το παρελθόν και μοιράζεται μαζί μας άγνωστα περιστατικά, έντονες αναμνήσεις και τις κρυφές πτυχές από κάθε σταθμό αυτού του μυθικού, παγκόσμιου ταξιδιού.

"Nothing to hide": Συμπεριληπτική παράσταση με κοινή γλώσσα το χορό

Η συμπεριληπτική παράσταση 'Nothing to hide' έρχεται στην Αθήνα από 16 έως 21 Ιουνίου 2026. Ανάπηροι και μη καλλιτέχνες ενώνονται σε μια μοναδική σύμπραξη χορού και μουσικής, ανατρέποντας τα κοινωνικά δεσμά του σώματος.

DanceWeek RESTART στη Ηράκλειο Κρήτης

Καράλη, Μπουμπάκη, Παπαδόπουλος, Κοτσιφάκης, Μπαδέκα και Γύρα δίνουν ραντεβού στο DanceWeek RESTART για να προσφέρουν σεμινάρια σύγχρονου χορού και κίνησης στο Ηράκλειο (4–11 Ιουλίου).

Τα θρυλικά ‘Ηλιοβασιλέματα’ του Μανώλη Χιώτη σε συγκλονιστική μπλουζ εκδοχή

Το πρώτο θεατρικό έργο για τον Μανώλη Χιώτη, 'MANOLIS / καρδιά σε τέσσερις χορδές', κάνει πρεμιέρα στην Αθήνα με Γεράσιμο Γεννατά, Πίτσα Παπαδοπούλου και Πέννυ Μπαλτατζή, στον Ελληνικό Κόσμο, σε νέα σκηνοθεσία της Ιόλης Ανδρεάδη.