Ο "Κατά φαντασίαν ασθενής" της Σοφίας Καραγιάννη μετακομίζει στο Σύγχρονο Θέατρο

Η παράσταση με πρωταγωνιστή τον Ιωσήφ Ιωσηφίδη ετοιμάζεται για νέο κύκλο παραστάσεων τον Φεβρουάριο και μάλιστα σε νέο χώρο.

Ο κατά φαντασίαν ασθενής

Ο πειραγμένος "Κατά φαντασίαν ασθενής” της ομάδας Gaff σε σκηνοθεσία της Σοφίας Καραγιάννη μετά τον πρώτο επιτυχημένο κύκλο παραστάσεων στο θέατρο 104, μετακομίζει από 9 Φεβρουαρίου, ακριβώς δίπλα, στο Σύγχρονο Θέατρο, με μια ειδική προσφορά προπώλησης. Η σκηνοθέτιδα μαζί με τον Ιωσήφ Ιωσηφίδη, που έχει αναλάβει τον πρωταγωνιστικό ρόλο του "φιλάσθενου” Αργκάν, υπογράφουν μια σύγχρονη απόδοση του έργου και συμπρωταγωνιστούν με τους Κωνσταντίνο Πασσά, Αλέξανδρο Τούντα, Κορίνα Θεοδωρίδου, Κωνσταντίνο Παράση και Γεωργία Κυριαζή

Μέσα από την πλασματική ασθένεια του κλασικού ήρωα που ελέγχει τα πάντα γύρω του με τις αυταπάτες και την εγωπάθεια του, ο μεγάλος δραματουργός πραγματοποιεί μια κωμική μελέτη χαρακτήρων που εύστοχα αναδεικνύει τους μηχανισμούς της χειραγώγησης και της εξαπάτησης.

Όπως μας είπε για το έργο και τη διαχρονικότητα του ο Ιωσήφ Ιωσηφίδης: "Ο μεγάλος αυτός κωμικός συγγραφέας είναι τόσο επίκαιρος που αν σκεφτεί κανείς πως το έργο γράφτηκε το 1673, θα διασκεδάσει πολύ καθώς θα διακρίνει γνώριμες συμπεριφορές και κοινωνικές συνθήκες, που έμειναν ίδιες και απαράλλαχτες μέσα σε αυτούς τους αιώνες που έχει διανύσει η ανθρωπότητα. Ο Μολιέρος χτυπάει τους "τσαρλατάνους" γιατρούς, τον τσαρλατανισμό γενικότερα και την "ευκολόπιστη" πελατεία και ειδικά στην περίοδο που διανύουμε έχουμε άφθονους και στις δύο κατηγορίες. Είναι πικρό αλλά αληθινό και ευτυχώς στο έργο μας κωμικό”.

Ο κατά φαντασίαν ασθενής
Χριστίνα Φυλακτοπούλου

Ο Αργκάν φοβάται τον θάνατο και τις αρρώστιες, γι’ αυτό και ξοδεύει μια περιουσία στους γιατρούς και τους φαρμακοποιούς. Στα χρήματά του, όμως, στοχεύει και η δεύτερη σύζυγος του, η οποία προσποιείται πως τον αγαπάει προκειμένου να τον κληρονομήσει. Όταν ο Αργκάν θα αναγκάσει την κόρη του να παντρευτεί γιατρό, προκειμένου να εξασφαλίσει εικοσιτετράωρη ιατρική περίθαλψη για το υπόλοιπο της ζωής του, η δαιμόνια υπηρέτρια του σπιτιού, σχεδιάζει μια ίντριγκα με σκοπό να του ανοίξει τα μάτια.

Ο κατά φαντασίαν ασθενής
Χριστίνα Φυλακτοπούλου

Τα σκηνικά και τα κοστούμια υπογράφει η Γεωργία Μπούρδα, την πρωτότυπη μουσική σύνθεση ο Μάνος Αντωνιάδης, τους φωτισμούς ο Νίκος Βλασόπουλος, την κίνηση η Κατερίνα Γεβετζή και τους στίχους των τραγουδιών όλος ο θίασος.

Ισχύει προσφορά προπώλησης για τις τρεις πρώτες παραστάσεις (9-23/2) στην τιμή των € 8. Η προσφορά ισχύει για την αγορά εισιτηρίων μέχρι και τις 8 Φεβρουαρίου μέσω viva.gr.

Περισσότερες πληροφορίες

Ο κατά φαντασίαν ασθενής

  • Κωμωδία
  • Διάρκεια: 80 '

Η πλασματική ασθένεια του κεντρικού ήρωα, Αργκάν, δίνει την αφορμή για ένα κωμικό ψυχογράφημα χαρακτήρων που αναδεικνύει τους μηχανισμούς της χειραγώγησης και της εξαπάτησης.

Σύγχρονο Θέατρο

Ευμολπιδών 45

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

Το Αγγέλων Βήμα συνεχίζει δύο παραστάσεις του και μετά το Πάσχα

Τα θεατρικά "Ανατολικά της Εδέμ" και "Ιστορίες για ανθρώπους γενναιόδωρους" παρατείνονται για όσους δεν τα πρόλαβαν μόνο για 4 τελευταίες ημερομηνίες.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
25/04/2024

Ο κροκόδειλος

Ένα από τα λιγότερο γνωστά και ελάχιστα παιγμένα αφηγήματα του Ρώσου συγγραφέα προσεγγίζει μια νεανική θεατρική ομάδα, ενισχύοντας τη σατιρική του διάθεση. Το αποτέλεσμα είναι ευφρόσυνο με ενδιαφέροντα σημεία αλλά και κάπως άτολμο. | Powered by Uber

Ο αποτυχημένος

Μελετημένη, καλοκουρδισμένη και καλοπαιγμένη παράσταση που καταφέρνει να μετατρέψει το μυθιστόρημα ενός από τους πλέον "δύστροπους" συγγραφείς σε σκηνικό ποίημα. | Powered by Uber

"Μπιζζζ….!" στο Επί Κολωνώ: Γνωρίζουμε 4 νέες ομάδες που διακρίθηκαν στο φεστιβάλ Off-Off Athens

Το νέο αίμα του ελληνικού θεάτρου προσγειώνεται στο θέατρο Επί Κολωνώ και μοιράζεται μαζί μας τα πρώτα της βήματα και τις πρώτες τις επίσημες θεατρικές δουλειές. Πάμε να τους ακούσουμε!

Η "Ωραία κοιμωμένη" έρχεται στο Μέγαρο Μουσικής

135 χρόνια μετά την πρώτη του πρεμιέρα έρχεται από την παραμυθένια Πράγα το υπέροχο μπαλέτο του Τσαϊκόφσκι με την αυθεντική χορογραφία του Μαριούς Πετιπά κι ερμηνείες από διάσημους σολίστ του εξωτερικού.

"Το μπορντέλο της Μαντάμ Ρόζας": Τέσσερις τελευταίες παραστάσεις στο Αυλαία

Ο πολυχώρος του Πειραιά θα υποδεχτεί για δύο Κυριακές και δύο Δευτέρες το έργο που βασίζεται σε βιβλίο της Σπεράντζας Βρανά.

Ζουζέπ Μαρία Μιρό: "Η προσπάθειά ενός σώματος να απελευθερωθεί είναι ήδη μια μορφή ελευθερίας"

Στην Καταλονία μας μετέφερε νοερά η συζήτηση που είχαμε με τον συγγραφέα του μονολόγου "Το πιο όμορφο σώμα που έχει υπάρξει ποτέ σε αυτό το μέρος" που ερμηνεύει ο Αργύρης Ξάφης στο Θησείον. Μάθετε όλα όσα είπαμε μαζί του για την ομορφιά, την επιθυμία αλλά και την αφιέρωση της ελληνικής μετάφρασης στ@ δολοφονημέν@ Ζακ Κωστόπουλο/Zackie Oh.