Το Cirque du Soleil πρώτη φορά στην Ελλάδα

Είστε έτοιμοι να δείτε live το μεγαλύτερο θέαμα στον κόσμο; …Και τη διασημότερη ομάδα ανθρώπινου τσίρκου στον κόσμο, εκείνη που...

Το Cirque du Soleil πρώτη φορά στην Ελλάδα

Είστε έτοιμοι να δείτε live το μεγαλύτερο θέαμα στον κόσμο; …Και τη διασημότερη ομάδα ανθρώπινου τσίρκου στον κόσμο, εκείνη που εδώ και 27 χρόνια «οργώνει» με τις φαντασμαγορικές παραγωγές της τις πέντε ηπείρους και φέτος πλαισίωσε με ένα από τα καλύτερα show της την τελετή απονομής των βραβείων Όσκαρ; Πενήντα πέντε χορευτές, ηθοποιοί, ακροβάτες, καλλιτέχνες του τσίρκου και μουσικοί καταφθάνουν στην Αθήνα με ένα θέαμα για όλη την οικογένεια που κάνει τον γύρο του κόσμου από το 1994. Μόλις επέστρεψα από τη Συνέντευξη Τύπου που δόθηκε στο εστιατόριο Milos του Ηilton για την επικείμενη άφιξη του περίφημου Circue du Soleil στην Αθήνα, με το θέαμα «Alegria», στο Κλειστό Γήπεδο Μπάσκετ του O.A.K.A. για εννιά παραστάσεις τον ερχόμενο Σεπτέμβριο (3-9/9). Το πρώτο που μπορώ να σας μεταφέρω είναι το ότι μερικές φορές οι αριθμοί μιλούν από μόνοι τους: το Cirque du Soleil, η ιστορική ομάδα «ανθρώπινου τσίρκου» του Καναδά από το 1984, με ένα πολυεθνικό επιτελείο που ανέρχεται στους 5.000 εργαζομένους και τους 1.300 καλλιτέχνες, έχει στήσει περισσότερα από 20 θεάματα, τα οποία έχουν δει περίπου 100 εκατομμύρια θεατές σε 40 χώρες και 600 πόλεις. «Ψήφο εμπιστοσύνης στην Ελλάδα» χαρακτηρίζουν οι ίδιοι την απόφασή τους να έρθουν για πρώτη φορά στα μέρη μας σε αυτή τη δύσκολη (οικονομική και όχι μόνο) συγκυρία. Το «Alegria» (=αγαλλίαση, χαρά και ψυχική ευφορία, στα ισπανικά) που θα δούμε, εκτός από θέαμα- σήμα κατατεθέν της ομάδας, είναι διάσημο τόσο για τη φαντασμαγορία που προσφέρει επί δυόμισι ώρες όσο και για το μουσικό του soundtrack (τσεκάρετέ το στο youtube, αποκλείεται αν μην ξέρετε το τραγούδι «Querer»). Και, σύμφωνα με τους διοργανωτές, αναμένεται να λειτουργήσει και σαν τονωτική ένεση για το καταπτοημένο μας ηθικό αλλά και για τον πολιτιστικό μας τουρισμό, καθώς πιστεύεται πως θα προσελκύσει θεατές απ’ όλη την Ελλάδα αλλά και τις γείτονες χώρες…Μακάρι! Μιλάμε, πάντα, για ένα ακριβό θέαμα-υπερπαραγωγή, έστω και αν οι υπεύθυνοι, όπως μας ενημέρωσαν, αναπροσάρμοσαν τις τιμές των εισιτηρίων σε έναν χαμηλότερο (συγκριτικά με ό,τι είθισται) μέσο όρο, της τάξεως των € 35-€ 75 (VIP), με τη δυνατότητα έκπτωσης 20% σε φοιτητικά και παιδικά. Περισσότερες πληροφορίες: 2107258510. Προπωλήσεις: www.cirqueclub.com>, www.lavris.gr> και από τα καταστήματα κινητής τηλεφωνίας ΓΕΡΜΑΝΟΣ σε όλη την Ελλάδα.



Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

Οι πρεμιέρες του Σαββατοκύριακου (13 & 14/06)

Σαββατοκύριακο 13 και 14 Ιουνίου 2026 με θεατρικές παραστάσεις στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών και το Φεστιβάλ Άδειος Χώρος του Θεάτρου Οδού Κυκλάδων.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
12/06/2026

16o Off Off Athens Theatre Festival: Η αυλαία πέφτει με πέντε ξεχωριστές παραστάσεις

Με έξτρα ημερομηνίες και πέντε πρωτότυπες παραστάσεις στην Κεντρική Σκηνή του Επί Κολωνώ, ολοκληρώνει το φετινό του ταξίδι στις 23 Ιουνίου το θεατρικό φεστιβάλ Off-Off Athens.

Τελευταία εισιτήρια για τον σούπερ σταρ κωμικό Kevin Bridges

Ο διεθνούς φήμης εκπρόσωπος του βρετανικού stand up comedy Kevin Bridges έρχεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα με μία παράσταση που δεν χάνεται.

"Εκάβη – Στη σκιά της Πολιτείας": Δείτε πρώτοι φωτογραφίες από την πολυαναμενόμενη παράσταση του Στάθη Λιβαθινού

Λίγο πριν το Ηρώδειο κλείσει για ανακαίνιση, ο Στάθης Λιβαθινός επιστρέφει με την "Εκάβη – Στη σκιά της Πολιτείας". Εξασφαλίσαμε αποκλειστικές, πρώτες φωτογραφίες από τις πρόβες της παράστασης-σταθμό που παντρεύει συγκλονιστικά την αρχαία τραγωδία με τη φιλοσοφία και τη χρήση μάσκας.

Οι "Βάκχες" στην Πομπηία: Ο Θεόδωρος Τερζόπουλος ξυπνά τον Διόνυσο κάτω από το Βεζούβιο

Με αφορμή την πολυαναμενόμενη έβδομη σκηνοθεσία του στις "Βάκχες", που ζωντανεύει 18-20/6 στην υποβλητική Πομπηία, ο Θεόδωρος Τερζόπουλος ανοίγει το προσωπικό του αρχείο. Σε μια αποκλειστική αναδρομή, ο κορυφαίος Έλληνας σκηνοθέτης ξεφυλλίζει το παρελθόν και μοιράζεται μαζί μας άγνωστα περιστατικά, έντονες αναμνήσεις και τις κρυφές πτυχές από κάθε σταθμό αυτού του μυθικού, παγκόσμιου ταξιδιού.

"Nothing to hide": Συμπεριληπτική παράσταση με κοινή γλώσσα το χορό

Η συμπεριληπτική παράσταση 'Nothing to hide' έρχεται στην Αθήνα από 16 έως 21 Ιουνίου 2026. Ανάπηροι και μη καλλιτέχνες ενώνονται σε μια μοναδική σύμπραξη χορού και μουσικής, ανατρέποντας τα κοινωνικά δεσμά του σώματος.

DanceWeek RESTART στη Ηράκλειο Κρήτης

Καράλη, Μπουμπάκη, Παπαδόπουλος, Κοτσιφάκης, Μπαδέκα και Γύρα δίνουν ραντεβού στο DanceWeek RESTART για να προσφέρουν σεμινάρια σύγχρονου χορού και κίνησης στο Ηράκλειο (4–11 Ιουλίου).