Το ανανεωμένο ΕΜΣΤ γιόρτασε τα εγκαίνια 5 νέων εκθέσεων με ένα μεγάλο πάρτι χωρίς προηγούμενο

Με την παρουσία του Bombay Sapphire gin στο πρώην εργοστάσιο ΦΙΞ, ζωντάνεψαν οι χώροι του αναδιαμορφωμένου μουσείου της πρωτεύουσας ξεκλειδώνοντας τη δημιουργική φαντασία.

ΕΜΣΤ πάρτι Bombay Sapphire

Το κλίμα ήταν από νωρίς εορταστικό στο εμβληματικό και πλέον αναδιαμορφωμένο κτίριο του Εθνικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης στο Νέο Κόσμο, όπου την περασμένη Πέμπτη 16 Ιουνίου άνοιξαν ταυτόχρονα για το κοινό πέντε νέες εκθέσεις, με προεξέχουσα τη "Statecraft. Διαμορφώνοντας το Κράτος" σε επιμέλεια της καλλιτεχνικής διευθύντριας Κατερίνας Γρέγου. Η διεθνής ομαδική έκθεση, στην οποία συμμετέχουν 39 καταξιωμένοι καλλιτέχνες απ΄ όλον τον κόσμο, πολλοί από τους οποίους δεν έχουν ξαναδείξει τη δουλειά τους στην Ελλάδα, μας μυεί με έναν διαφορετικό τρόπο στους μηχανισμούς και τις λειτουργίες του κράτους. 

Ένα μεγάλο καλλιτεχνικό γεγονός για την Αθήνα, που συνοδεύτηκε από την ενέργεια και τη ζωντάνια ενός μεγάλου ανοικτού πάρτι με τη συμμετοχή χιλιάδων φίλων της τέχνης, πάντα με τη χορηγία του Bombay Sapphire, του premium gin που ξεκλειδώνει τη δημιουργικότητα και τη φαντασία και είναι πάντα δίπλα σε κάθε πειραματισμό και έκφραση.

ΕΜΣΤ πάρτι Bombay Sapphire

Ήταν, άλλωστε, ιδέα και επιθυμία της δραστήριας Κατερίνας Γρέγου αυτή η σημαντική μέρα για το ΕΜΣΤ να σηματοδοτήσει το ανανεωμένο, ανοικτό και εξωστρεφές πρόσωπο του μουσείου και να γίνει η αφετηρία για μια νέα αισιόδοξη αρχή με ένα πολλά υποσχόμενο καλλιτεχνικό πρόγραμμα, το οποίο όλη η πόλη θα αγκαλιάσει.

ΕΜΣΤ πάρτι Bombay Sapphire

Η είσοδος για το κοινό ήταν ελεύθερη, προσελκύοντας χιλιάδες επισκέπτες, που σταδιακά άρχισαν να ζωντανεύουν τους εντυπωσιακούς χώρους του ΕΜΣΤ και να περιηγούνται με περιέργεια και ενδιαφέρον στις αχανείς αίθουσες της μόνιμης συλλογής και των περιοδικών εκθέσεων, ανακαλύπτοντας τη συναρπαστική σύγχρονη εικαστική δημιουργία όχι μόνο του "Statecraft", αλλά και των εκθέσεων της Ειρήνης Βουρλούμη, του Αντώνη Πίττα, της Jennifer Nelson και του Lawrence Abu Hamdan, και βέβαια, της συλλογής του μουσείου.

ΕΜΣΤ πάρτι Bombay Sapphire

Όλοι, βέβαια, κατέληγαν στη τεράστια βεράντα του τελευταίου ορόφου, με την ανεμπόδιστη θέα στην φωτισμένη Ακρόπολη, εκεί όπου με τη βοήθεια των δροσερών cocktails με premium gin Bombay Sapphire και του dj set από την ομάδα του Bios, στήθηκε, όπως αρμόζει, μια πραγματικά εντυπωσιακή γιορτή που κράτησε πολλές ώρες και θα μας μείνει αξέχαστη.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τέχνες

"Ίσαλος Γραμμή": Ένα ταξίδι ακουστικής αίσθησης και μνήμης μέσα από το εργαστήρι του Στέλιου Γαβαλά

Μία γοητευτική προσέγγιση σε έργα γλυπτικής, που προκαλούν χωρικές εμπειρίες, υιοθετώντας τα χαρακτηριστικά και τις ποιότητες της αρχιτεκτονικής δημιουργίας.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
23/04/2024

Ο κορυφαίος συγγραφέας αστυνομικού Ian Rankin στην Αθήνα

Ο Βρετανός συγγραφέας επισκέπτεται τη χώρα μας στο πλαίσιο του 5ου Φεστιβάλ Αστυνομικής Λογοτεχνίας Agatha με αφορμή το νέο του αστυνομικό μυθιστόρημα "Όσα δεν θέλω να πω".

"Μικρές ιστορίες , μεγάλα μαθήματα": Ένα βιβλίο μνήμης του Θανάση Ευθυμιάδη

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η παρουσίαση του δεύτερου βιβλίου του με τις ιστορίες και τις συναντήσεις που επέλεξε η μνήμη του να συγκρατήσει, από τότε που θυμάται τον εαυτό του μέχρι σήμερα.

25+1 βιβλία για το Πάσχα

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου και όσο προετοιμαζόμαστε για τις Πασχαλινές διακοπές, συγκεντρώσαμε τα νέα βιβλία που αξίζει να διαβάσετε αυτή την άνοιξη.

Πασχαλινό book bazaar από τις εκδόσεις Καπόν

Στο Βιβλιοπωλείο της Ραχήλ μάς περιμένουν πασχαλινές προσφορές για τις μέρες που έρχονται.

Ανακαλύπτοντας το "Αποτύπωμα" που σχηματίζεται στη μνήμη και τη συνείδηση του Άκη Δέτση

Ο καλλιτέχνης εξερευνά τη διάσταση της φωτογραφίας ως σημαίνουσας επιφάνειας μέσα από την απεικόνιση του τοπίου.

Βιβλιοπάρτι στο rooftop του "Βrown Acropol" από τις εκδόσεις Κλειδάριθμος

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου και τον Περίπατο Βιβλίου.