Η ελληνική ευρεσιτεχνία εμπνέει τη νέα έκδοση του Hyper Hypo

Οι εκδόσεις και η ομάδα Papairlines συνεχίζουν το φωτογραφικό porject "Travelogue: Greek everyday solutions to common problems" με τον δεύτερο τόμο.

Travelogue:_Greek_everyday_solutions_to_common problems 2

Οι εκδόσεις Hyper Hypo και οι Papairlines ανακοινώνουν τη συνέχιση του εκδοτικού project Travelogue: Greek everyday solutions to common problems με την κυκλοφορία του δεύτερου τόμου. Νέες φωτογραφίες από όλη την χώρα αποτυπώνουν την αυθόρμητη ελληνική ευρεσιτεχνία, όπου ευφάνταστες πατέντες δίνουν λύση σε απλά, καθημερινά προβλήματα.

 

Λίγα λόγια για τη νέα έκδοση από τους επιμελητές

 

Ο πρώτος τόμος του Travelogue: Greek everyday solutions to common problem ήρθε με μια μεγάλη έκπληξη: αυτό που αρχικά θεωρούσαμε ως ένα προσωπικό σχεδιαστικό εγχείρημα αποδείχθηκε ότι είχε ευρύτερη απήχηση, με μια εθνογραφική και πολιτισμική διάσταση που το έκανε προσιτό και σε κοινό που δεν έχει (απαραίτητα) σχέση με τον σχεδιασμό. Ήταν μεγάλη μας χαρά να παρατηρούμε τις αντιδράσεις του κόσμου, να λαμβάνουμε μηνύματα και φωτογραφίες από συναδέλφους, αλλά και από εντελώς άγνωστους ανθρώπους που απέκτησαν ένα αντίτυπο. (…) Επιπλέον, οι εκδότες μας συνέχισαν να μοιράζονται ιστορίες με αντιδράσεις από πελάτες του βιβλιοπωλείου τους στην Αθήνα, και παρακολουθούσαμε το βιβλίο να ταξιδεύει σε διάφορα βιβλιοπωλεία από τις ΗΠΑ έως την Κορέα. Με όλη αυτή τη θετική ανταπόκριση, ήταν φυσικό να προχωρήσουμε με αυτόν τον δεύτερο τόμο, παρουσιάζοντας ακόμη περισσότερες εικόνες ευρηματικών λύσεων από όλη την Ελλάδα. (…)

 

Σε έναν κόσμο που ελέγχεται όλο και περισσότερο από αλγορίθμους και λιγότερο από την ανθρώπινη περιέργεια, τα αντικείμενα στο Travelogue Vol. 2: Greek everyday solutions to common problems καταλαμβάνουν μια οριακή θέση ανάμεσα στην ομοιομορφία και τη μοναδικότητα, τη διαχρονικότητα και τη μόδα, τον πλανήτη και την παραγωγή, την πρόσβαση και τη διαθεσιμότητα, την ανάγκη και τα υλικά. Στο τέλος, αυτά τα αντικείμενα ίσως κρατούν το κλειδί για να κατανοήσουμε τι μπορεί να σημαίνει πολυτέλεια, δεξιοτεχνία, γνώση και ευρηματικότητα στην αυγή ενός νέου κόσμου.

Papairlines

Οι Papairlines είναι μια σχεδιαστική ομάδα που μέσω του design ερεύνα και πειραματίζεται με θεματικές που επηρεάζουν την καθημερινότητα. Iδρύθηκαν το 2011 από τη Βάσω Ασφή, τον Κώστα Μπίσα και τον Λουκά Αγγέλου και εκτελούν "πτήσεις" με θέμα το design, χρησιμοποιώντας μεταφορικά την έννοια του ταξιδιού για να συνδέσουν την αισθητική και τη χρηστικότητα, τη διαδικασία και το αποτέλεσμα, το στερεότυπο και την εξέλιξη, τη συμπεριφορά και το συναίσθημα. Επιμελούνται εμπειρίες που προάγουν την δημιουργική σκέψη και αποτυπώνουν εναλλακτικές μεθόδους σχεδιασμού μέσα από μια σειρά δράσεων που περιλαμβάνουν εκθέσεις, ομιλίες, σεμινάρια και πρακτικά εργαστήρια. Έχουν συνεργαστεί με οργανισμούς και ιδρύματα όπως Barbican Centre (Λονδίνο), Onassis Stegi (Aθήνα), πανεπιστήμιο Konstfack University (Στοκχόλμη), καθώς και εταιρείες όπως οι 3Μ και H&M.

Οι φωτογραφίες που περιλαμβάνονται στο βιβλίο προέρχονται από διάφορα μέρη της Ελλάδας, και συλλεχθήκαν μετά από ανοικτό κάλεσμα. Οι φωτογράφοι δεν είναι απαραίτητα οι δημιουργοί των αντικειμένων, αλλά αποτυπώνουν επιτυχώς την ουσία αυτών των αντικειμένων.

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τέχνες

Διάλεξε το επόμενο έκθεμα του Μουσείου Μαρία Κάλλας

Το μουσείο γιορτάζει δύο χρόνια λειτουργίας και καλεί το κοινό να συμβάλλει ενεργά στη μόνιμή του έκθεση.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
22/10/2025

6 μεγάλες ληστείες σε μουσεία πριν από εκείνη του Λούβρου

Η Μόνα Λίζα, η Κραυγή και άλλα έργα τέχνης που έχουν πέσει θύματα ληστείας ανά τα χρόνια.

Ποιά είναι η Laila Gohar που θα μαγειρεύει συνεχώς επί τρία 24ωρα φασόλια

Η γκαλερί ARCH μένει ανοιχτή για 72 ώρες και μας καλεί σε Table for One με καλεσμένη την αναγνωρισμένη καλλιτέχνιδα και σχεδιάστρια που χρησιμοποιεί το φαγητό ως μέσο έκφρασης.

Η έκθεση-υπερθέαμα για τον Βαν Γκογκ ανοίγει σήμερα στο Ολυμπιακό Κέντρο Γουδή

Το "Van Gogh: The Immersive Experience" είναι από τις εκθέσεις που δεν πρέπει να χάσετε.

Μέχρι πότε συνεχίζεται η έκθεση της Simone Leigh στο ΚΠΙΣΝ

Αν δεν έχετε ήδη δει την "Ανατομία της Αρχιτεκτονικής", προτείνουμε να σπεύσετε.

Δύο νέα δυνατά βιβλία από τις εκδόσεις Gutenberg

Ο ρατσισμός και το παλαιστινιακό σε πρώτο πλάνο με τους δύο νέους τίτλους του εκδοτικού.

Δωρεάν είσοδος στα μουσεία της Αθήνας την 28η Οκτωβρίου

Τέσσερα μουσεία μάς περιμένουν με ελεύθερη είσοδο την ημέρα της Εθνικής Επετείου.