Φεμινιστικά κινήματα και έμφυλη βία με αφορμή το "Αήττητο καλοκαίρι της Λιλιάνα"

Με αφορμή το βιβλίο όπου η Κριστίνα Ριβέρα Γκάρσα μιλά για τη γυναικοκτονία της αδερφής της, το Κομπραί θα φιλοξενήσει μία άκρως επίκαιρη συζήτηση με τις Μαρία Λούκα και Κατερίνα Σεργίδου.

Το Αήττητο Καλοκαίρι της Λιλιάνα, ​​Βιβλία Γυναίκες Συγγραφείς Λατινική Αμερική Εκδόσεις Δώμα

Με αφορμή το νέο βιβλίο "To αήττητο καλοκαίρι της Λιλιάνα", οι εκδόσεις Carnívora και το Κομπραί, διοργανώνουν στο χώρο του βιβλιοπωλείου (Διδότου 34) την Πέμπτη 8 Μαϊου στις 7 μ.μ. τη συζήτηση "Hermana, yo sí te creo: Τα φεμινιστικά κινήματα απέναντι στην έμφυλη βία" με τις:

  • Μαρία Λούκα | Ντοκιμαντερίστρια, Σεναριογράφος, Δημοσιογράφος
  • Κατερίνα Σεργίδου | Κοινωνική Ανθρωπολόγος-Ερευνήτρια Φύλου και Φεμινισμού

και ανάγνωση αποσπασμάτων από την:

  • Ειρήνη Αμπουμόγλι | Ηθοποιός-Kοινωνιολόγος

Εμπνευσμένη από την ολοένα και δυναμικότερη παρουσία των φεμινιστικών κινημάτων στο Μεξικό κι ευρύτερα στον κόσμο η Κριστίνα Ριβέρα Γκάρσα, βραβευμένη συγγραφέας και ακαδημαϊκός, έγραψε, σε μια αφήγηση τόσο προσωπική όσο και πολιτική, "Το αήττητο καλοκαίρι της Λιλιάνα", ένα βιβλίο που κέρδισε το Βραβείο Pulitzer 2024 στην κατηγορία Απομνημονεύματα ή Αυτοβιογραφία, για τη γυναικοκτονία της αδερφής της.

Καταγράφοντας το τραύμα της απώλειας της Λιλιάνα, η Ριβέρα Γκάρσα αφηγείται μέσα από διάφορα ντοκουμέντα και μαρτυρίες την έμφυλη βία που αντιμετώπισε η αδερφή της και, ανατέμνοντας τους μηχανισμούς της γυναικοκτονίας μέσα από μικρές στιγμές στη ζωή της, προσπαθεί να καταγράψει τα γεγονότα που οδήγησαν στον χαμό της.

"To αήττητο καλοκαίρι της Λιλιάνα" δεν αποτελεί μόνο φόρο τιμής στη Λιλιάνα, αλλά και ένα ηχηρό κάλεσμα να διεκδικήσουμε μια άλλη, ίση, δίκαιη και ασφαλή πραγματικότητα, για κάθε γυναίκα αντιμέτωπη με την έμφυλη βία.

Διαβάστε Επίσης

.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τέχνες

Αφιέρωμα στη σχολή κεραμικής του Μενάνδρου Παπαδόπουλου

Η σειρά εκθέσεων Ceramic Schools of Greece – IRIDANOS επιστρέφει.

Το παζάρι κεραμικών στo Vlastaris Antiques επιστρέφει

Χριστουγεννιάτικος θεσμός για τους φίλους της κεραμικής το bazaar κεραμικών στο Vlastaris Antiques στο Κουκάκι.

Παράλληλες δράσεις στην έκθεση "Από τον Monet στον Warhol" του Ιδρύματος Γουλανδρή

Ξεναγήσεις για το κοινό, εκπαιδευτικά προγράμματα για τους μικρούς επισκέπτες αλλά και δράσεις για άτομα άνω των 60.

"Η κρυμμένη εικόνα": Μία ιδιαίτερη διαδρομή στην ιστορία της ζωγραφικής

Η ομαδική έκθεση περιλαμβάνει καλλιτέχνες από διαφορετικές πορείες.

Η ιστορία του "Βραχνού Προφήτη" του Θανάση Παπακωνσταντίνου σε νέο βιβλίο

Κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Μεταίχμιο το νέο βιβλίο του Κωνσταντίνου Τσάβαλου "​Αέρας Πεχλιβάνης: Η προφορική ιστορία του Βραχνού Προφήτη" που αφηγείται το πώς δημιουργήθηκε ο δίσκος-ορόσημο.

"Πήλινα τοπία": Η κεραμοπλαστική έχει τον πρώτο λόγο στο Μουσείο Ελληνικού Πολιτισμού

Μια pop up έκθεση στις αίθουσες του πρώτου ορόφου του μουσείου.