Τρία νέα βιβλία από τις εκδόσεις Πατάκη

Μια ιστορία στην Κύπρο, 26 γράμματα χαμένα για αιώνες και μια Ελλάδα "ιλουστρασιόν" συνθέτουν το παζλ των νέων εκδόσεων.

Πατάκης νέα

Τρία νέα βιβλία ελληνικής λογοτεχνίας κυκλοφόρησαν μόλις από τις εκδόσεις Πατάκη. Μια ιστορία που λαμβάνει χώρα στην Κύπρο, 26 γράμματα που θεωρούνταν χαμένα για αιώνες και μια Ελλάδα "ιλουστρασιόν" συνθέτουν το παζλ των νέων εκδόσεων. Ανακαλύψτε τες στη συνέχεια.

Η κεφαλή του Τσάτσγουερθ - Κωνσταντία Σωτηρίου

Τον Απρίλιο του 2019, µετά από παρατεταµένες βροχές στην άνυδρη Κύπρο, ανακαλύπτεται το πτώµα µιας εργάτριας από τις Φιλιππίνες. Αρχίζει τότε ένα φρικτό κουβάρι να ξετυλίγεται, που θα οδηγήσει στα επτά θύµατα του πρώτου κατά συρροήν δολοφόνου της χώρας, πέντε µετανάστριες και δύο παιδιά. Οι σοροί θα βρεθούν σε διάφορες περιοχές, ανάµεσα στις οποίες και η Κόκκινη Λίµνη, ο κρατήρας του µεταλλείου της Κοκκινοπεζούλας, όπου στο παρελθόν άφησαν την τελευταία τους πνοή δεκάδες µεταλλωρύχοι χτυπηµένοι από πνευµονοκονίαση.

Μια γυναίκα, που έχασε νέα τον άντρα της στο φονικό µεταλλείο, αφηγείται σήµερα, µε αφορµή τη σταδιακή ανεύρεση των δολοφονηµένων γυναικών, τη δική της σκληρή ζωή. Δίπλα της ηχεί η αρχαία φωνή του τόπου, µύθοι και δοξασίες που ξεκινούν από τα οµηρικά έπη και καταλήγουν στην κεφαλή του Τσάτσ­γουερθ, ό,τι απέµεινε από ένα χάλκινο άγαλµα του Απόλλωνα, που στοιχειώνει τη ζωή και τα όνειρα των ανθρώπων ακόµη και τώρα.
Μια ιστορία ανάµεσα στο παρελθόν και στο µέλλον: οι Εγγλέζοι αποικιοκράτες, οι µετανάστες, ο Δράκος του Νερού, ένας τόπος που ανακαλύπτει συνεχώς, ζωντανά και πνιγµένα, µυστικά.

Γράμματα στην Παναγία - Κυριάκος Χαρίτος

"Αύριο αναχωρώ για την έρημο, μάνα. Πρέπει να χάσω τον κόσμο ώστε να μπορώ να μιλάω εξ ονόματός του. Πρέπει να θαφτώ στη σιωπή για να δικαιούμαι να έχω φωνή. Θα γυρίσω όταν μπορέσω.”

Είκοσι έξι γράμματα χαμένα για αιώνες. Ήρθαν στο φως πριν λίγα χρόνια, αν και η γνησιότητά τους αμφισβητήθηκε. Καταγράφουν θραυσματικά την πορεία ενός ανθρώπου στον κόσμο. Τις σκέψεις και όσα ένιωσε. Χαρά, αγωνία, πίστη, αμφιβολία, κούραση, γαλήνη. Πιο πολύ το θαύμα. Την αγάπη

Η χώρα όνειρο - Νίκος Κράψης & Νικόλας Ακτύπης

Ο Άρης Ανδρέου, ένας ανήσυχος φωτορεπόρτερ, βρίσκεται στο κρατητήριο μπλεγμένος στη δίνη μιας μυστηριώδους ιστορίας. Προσπαθώντας να αντικρούσει τις κατηγορίες που τον βαρύνουν, θα ξετυλίξει ένα μπερδεμένο κουβάρι αναμνήσεων. Θραύσματα εικόνων ξεπηδούν μπροστά του, καθώς επιστρέφει πίσω στον χρόνο αναζητώντας απαντήσεις. Από την κοσμική Αθήνα του 2007, των λαμπερών πάρτι και των lifestyle περιοδικών, στα χρόνια των μνημονίων και της πανδημίας, από τον καθημερινό αγώνα επιβίωσης στον εθιστικό κόσμο της εικονικής πραγματικότητας. Μεγαλοεκδότες και μοντέλα, γιατροί και δικηγόροι, ανομολόγητοι έρωτες και προσωπικές τραγωδίες, βεβαιότητες και ψευδαισθήσεις συνθέτουν τον δικό του μικρόκοσμο ζωής και ονείρου.

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τέχνες

Ο Νομπελίστας Λάσλο Κρασναχορκάι στο 1ο Διεθνές Φεστιβάλ Λογοτεχνίας Αθήνας

Ο κάτοχος του Νόμπελ 2025, ο συγγραφέας των ιλιγγιωδών προτάσεων που είδε έργα του στο σινεμά από τον Μπέλα Ταρ, έρχεται στην Τεχνόπολη για να συζητήσει και να υπογράψει βιβλία.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
20/01/2026

Αποκριάτικη διάθεση στο Μουσείο Αλέκος Φασιανός

Όλες οι δράσεις που έρχονται στο μουσείο τον Φεβρουάριο.

Empty Hums: Η γλυπτική του Αντρέα Τζούροβιτς στην γκαλερί Bernier/Eliades

Εγκαίνια την για την πρώτη ατομική έκθεση του καλλιτέχνη με έργα που ισσοροπούν ανάμεσα στη γλυπτική και τη ζωγραφική.

Βιβλία ακόμη και με €1: Το Παζάρι Βιβλίου επιστρέφει στην πλατεία Κλαυθμώνος

Η διοργάνωση του Συνδέσμου Εκδοτών Βιβλίου και της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εκδοτών Βιβλιοχαρτοπωλών έχει ελεύθερη είσοδο και πληθώρα βιβλίων με προσφορές από 1 ευρώ.

Τα "Ερωτικά" του Μάκη Θεοφυλακτόπουλου στην "Ιλεάνα Τούντα"

Τρία σχεδόν χρόνια μετά το θάνατο του, το έργο του Θεοφυλακτόπουλου συνεχίζει να μας απασχολεί.

Παρέλαση αστέρων στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών κατά το πρώτο τρίμηνο του 2026

Με δυνατές προτάσεις κλασικής μουσικής και όχι μόνο ξεκινά το πρόγραμμα του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών για το πρώτο τρίμηνο της νέας χρονιάς.

"Τριπλό Κοντσέρτο" Μπετόβεν... εις διπλούν από κορυφαίους σολίστ σε συναυλίες της ΚΟΑ και της Ορχήστρας Φεστιβάλ Δρέσδης σε Αθήνα & Θεσσαλονίκη

Έργο που μέχρι πρότινος παιζόταν σπανιότατα σε συναυλίες στην Ελλάδα, το "Τριπλό κοντσέρτο για βιολί, βιολοντσέλο και πιάνο" του Μπετόβεν ακούσθηκε αρκετές φορές μέσα στο 2025, προς δε το τέλος της χρονιάς δις, εντός δύο μόλις εβδομάδων, από εξαιρετικούς σολίστ, στα Μέγαρα Μουσικής Αθηνών και Θεσσαλονίκης!