Οι "Τρεις απατεώνες" σκορπούν γοτθικό τρόμο μέσα απ' τις σελίδες

Δείτε εντός την περίληψη του βιβλίου του Arthur Machen που μόλις κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις Μεταίχμιο.

Οι τρεις απατεώνες

Κυκλοφόρησε μόλις από τις εκδόσεις Μεταίχμιο το βιβλίο του Arthur Machen "Οι τρεις απατεώνες" (μετάφραση: Χρυσόστομος Τσαπραΐλης). Διαβάστε την περίληψη του βιβλίου στη συνέχεια.

Λίγα λόγια για το βιβλίο

Δύο φίλοι ανακαλύπτουν τον χρυσό Τιβέριο, ένα αρχαίο νόμισμα που αναζητούν απεγνωσμένα οι μυστηριώδεις "Τρεις απατεώνες", μέλη μιας πανίσχυρης απόκρυφης ομάδας. Καθώς η αφήγηση ξετυλίγεται στο σκοτεινό υπογάστριο του Λονδίνου, στην ουαλική εξοχή και στην αμερικανική Δύση, οι πρωταγωνιστές βρίσκονται μπλεγμένοι σε έναν ιστό εξαπάτησης, συναντώντας στην πορεία τους παράξενες συμπτώσεις, αλλόκοτους χαρακτήρες και ζοφερές διηγήσεις.

Αρχετυπικό έργο τρόμου και αγωνίας που ενέπνευσε συγγραφείς όπως ο H.P. Lovecraft, οι Τρεις απατεώνες είναι μια περίτεχνη συλλογή εγκιβωτισμένων "παράξενων ιστοριών" που βυθίζουν τους αναγνώστες σε ένα σύμπαν αινιγματικών μυστικών, πολλαπλών ταυτοτήτων και υπερφυσικών συναντήσεων.

Από την εισαγωγή του Χρυσόστομου Τσαπραΐλη

Εμβληματικό δείγμα αποκρυφιστικού τρόμου και κορύφωση της πρώτης περιόδου του Μάκεν, κατά την οποία το εύπεπτο συνδυάζεται με το λυρικό, η μεγαλούπολη με τη φύση και το καθημερινό με το υπερβατικό. Οι λογοτεχνικές αρετές του βιβλίου δεν εντοπίζονται μόνο στην ομορφιά και στον λυρισμό της πρόζας (που αποτυπώνει κάποιες από τις πιο γλαφυρές και συνάμα ανοίκειες περιγραφές του βικτoριανού Λονδίνου, της αγγλικής και της αμερικανικής υπαίθρου) ούτε στο καυστικό, υποδόριο χιούμορ που αναβλύζει σε διάφορα σημεία του, αλλά και στον αριστοτεχνικό τρόπο με τον οποίo εξυφαίνονται τα νήματα της πλοκής ανάμεσα στις ιστορίες, δημιουργώντας με διακριτική ειρωνεία έναν περίτεχνο και αινιγματικό γρίφο που θα συντροφεύει για καιρό τον αναγνώστη.
 

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τέχνες

Το Μουσείο Γουναρόπουλου αναζητά ποια είναι η προϊστορία και η καταγωγή μας

Μία έκθεση σύγχρονης τέχνης με έναυσμα το έργο του Ανδρέα Εμπειρίκου.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
03/11/2025

Αφιέρωμα για τον αρχιτέκτονα Δημήτρη Αντωνακάκη στο Μουσείο Μπενάκη

Ένας από τους σημαντικότερους εν ζωή Έλληνες αρχιτέκτονες.

Όλα όσα ετοιμάζει το Ίδρυμα Θεοχαράκη για τη νέα σεζόν

Το ίδρυμα επιδιώκει να επαναφέρει τη σιωπηλή δύναμη της προσοχής.

"Η ντροπή είναι ένα αντικείμενο στο διάστημα": Νέο εικαστικό πρότζεκτ στο Μέγαρο Μουσικής

Πρόκειται για την πρώτη μεγάλης κλίμακας παρουσίαση του νέου σώματος δουλειάς του Ανδρέα Ράγκναρ Κασάπη.

Παράταση για την έκθεση "all aboard" στο αεροδρόμιος "Ελευθέριος Βενιζέλος"

Η Αθήνα γίνεται το επίκεντρο ενός τολμηρού καλλιτεχνικού εγχειρήματος.

Το Ινστιτούτο Γκαίτε φέρνει την πολιτιστική κληρονομιά στο επίκεντρο

Η επόμενη εκδήλωση της σειράς "Heritage in Focus [Η κληρονομιά στο επίκεντρο]" συζητά για τρόπους που η πολιτιστική κληρονομιά ορίζεται, διεκδικείται και επανερμηνεύεται σήμερα.

Τα βιβλιοπωλεία της γειτονιάς μάς συστήνονται: Το "Μπερλίν" στα Άνω Πετράλωνα

Ο μικρός αλλά πολύ δραστήριος χώρος, που ετοιμάζει την πρώτη του έκδοση, παίρνει τη σκυτάλη στη στήλη όπου ιδιοκτήτες συνοικιακών βιβλιοπωλείων μας ξεναγούν στον μικρόκοσμό τους -εκεί που χτυπά ουσιαστικά η καρδιά του βιβλίου.