Milleniancholy: Open call καλλιτεχνών για τη "χαοτική ζωή στο σήμερα"

Το Milleniancholy στοχεύει να αποτελέσει έναν χώρο στοχασμού που καταγράφει το χάος και αναζητά επίσης πιθανές διεξόδους προς ένα κόσμο που βρίσκεται στο χείλος της μεταμόρφωσης.

Yungart

Το Yungart καλεί καλλιτέχνες, σχεδιαστές και δημιουργούς να υποβάλουν τα έργα τους για την επερχόμενη έκθεση Milleniancholy: Χαοτική Γενιά. Η πολυμεσική αυτή έκθεση, που θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα το ερχόμενο καλοκαίρι, φιλοδοξεί να εξερευνήσει τις προκλήσεις, τις απογοητεύσεις και τις προσδοκίες των Millennials και της Γενιάς Z, μέσα από την τέχνη και την έκφραση. Δεκτές γίνονται όλες οι μορφές τέχνης, όπως βίντεο, φωτογραφία, ήχος, ψηφιακή τέχνη, γλυπτική, performance και εγκαταστάσεις. Προτάσεις θα γίνονται δεκτές έως τις 20 Απριλίου 2025.

Τολμηρά, προκλητικά και συναισθηματικά φορτισμένα έργα που ξεπερνούν τα όρια και αμφισβητούν τις παραδοσιακές αφηγήσεις - το Milleniancholy στοχεύει να αποτελέσει έναν χώρο στοχασμού που όχι μόνο καταγράφει το χάος, αλλά αναζητά επίσης πιθανές διεξόδους προς ένα κόσμο που βρίσκεται στο χείλος της μεταμόρφωσης.

Το Yungart είναι μια κολεκτίβα καλλιτεχνών με έδρα την Αθήνα, αφιερωμένη στην ανάδειξη νέων μορφών καλλιτεχνικής έκφρασης. Μέσα από ζωντανές και ψηφιακές εκθέσεις, δημιουργεί διαδραστικές και πολυαισθητηριακές εμπειρίες, αναδεικνύοντας το έργο νέων καλλιτεχνών και προωθώντας νέες μορφές καλλιτεχνικής έκφρασης και δημιουργίας.

Η έκθεση Milleniancholy επικεντρώνεται στην αντίφαση του να ζεις σε μια εποχή τεχνολογικών θαυμάτων και υπερ-συνδεσιμότητας, αλλά ταυτόχρονα να αισθάνεσαι αποκομμένος και μελαγχολικός. Εξετάζει την άνοδο των κοινωνικών δικτύων, τη μαζική επιτήρηση και το μόνιμο αίσθημα του "Δεν Είμαι Αρκετός” που χαρακτηρίζει τη σύγχρονη ύπαρξη. Μέσα από αυτή την έκθεση, στοχεύουμε στη δημιουργία ενός διαλόγου ανάμεσα στο συλλογικό ψυχισμό των γενεών και τις πολιτισμικές δυνάμεις που τις διαμορφώνουν. 

Πάρε μέρος σε έναν διάλογο για το χάος και τις προοπτικές μιας γενιάς που παλεύει να βρει τη θέση της σε έναν διαρκώς μεταβαλλόμενο κόσμο. Το έργο σου θα βρει μια θέση στη Milleniancholy: Χαοτική Γενιά. 

Περισσότερες πληροφορίες για την έκθεση και την διαδικασία υποβολής εδώ.

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τέχνες

Ένα ταξίδι στην απτική τέχνη ξεκινά στο αμφιθέατρο του Μουσείου Γουλανδρή

Μια έκθεση ανοιχτή για όλες τις ταυτότητες και δυνατότητες.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
06/01/2026

Τελευταίες ημέρες της έκθεσης για τον Παναγιώτη Τέτση στην Εθνική Πινακοθήκη

"Η εμμονή του βλέμματος" κατεβάζει αυλαία αυτή την εβδομάδα.

Στην καρδιά της Αθήνας, επί της Ερμού, στεγάζεται πλέον το Ελληνικό Ίδρυμα Βιβλίου και Πολιτισμού

Το κτήριο παραχωρείται με απόφαση της Λίνας Μενδώνη στο ΕΛΙΒΙΠ, για την στέγαση των λειτουργιών του και την ανάπτυξη των δράσεων του.

Συνεχίζεται το αφιέρωμα με έργα από τη συλλογή του Γαβρίλου Μιχάλη στο Πολύτροπον

Σπουδαίοι καλλιτέχνες από τη συλλογή του Μιχάλη αναδεικνύουν μία δημιουργική πορεία 55+ ετών.

Δύο βραδιές όπου η μουσική συναντά την ποίηση στο Σπίτι του Ελύτη

Τον Ιανουάριο, δύο ξεχωριστές εκδηλώσεις πραγματοποιούνται στο μουσείο της Πλάκας, αφιερωμένες στο έργο και το πνεύμα του Οδυσσέα Ελύτη.

Τι έρχεται τον Ιανουάριο στο Μουσείο Μαρία Κάλλας

Ένα πλούσιο πρόγραμμα δράσεων και εκδηλώσεων για όλες τις ηλικίες εγκαινιάζει το 2026 το Μουσείο του Δήμου Αθηναίων.