Ο Δήμος Πετρούπολης γιορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης

Τρεις ποιητές θα επισκεφθούν λύκειο της περιοχής, ενώ μια πρωτότυπη πρωτοβουλία ήδη κοσμεί τις στάσεις της πόλης.

παγκόσμια ημέρα ποίησης

Στο πλαίσιο του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Ποίησης, στις 21 Μαρτίου και σε συνέχεια της περσινής δράσης του Δήμου Πετρούπολης, φέτος θα επισκεφτούν το 4ο Λύκειο οι ποιητές/ποιήτριες: Δημήτρης Φιλελές, Πηνελόπη Αλεξίου, Ειρήνη Ντούρα-Καββαδία

Θα διαβάσουν ποιήματα τους, θα ακούσουν ποιήματα που έχουν γράψει μαθητές και μαθήτριες, θα συζητήσουν μαζί τους για θέματα που απασχολούν τους εφήβους και πώς αυτά παρουσιάζονται μέσα από την ποίηση. Επίσης, ήδη στίχοι αγαπημένων Ελλήνων ποιητών κοσμούν (έως τις 23 Μαρτίου) δεκαέξι προθήκες στις στάσεις λεωφορείων της πόλης. Πρόκειται για αποσπάσματα ποιημάτων των Μανόλη Αναγνωστάκη, Κατερίνας Γώγου, Κικής Δημουλά, Οδυσσέα Ελύτη, Κωνσταντίνου Καβάφη, Κώστα Καρυωτάκη, Μελισσάνθης, Γιάννη Ρίτσου, Γιώργου Σεφέρη, Μενέλαου Λουντέμη.

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τέχνες

Ανί Ερνό, Χαν Γκανγκ και Κίττυ Αρσένη "έρχονται" στο Φεστιβάλ Αθηνών

Ανατρέχουμε στα δύο βιβλία με αέρα Νόμπελ και σε εκείνο που μας υπενθυμίζει το φρικτό πρόσωπο της Χούντας, με τα οποία συνεχίζεται ο κύκλος "Η σκηνή των βιβλίων".

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
12/07/2025

Πέντε νέες προσθήκες στο Εθνικό Ευρετήριο Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς της Ελλάδας

Ένα έθιμο, γνώσεις (μικρο)ναυπηγικής, μια αγροτική παράδοση κι η παρασκευή ενός ζυμαρικού, το καθένα κι από μια άλλη γωνιά της χώρας, προστέθηκαν στον κατάλογο.

Έναν "Έρωτα από τον άλλο κόσμο" φέρνουν οι εκδόσεις Anubis

Ένα ρομαντικό βιβλίο με πολύ χιούμορ που μας θυμίζει ότι η αγάπη και η ζωή αξίζουν κάθε ρίσκο.

Όλα όσα σε περιμένουν στο Μουσείο Ακρόπολης μέχρι το τέλος του καλοκαιριού

Ξεναγήσεις, δράσεις για όλη την οικογένεια και εορτασμοί για την αυγουστιάτικη πανσέληνο.

"Νέα τοπία, κολυμβητές και κεραμικά" συναντάμε στον Τριαντάρο της Τήνου

Ο εικαστικός Γιώργος Χαδούλης συνεργάζεται με την Γκαλερί Σκουφά.

Τα βιβλία του ΠΣΚ: "Εδώ είναι Βαλκάνια"

Βιβλία από τη... "γειτονιά" μας θα βρείτε στις τρεις προτάσεις μας που θα περιλαμβάνονται εντός και θα κάνουν το ΠΣΚ σου καλύτερο.