Αυτά είναι τα υποψήφια βιβλία για το Διεθνές Βραβείο Booker 2025

Δείτε εντός τα 13 βιβλία της μακράς λίστας, τα οποία μεταφράστηκαν στα αγγλικά και κυκλοφόρησαν στο Ηνωμένο Βασίλειο ή/και την Ιρλανδία από την 1η Μαΐου 2024 μέχρι και τις 30 Απριλίου 2025.

Βιβλία_generic © Shutterstock

Ανακοινώθηκε μόλις η μακρά λίστα του Διεθνούς Βραβείου Booker για το 2025. Η longlist αποτελείται από 13 βιβλία, 11 μυθιστορήματα και δύο συλλογές με διηγήματα. Πρόεδρος της κριτικής επιτροπής που την κατέρτισε είναι ο συγγραφέας Μαξ Πόρτερ, με την υπόλοιπη επιτροπή να αποτελείται από τον ποιητή Κάλεμπ Φέμι, τη συγγραφέα Σάνα Γκόγιαλ, τον μεταφραστή Άντον Χουρ και την τραγουδίστρια Μπεθ Όρτον. Στη λίστα περιλαμβάνονται τα βιβλία που μεταφράστηκαν στα αγγλικά και κυκλοφόρησαν στο Ηνωμένο Βασίλειο ή/και την Ιρλανδία από την 1η Μαΐου 2024 μέχρι και τις 30 Απριλίου 2025.

Η λίστα των 13 υποψηφίων βιβλίων

  • A Leopard-Skin Hat Anne Serre (Γαλλία)
  • On a Woman's Madness Astrid Roemer (Ολλανδία)
  • Heart Lamp Banu Mushtaq (Ινδία)
  • Perfection Vincenzo Latronico (Ιταλία)
  • Eurotrash Christian Kracht (Γερμανία)
  • Under the Eye of the Big Bird Hiromi Kawakami (Ιαπωνία)
  • Hunchback Saou Ichikawa (Ιαπωνία)
  • Small Boat Vincent Delecroix (Γαλλία)
  • Reservoir Bitches Dahlia de la Cerda (Μεξικό)
  • Solenoid Mircea Cărtărescu (Ρουμανία)
  • There's a Monster Behind the Door Gaëlle Bélem (Ρεϋνιόν)
  • On the Calculation of Volume I Solvej Balle (Δανία)
  • The Book of Disappearance Ibtisam Azem (Παλαιστίνη)

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τέχνες

Ωνάσειος Ψηφιακή Βιβλιοθήκη: Πάνω από 10.000 τόμοι και αρχειακό υλικό ανοιχτά και ελεύθερα για το κοινό

Η νέα διαδικτυακή πύλη εξελίσσει τη βιβλιοθήκη του Ιδρύματος Ωνάση σε ένα σύγχρονο αποθετήριο για το ερευνητικό και ευρύτερο κοινό.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
22/01/2026

Η πρώτη έκθεση του Roe Ethridge στην Αθήνα έρχεται στη Gagosian

H έκθεση "Rude in the Good Way" ανοίγει παράλληλα με την κυκλοφορία του νέου ομότιτλου βιβλίου.

ΑΙ & Comics: Μία απαραίτητη συζήτηση για το μέλλον της ένατης τέχνης

Στην Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων φιλοξενείται μία ημερίδα αφιερωμένη στη σύγχρονη καλλιτεχνική παραγωγή.

Το "Ρέκβιεμ για το τέλος του έρωτα" και τα αντι-αρχεία του AIDS και της κουίρ μνήμης

Η sold-out παράσταση των Κουμεντάκη - Παπαϊωάννου είναι η πιο εμβληματική από μια σειρά καλλιτεχνικές δράσεις τα τελευταία χρόνια που κοιτάζουν την κληρονομιά της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας και το τραύμα του AIDS.

Εικαστική σύμπραξη Ελλάδας και Κίνας στην έκθεση 'Crossed Orbits'

Η ζωγραφική κυριαρχεί στην έκθεση, που επιμελείται ο Κωνσταντίνος Θ. Σπυρόπουλος, και λειτουργεί ως φορέας πολιτισμικής μνήμης και ταυτόχρονα πεδίο υπέρβασης.

"Pοst tenebras lux": Νέοι καλλιτέχνες συστήνονται στον "Τεχνοχώρο"

Ανερχόμενοι δημιουργοί παίρνουν θέση απέναντι στη σύγχρονη καλλιτεχνική και κοινωνική συνθήκη.