Τα σονέτα του "Ρεπορτάζ" της Ελευθερίας Σταυράκη παρουσιάζονται στο Show What?

Ο πολυχώρος στο Παγκράτι θα φιλοξενήσει την παρουσίαση της νέας ποιητικής συλλογής των εκδόσεων Συρτάρι.

Ρεπορτάζ

Την Κυριακή 8 Δεκεμβρίου στις 7 μ.μ., ο πολυχώρος Show What? στο Παγκράτι (Πλατεία Μεσολογγίου, αρ. 6)  θα φιλοξενήσει την παρουσίαση της ποιητικής συλλογής "Ρεπορτάζ" της Ελευθερίας Σταυράκη (εκδόσεις Συρτάρι). Με αφορμή τα σονέτα του βιβλίου, θα πραγματοποιηθεί συζήτηση για το είδος αυτό, τη σύγχρονη παρουσία του αλλά και για την ποίηση γενικότερα. Στη συζήτηση θα συμμετάσχει και η έμπειρη φιλόλογος και συγγραφέας Άννυ Θεοδούλου.

Λίγα λόγια για το βιβλίο

Το γοητευτικό τραγουδάκι, που αποκαλούμε σονέτο, σε διάλογο με τη σύγχρονη πραγματικότητα, λογοτεχνική και κοινωνική, μεταμορφώνεται σε ένα ρεπορτάζ εμπειριών και συναισθημάτων, μια ποιητική αντανάκλαση του ολοζώντανου σχήματος που μας περιέχει, του κόσμου μας.

Μερικά αποσπάσματα

[...] (∆εν) ήταν όμορφα αυτό το καλοκαίρι∙
γυρίζαμε απ’ άκρη σ’ άκρη το νησί,
μα εγώ ξεχνούσα να σε πιάνω απ’ το χέρι
όσο θα ήθελες τουλάχιστον εσύ [...]

[...] "Σκύλα" τη φώναξε και την παράτησε
ο πρώην της, στο πικ του μεθυσιού∙
εκείνη, έγκυος, με δυσκολία κράτησε
στο στήθος της μια κρίση πανικού [...]

[...] Το παλιό το μαγαζάκι μιας κυρίας
έλαμπε στη γωνία νυχτερινό καράβι
που με τη βία συγκρατούσανε οι κάβοι
στο βροχερό απόγευμα κάποιας επαρχίας [...]

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τέχνες

Υποδεχόμαστε το 2026 με κλασική μουσική και εκπλήξεις στο Auditorium Χώρος Τεχνών

Οι Τρεις Έλληνες Τενόροι ενώνουν δυνάμεις την πρώτη ημέρα του 2026 σε μια γιορτινή συναυλία υψηλής αισθητικής στο Auditorium Χώρος Τεχνών.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
30/12/2025

Δύο γιορτινές κυκλοφορίες από τις Εκδόσεις Κίχλη

Μία διπλή έκδοση που παρουσιάζει δύο νουβέλες που συνομιλούν μεταξύ τους.

Το πειραματικό εικαστικό πρότζεκτ του Γιώργου Δρίβα εγκαινιάζεται στο Μέγαρο Μουσικής

Ο Γιώργος Δρίβας ξεκινάει μια ιδιότυπη αλληλεπίδραση με μοντέλα τεχνητής νοημοσύνης στην δράση "Συμφωνία 37: Προσωπογραφία ενός αλγόριθμου".

Τι σε περιμένει από τον Ιανουάριο στην Εθνική Πινακοθήκη

Εκπαιδευτικά προγράμματα, ξεναγήσεις κοινού, παιδικές εκδηλώσεις και μια αναδρομική έκθεση για το έργο του Παναγιώτη Τέτση μας περιμένει με το νέο έτος.

Προπαραμονή Πρωτοχρονιάς με δωρεάν ρεσιτάλ πιάνου στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο

Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο: Ένα ρεσιτάλ του πιανίστα Κωνσταντίνου Δεστούνη σε έργα του Beethoven σας περιμένει την Τρίτη 30 Δεκεμβρίου στην Αίθουσα του Βωμού.

Άγνωστες ιστορίες από το τέλος του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου ξεδιπλώνονται στο Καπνεργοστάσιο

Είδαμε τη νέα έκθεση "1945: Το τέλος του πολέμου" που παρουσιάζει το Ίδρυμα της Βουλής των Ελλήνων στην ιστορική πρώην βιομηχανία.

26 + 1 βιβλία για τις διακοπές

Ένας χορταστικός οδηγός με τις επιλογές μας από ελληνική και ξένη λογοτεχνία, σε μια λίστα που περιλαμβάνει ακόμη δοκίμια, βιβλία για ελεύθερο χρόνο, οδηγό ευ ζην κι ένα λογοτεχνικό περιοδικό.