Συζητώντας για το "Κερί του Καρτέσιου και άλλα διηγήματα"

Οι εκδόσεις Πατάκη προσκαλούν τους αναγνώστες στον χώρο Match Point Arts n' More στην παρουσίαση του βιβλίου του Αχιλλέα Κυριακίδη.

Το κερί του Καρτέσιου

Οι εκδόσεις Πατάκη προσκαλούν τους αναγνώστες την Τρίτη 10 Δεκεμβρίου στις 7:00 μ.μ. στο Match Point Arts n' More (Αινιάνος 1, Αθήνα) στην παρουσίαση του βιβλίου του ΑχιλλέαΚυριακίδη Το κερί του Καρτέσιου και άλλα διηγήματαΠαρουσιάζουν το βιβλίο και συνομιλούν με τον συγγραφέα ο Παντελής Μπουκάλας (συγγραφέας, δημοσιογράφος), η Κατερίνα Σχινά (συγγραφέας, μεταφράστρια) και ο συγγραφέας Γιώργος Χωματηνός. Διαβάζει η συγγραφέας Αλεξάνδρα Κ*.

Λίγα λόγια για το βιβλίο

"Αν όλοι οι άνθρωποι έκλειναν ταυτόχρονα και για µισό λεπτό τα µάτια, σ’ αυτό το µισό λεπτό πού θα ήταν ο κόσµος;" ρώτησε ο µαθητής. "Εκεί που είναι πάντα: στη φαντασία των τυφλών" απάντησε ο δάσκαλος του ζεν. Ένας άνδρας χάνει τον εαυτό του, ένας µονόκερος συναντάει πρώτη φορά άνθρωπο, ένας συνθέτης αξιοποιεί ό,τι έχει ξεχάσει, ένας πίνακας ζωγραφικής σκοτώνει, ένα νησί κάνει κρουαζιέρα σε πλοία, ο Ντα Βίντσι σχεδιάζει το πρώτο αεροδρόµιο του κόσµου, ο Άγνωστος Στρατιώτης λύνει τη σιωπή του...

28 µικροδιηγήµατα που συνοµιλούν µε την αλληγορία, φλερτάρουν µε το υπερβατικό, ερωτοτροπούν µε το παράλογο και το φανταστικό. 28 µικροϊστορίες µεγάλης εσωτερικής έντασης, οι οποίες, χωρίς να κλείνουν τα µάτια στην πραγµατικότητα, κλείνουν το µάτι στην πραγµατικότητα. 28 καλειδοσκοπικές µινιατούρες, που παραµένουν ευφρόσυνα ανάλαφρες, ακόµα κι όταν η συγκίνηση περισσεύει. Με εκφραστική ακρίβεια, προσεκτικά επιλεγµένα ηχοχρώµατα, υπόγειο δίκτυο αναφορών και αντικατοπτρισµών, ο Αχιλλέας Κυριακίδης πολιορκεί την πραγµατικότητα ως µια "θεσπέσια οργανωµένη µυθοπλασία", προσθέτοντας διαρκώς νέες, απρόβλεπτες ατραπούς στο αφηγηµατικό σύµπαν που χτίζει µε επιµονή και υποµονή εδώ και δεκαετίες.

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τέχνες

Ανί Ερνό, Χαν Γκανγκ και Κίττυ Αρσένη "έρχονται" στο Φεστιβάλ Αθηνών

Ανατρέχουμε στα δύο βιβλία με αέρα Νόμπελ και σε εκείνο που μας υπενθυμίζει το φρικτό πρόσωπο της Χούντας, με τα οποία συνεχίζεται ο κύκλος "Η σκηνή των βιβλίων".

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
12/07/2025

Πέντε νέες προσθήκες στο Εθνικό Ευρετήριο Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς της Ελλάδας

Ένα έθιμο, γνώσεις (μικρο)ναυπηγικής, μια αγροτική παράδοση κι η παρασκευή ενός ζυμαρικού, το καθένα κι από μια άλλη γωνιά της χώρας, προστέθηκαν στον κατάλογο.

Έναν "Έρωτα από τον άλλο κόσμο" φέρνουν οι εκδόσεις Anubis

Ένα ρομαντικό βιβλίο με πολύ χιούμορ που μας θυμίζει ότι η αγάπη και η ζωή αξίζουν κάθε ρίσκο.

Όλα όσα σε περιμένουν στο Μουσείο Ακρόπολης μέχρι το τέλος του καλοκαιριού

Ξεναγήσεις, δράσεις για όλη την οικογένεια και εορτασμοί για την αυγουστιάτικη πανσέληνο.

"Νέα τοπία, κολυμβητές και κεραμικά" συναντάμε στον Τριαντάρο της Τήνου

Ο εικαστικός Γιώργος Χαδούλης συνεργάζεται με την Γκαλερί Σκουφά.

Τα βιβλία του ΠΣΚ: "Εδώ είναι Βαλκάνια"

Βιβλία από τη... "γειτονιά" μας θα βρείτε στις τρεις προτάσεις μας που θα περιλαμβάνονται εντός και θα κάνουν το ΠΣΚ σου καλύτερο.