Έρχεται νέο βιβλίο από τη συγγραφέα του "Μικρά πράγματα σαν και αυτά"

Μάθετε πότε θα κυκλοφορήσει από τις εκδόσεις Μεταίχμιο η συλλογή διγημάτων "Ανταρκτική" της Κλερ Κίγκαν.

Ανταρκτική

Νέο βιβλίο από τη συγγραφέα του "Μικρά πράγματα σαν και αυτά" Κλερ Κίγκαν ετοιμάζεται να κυκλοφορήσει από τις εκδόσεις Μεταίχμιο. Ο τίτλος του είναι "Ανταρκτική" και πρόκειται για μία συλλογή διηγημάτων, η κυκλοφορία της οποίας αναμένεται στις 3 Δεκεμβρίου. Τη μετάφραση του βιβλίου έχει αναλάβει η Μαρτίνα Ασκητοπούλου.

Λίγα λόγια για το βιβλίο

Δεκαπέντε ιστορίες που κινούνται από τη βάναυση, δύσκολη επαρχιώτικη ζωή στην Ιρλανδία μέχρι το καυτό τοπίο του αμερικάνικου νότου. Η Κίγκαν διερευνά έναν κόσμο όπου τα όνειρα, η μνήμη και η τύχη έχουν συντριπτικές συνέπειες για όλους. Η γραφή της, συχνά σκοτεινή, υπαινικτική και ατμοσφαιρική, κάνει τον αναγνώστη να νιώθει πως κάτι βαρυσήμαντο παραμονεύει σε κάθε μία από αυτές τις σμιλεμένες ιστορίες. Συγκινητικό, χάρη στη χαμηλόφωνη έντασή του, το βραβευμένο αυτό βιβλίο αποτελεί ένα σπάνιο δείγμα γραφής.

Μάθετε περισσότερα για τα βιβλία της Κλερ Κίγκαν που κυκλοφορούν στα ελληνικά εδώ:

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τέχνες

Υποδεχόμαστε το 2026 με κλασική μουσική και εκπλήξεις στο Auditorium Χώρος Τεχνών

Οι Τρεις Έλληνες Τενόροι ενώνουν δυνάμεις την πρώτη ημέρα του 2026 σε μια γιορτινή συναυλία υψηλής αισθητικής στο Auditorium Χώρος Τεχνών.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
30/12/2025

Δύο γιορτινές κυκλοφορίες από τις Εκδόσεις Κίχλη

Μία διπλή έκδοση που παρουσιάζει δύο νουβέλες που συνομιλούν μεταξύ τους.

Το πειραματικό εικαστικό πρότζεκτ του Γιώργου Δρίβα εγκαινιάζεται στο Μέγαρο Μουσικής

Ο Γιώργος Δρίβας ξεκινάει μια ιδιότυπη αλληλεπίδραση με μοντέλα τεχνητής νοημοσύνης στην δράση "Συμφωνία 37: Προσωπογραφία ενός αλγόριθμου".

Τι σε περιμένει από τον Ιανουάριο στην Εθνική Πινακοθήκη

Εκπαιδευτικά προγράμματα, ξεναγήσεις κοινού, παιδικές εκδηλώσεις και μια αναδρομική έκθεση για το έργο του Παναγιώτη Τέτση μας περιμένει με το νέο έτος.

Προπαραμονή Πρωτοχρονιάς με δωρεάν ρεσιτάλ πιάνου στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο

Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο: Ένα ρεσιτάλ του πιανίστα Κωνσταντίνου Δεστούνη σε έργα του Beethoven σας περιμένει την Τρίτη 30 Δεκεμβρίου στην Αίθουσα του Βωμού.

Άγνωστες ιστορίες από το τέλος του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου ξεδιπλώνονται στο Καπνεργοστάσιο

Είδαμε τη νέα έκθεση "1945: Το τέλος του πολέμου" που παρουσιάζει το Ίδρυμα της Βουλής των Ελλήνων στην ιστορική πρώην βιομηχανία.

26 + 1 βιβλία για τις διακοπές

Ένας χορταστικός οδηγός με τις επιλογές μας από ελληνική και ξένη λογοτεχνία, σε μια λίστα που περιλαμβάνει ακόμη δοκίμια, βιβλία για ελεύθερο χρόνο, οδηγό ευ ζην κι ένα λογοτεχνικό περιοδικό.