Μια φωτογραφική έκθεση στρέφει τα φώτα στις προσφύγισσες μητέρες και τα κακοποιημένα παιδιά

Η εκδήλωση της Defence for Children International (DCI) - Greece στοχεύει στην ευαισθητοποίηση σχετικά με τα δικαιώματα και τις ανάγκες των προσφύγισσων μητέρων και παιδιών.

Μάς βλέπετε ή είμαστε ακόμα στη σκιά

Η Defence for Children International (DCI) - Greece τιμά τις προσφύγισσες μητέρες και τα παιδιά που έχουν επιβιώσει από βία και εκμετάλλευση, με μια ξεχωριστή φωτογραφική έκθεση που θα φιλοξενηθεί τη Δευτέρα, 2 Δεκεμβρίου, στο Stelios Foundation στην Πλάκα.

Η εκδήλωση στοχεύει στην ευαισθητοποίηση σχετικά με τα δικαιώματα και τις ανάγκες των προσφύγισσων μητέρων και παιδιών, δίνοντάς τους την ευκαιρία να εκφράσουν τις ιστορίες τους. Μέσα από τις προσωπικές τους αφηγήσεις και τα πορτρέτα, η έκθεση επιδιώκει να αναδείξει τη δύναμη και την αντοχή αυτών των γυναικών και των παιδιών τους, καθώς και τα σκοτεινά αλλά και τα φωτεινά σημεία του ταξιδιού τους. Οι γυναίκες αυτές και τα παιδιά τους, ζουν ανάμεσά μας, στην κοινωνία, αλλά συχνά παραμένουν αόρατες, με τις ιστορίες τους να παραμένουν ανεξερεύνητες και τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν καθημερινά να παραβλέπονται.

Η εκδήλωση αναδεικνύει την έννοια της ενδυνάμωσης και της αποδοχής, δίνοντάς τους την ευκαιρία παράλληλα να γιορτάσουν τη συμμετοχή τους στο πρόγραμμα Stepping Stone Academy και τα βήματα που έχουν κάνει προς την αυτονομία τους.  Στις γυναίκες αυτές θα απονεμηθεί βραβείο για την αφοσίωση και τη συμμετοχή τους στο πρόγραμμα.

Η Ακαδημία "Stepping Stone” αποτελεί μία μετασχηματιστική πρωτοβουλία που προάγει την προσωπική ανάπτυξη και τη σταθερότητα τόσο των μητέρων όσο και των παιδιών τους, με σκοπό την ενδυνάμωση τους και την ομαλή ένταξή τους στην κοινωνία. 

Στην εκδήλωση, θα παρουσιαστούν πορτρέτα, τραβηγμένα από την ίδια την ομάδα της Ακαδημίας, με στόχο να αναδείξουν τα πρόσωπα αυτών των γυναικών και παιδιών που συχνά παραμένουν αόρατα και παρουσιάζονται μόνο ως αριθμοί και στατιστικά δεδομένα. Μέσα από την τέχνη της φωτογραφίας, η έκθεση επιδιώκει να αναδείξει τη μοναδικότητα αυτών των ιστοριών, αποδίδοντας τη δέουσα σημασία στην ανθρώπινη διάσταση και αξία αυτών των ατόμων. Επιπλέον, η εκδήλωση περιλαμβάνει ένα διαδραστικό μέρος, στο οποίο το κοινό θα έχει την ευκαιρία να ενημερωθεί για τις δυσκολίες και τα κατορθώματα αυτού του πληθυσμού. Παράλληλα, θα προβληθεί ένα μίνι ντοκιμαντέρ που δημιουργήθηκε σε συνεργασία με τις γυναίκες αυτές, το οποίο αναδεικνύει τις προκλήσεις που έχουν αντιμετωπίσει και τη δύναμη που έχουν αναπτύξει μέσα από την πορεία τους.

Το Stelios Foundation (Φιλανθρωπικό Ίδρυμα Στέλιος Χατζηιωάννου), στην καρδιά της Πλάκας, είναι ο ιδανικός χώρος για αυτήν την έκθεση, καθώς αναδεικνύει την ανάγκη για περισσότερη υποστήριξη και κατανόηση προς τα άτομα που βρίσκονται στην κατώτερη θέση της κοινωνικής πυραμίδας, αποδίδοντας παράλληλα φόρο τιμής στην ανθρώπινη δύναμη και τη θέληση για ζωή.

Η βραδιά θα πλαισιωθεί από εκλεκτά εδέσματα, ποτά και μουσικές που ενώνουν πολιτισμούς.

Info: Stelios Foundation | 2/12, 6.30-10 μ.μ. | Είσοδος ελεύθερη

Δείτε όλες τις εκθέσεις της πόλης στον οδηγό τεχνών του athinorama.gr.

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τέχνες

Ο Νομπελίστας Λάσλο Κρασναχορκάι στο 1ο Διεθνές Φεστιβάλ Λογοτεχνίας Αθήνας

Ο κάτοχος του Νόμπελ 2025, ο συγγραφέας των ιλιγγιωδών προτάσεων που είδε έργα του στο σινεμά από τον Μπέλα Ταρ, έρχεται στην Τεχνόπολη για να συζητήσει και να υπογράψει βιβλία.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
20/01/2026

Αποκριάτικη διάθεση στο Μουσείο Αλέκος Φασιανός

Όλες οι δράσεις που έρχονται στο μουσείο τον Φεβρουάριο.

Empty Hums: Η γλυπτική του Αντρέα Τζούροβιτς στην γκαλερί Bernier/Eliades

Εγκαίνια την για την πρώτη ατομική έκθεση του καλλιτέχνη με έργα που ισσοροπούν ανάμεσα στη γλυπτική και τη ζωγραφική.

Βιβλία ακόμη και με €1: Το Παζάρι Βιβλίου επιστρέφει στην πλατεία Κλαυθμώνος

Η διοργάνωση του Συνδέσμου Εκδοτών Βιβλίου και της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εκδοτών Βιβλιοχαρτοπωλών έχει ελεύθερη είσοδο και πληθώρα βιβλίων με προσφορές από 1 ευρώ.

Τα "Ερωτικά" του Μάκη Θεοφυλακτόπουλου στην "Ιλεάνα Τούντα"

Τρία σχεδόν χρόνια μετά το θάνατο του, το έργο του Θεοφυλακτόπουλου συνεχίζει να μας απασχολεί.

Παρέλαση αστέρων στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών κατά το πρώτο τρίμηνο του 2026

Με δυνατές προτάσεις κλασικής μουσικής και όχι μόνο ξεκινά το πρόγραμμα του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών για το πρώτο τρίμηνο της νέας χρονιάς.

"Τριπλό Κοντσέρτο" Μπετόβεν... εις διπλούν από κορυφαίους σολίστ σε συναυλίες της ΚΟΑ και της Ορχήστρας Φεστιβάλ Δρέσδης σε Αθήνα & Θεσσαλονίκη

Έργο που μέχρι πρότινος παιζόταν σπανιότατα σε συναυλίες στην Ελλάδα, το "Τριπλό κοντσέρτο για βιολί, βιολοντσέλο και πιάνο" του Μπετόβεν ακούσθηκε αρκετές φορές μέσα στο 2025, προς δε το τέλος της χρονιάς δις, εντός δύο μόλις εβδομάδων, από εξαιρετικούς σολίστ, στα Μέγαρα Μουσικής Αθηνών και Θεσσαλονίκης!