
Για €572.000 (877.000 δολάρια Αυστραλίας) πουλήθηκε έργο του του Γιάννη Τσαρούχη σε δημοπρασία του οίκου Bonhams, σε συνεργασία με την Art Expertise στο Παρίσι.
Ο κορυφαίος πίνακας "Νέος Μεταμφιεσμένος σε Έρωτα" θεωρείται ένα από τα σημαντικότερα έργα του Έλληνα ζωγράφου, καθώς και αντιπροσωπευτικό παράδειγμα του τρόπου που ο Τσαρούχης αναπαριστούσε το ανδρικό σώμα στην τέχνη του.
Ακολουθούν το "Ερωτικό" του Γιάννη Μόραλη για €483.000, η "Ύδρα" του Νίκου Χατζηκυριάκου-Γκίκα (€172.000), η "Άποψη λιμανιού" του Κωνσταντίνου Βολανάκη (€77.000) και το έργο "Βιτσέντζος Κορνάρος και Γεώργιος Χορτάτσης" του Νίκου Εγγονόπουλου (€77.000).
Η διευθύντρια της Art Expertise, Τερψιχόρη Αγγελοπούλου, ανέφερε: "Με χαρά βλέπουμε ότι τα έργα που επιλέξαμε για τη δημοπρασία συγκινούν τους συλλέκτες της ελληνικής τέχνης και εμπνέουν νέους αγοραστές να επενδύσουν σε πραγματικές αξίες".
Δείτε όλες τις εκθέσεις της πόλης στον οδηγό τεχνών του athinorama.gr.