Ανοιχτό καλλιτεχνικό κάλεσμα για συγκέντρωση χρημάτων για την Παλαιστίνη

Η φεμινιστική ομάδα FAC καλεί σε συμμετοχές για μια βραδιά art fundraising που διοργανώνεται σε στήριξη της συλλογικότητας Queers for Palestine και της καμπάνιας Dismantle Damon.

Σινεμά και το Δικαίωμα στο Δημόσιο Χώρο II – FREE PALESTINE!

Η φεμινιστική ομάδα FAC (Feminist Autonomous Centre for research) απευθύνει ανοιχτό καλλιτεχνικό κάλεσμα για συγκέντρωση χρημάτων για την Παλαιστίνη. Συγκεκριμένα, το FAC διοργανώνει τη βραδιά art fundraising "Art Is (Not) For Sale" με σκοπό τη στήριξη της συλλογικότητας Queers for Palestine και της καμπάνιας Dismantle Damon. Διαβάστε παρακάτω αναλυτικά το κάλεσμα για περισσότερες πληροφορίες

Το κάλεσμα

Σε μια εποχή πολέμου και γενοκτονίας, η τέχνη (αν υπάρχει) τίθεται προς πώληση. Σε μια εποχή αντίστασης, αγώνα, ελευθερίας, η τέχνη (που υπάρχει) δεν είναι για πώληση. Σε μια εποχή λογοκρισίας, η τέχνη (που είναι ασυμβίβαστη) δεν πωλείται. Σε μια εποχή αδιαφορίας, η τέχνη (αν μπορεί να ονομαστεί "τέχνη") είναι προς πώληση. Σε μια εποχή που οι λέξεις δεν τα καταφέρνουν πια, η τέχνη (που προηγήθηκε των λέξεων) δεν πωλείται. Σε μια εποχή που το μόνο που έχουμε είναι το ένα το άλλο, η τέχνη (που πωλείται και δεν πωλείται) είναι έμπρακτη αλληλεγγύη.

Άτομα που ασχολείστε με τα εικαστικά, σας καλούμε να συνεισφέρετε κάποιο έργο σας για να συμμετάσχετε στην βραδιά πώλησης έργων τέχνης που έχει σκοπό τη συγκέντρωση χρημάτων για τη συλλογικότητα Queers for Palestine και την καμπάνια Dismantle Damon.

Η διαδικασία: δωρίστε ένα (ή περισσότερα) έργα σας συμπληρώνοντας τη φόρμα με τα στοιχεία σας (όνομα, τίτλο, μέσο, ​​μέγεθος, προτεινόμενη τιμή) και επισυνάψτε μια φωτογραφία του (τους). Προθεσμία το αργότερο μέχρι την Τρίτη 26 Νοεμβρίου προκειμένου να διευκολυνθεί η επιμέλεια.

Κάθε έργο, ανεξαρτήτως μέσου/θέματος, είναι ευπρόσδεκτη. Δεν κάνουμε τη διάκριση μεταξύ "τέχνης" και "κατασκευής". Ο στόχος του "Art Is (Not) For Sale" είναι να συμπεριληφθεί κάθε είδους δημιουργία, είτε έχει χαμηλό κόστος, είτε είναι εφήμερη ή DIY, είτε το άτομο που την έφτιαξε δεν έχει καλλιτεχνική εκπαίδευση, είτε πρόκειται για ένα έργο που δεν μπορεί να καταταχθεί (και μερικές φορές αναρωτιέται αν είναι τέχνη). Δεν θα γίνει αποδεκτή καμία έκφραση μίσους (κατά την κρίση των διοργανωτών).

Τα έργα θα πωληθούν την Πέμπτη 28 Νοεμβρίου (8-11 μ.μ.) σε δημόσια εκδήλωση με το Queers for Palestine, η οποία θα πραγματοποιηθεί στον χώρο του FAC (Αγίου Παντελεήμονος 7Β). Τα συμμετέχοντα άτομα καλούνται να παραδώσουν το έργο τους το πρωί της Τετάρτης 27 Νοεμβρίου (10 π.μ. έως 1 μ.μ.) ή και νωρίτερα (οποιαδήποτε στιγμή κατόπιν συνεννόησης) στο FAC.

Όλα τα χρήματα που θα συγκεντρωθούν μέσω του "Art Is (Not) For Sale" θα διατεθούν για την υποστήριξη της συλλογικότητας Queers for Palestine και της καμπάνιας Dismantle Damon, η οποία στέκεται αλληλέγγυα με τις γυναίκες/τα άτομα που όταν γεννήθηκαν τους αποδόθηκε το "θηλυκό" φύλο, που είναι πολιτικές κρατούμενες στη Ισραηλινή φυλακή Damon (όπου όλο οι κρατούμενοι είναι πολιτικοί). Ούτε τα συμμετέχοντα άτομα ούτε το FAC θα επωφεληθούν οικονομικά από το "Art Is (Not) For Sale". Τα απούλητα έργα θα επιστραφούν στα άτομα που τα δημιούργησαν.

Παράλληλα, 8 άτομα που ασχολούνται με τον ακτιβισμό από την Παλαιστίνη και τον Λίβανο, συμπεριλαμβανομένων ατόμων από τη συλλογικότητα Queers in Palestine, θα βρεθούν στην Αθήνα για μια σειρά από εργαστήρια, συζητήσεις και οργανώσεις συναντήσεων στα τέλη Νοεμβρίου.

Εάν έχετε οποιεσδήποτε ερωτήσεις, επικοινωνήστε στο info@feministresearch.org.

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τέχνες

Οι "GuruShots" φέρνουν τις φωτογραφίες τους στην Κυψέλη

Μια διεθνής συλλογή εικόνων από δημιουργούς όλου του κόσμου, σε τέσσερις θεματικές ενότητες.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
23/01/2026

Μια σειρά δημιουργικών εργαστηρίων για παιδιά ζωντανεύει στο Βιομηχανικό Μουσείο Φωταερίου

Εικαστικά εργαστήρια, εμπνευσμένα από τα υλικά και τις πρώτες ύλες του παλιού εργοστασίου φωταερίου, προσκαλούν και φέτος τα παιδιά σε ένα ταξίδι παιχνιδιού και καλλιτεχνικής εξερεύνησης.

"Endangered Games" μέσα στην γκαλερί Intermission

Ο καλλιτέχνης Σωκράτης Φατούρος δηµιουργεί ένα περιβάλλον που εµπεριέχει εικόνες απροσδιόριστου χρόνου.

Το Atopos ανοίγει ξανά, αυτή τη φορά στη γειτονιά του Πειραιά

Ο νέος εκθεσιακός χώρος του Atopos ενεργοποιεί το αρχείο του Paranoise Radio μέσα από hip hop, electro, bass, drum’n’bass και techno ήχους.

Small Size Days 2026: Μια παγκόσμια θεατρική γιορτή για παιδιά 0–6 ετών με τη συμμετοχή της Artika

Το τελευταίο Σαββατοκύριακο του Ιανουαρίου η τέχνη αγκαλιάζει τους νεότερους πολίτες του κόσμου μέσα από την τρυφερή παράσταση "Αγάπη είναι"

Ωνάσειος Ψηφιακή Βιβλιοθήκη: Πάνω από 10.000 τόμοι και αρχειακό υλικό ανοιχτά και ελεύθερα για το κοινό

Η νέα διαδικτυακή πύλη εξελίσσει τη βιβλιοθήκη του Ιδρύματος Ωνάση σε ένα σύγχρονο αποθετήριο για το ερευνητικό και ευρύτερο κοινό.

Η πρώτη έκθεση του Roe Ethridge στην Αθήνα έρχεται στη Gagosian

H έκθεση "Rude in the Good Way" ανοίγει παράλληλα με την κυκλοφορία του νέου ομότιτλου βιβλίου.