Μια βραδιά αφιερωμένη σε "γυναικείες υποθέσεις" στο Κομπραί

Το βιβλιοπωλείο παρουσιάζει τον κατάλογο του συλλογικού έργου «Woman Case ΙΙΙ».

Woman Case III

Το βιβλιοπωλείο Κομπραί μάς προσκαλεί την Παρασκευή 15/11/2024, στις 7 το βράδυ, στην παρουσίαση του καταλόγου "Woman Case ΙΙΙ". Το συλλογικό έργο "Woman Case ΙΙΙ" αφορά́ μια σειρά́ επιτελεστικών διαλέξεων που πραγματοποιηθήκαν από́ τις 20 μέχρι τις 30 Ιουνίου του 2023 στο Circuits and Currents, στην Αθήνα με πρωτοβουλία και κάλεσμα της Ελένης Τζιρτζιλάκη, με αφορμή τις αλλόκοτες, θηλυκές ζωγραφιές της και τα ποιήματα της με τον τίτλο "Γυναικεία Υπόθεση: Πλανόδιες γυναίκες που κατοικούν με άγνωστα ζώα και κάνουν φτερά́".

14 θηλυκότητες από́ τον καλλιτεχνικό́ -αρχιτεκτονικό χώρο συμμετείχαν σε ένα "Συμβάν -Έκθεση -Εργαστήριο" με αφορμή το έργο της Hélène Cixous, "Το γέλιο της Μέδουσας” και τη σωματική γραφή. Μια γραφή αλλόκοτη, πολλές φορές παραλογή -αυτή των γυναικών- μια γραφή που συνδέεται με το σώμα και τις εμπειρίες του.

Ο κατάλογος που θα παρουσιαστεί είναι μια συλλογική δουλειά. Αποτελεί ένα δοχείο που εμπεριέχει το πλούσιο θραυσματικό υλικό αυτών των ημερών. Οι καλλιτέχνιδες αφηγούνται τις ιστορίες τους ή τις ιστορίες άλλων γυναικών που τις ενέπνευσαν με τη σωματική γραφή και την επιτέλεση.

Δείτε όλες τις εκθέσεις της πόλης στον οδηγό τεχνών του athinorama.gr.

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τέχνες

Ο Νομπελίστας Λάσλο Κρασναχορκάι στο 1ο Διεθνές Φεστιβάλ Λογοτεχνίας Αθήνας

Ο κάτοχος του Νόμπελ 2025, ο συγγραφέας των ιλιγγιωδών προτάσεων που είδε έργα του στο σινεμά από τον Μπέλα Ταρ, έρχεται στην Τεχνόπολη για να συζητήσει και να υπογράψει βιβλία.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
20/01/2026

Αποκριάτικη διάθεση στο Μουσείο Αλέκος Φασιανός

Όλες οι δράσεις που έρχονται στο μουσείο τον Φεβρουάριο.

Empty Hums: Η γλυπτική του Αντρέα Τζούροβιτς στην γκαλερί Bernier/Eliades

Εγκαίνια την για την πρώτη ατομική έκθεση του καλλιτέχνη με έργα που ισσοροπούν ανάμεσα στη γλυπτική και τη ζωγραφική.

Βιβλία ακόμη και με €1: Το Παζάρι Βιβλίου επιστρέφει στην πλατεία Κλαυθμώνος

Η διοργάνωση του Συνδέσμου Εκδοτών Βιβλίου και της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εκδοτών Βιβλιοχαρτοπωλών έχει ελεύθερη είσοδο και πληθώρα βιβλίων με προσφορές από 1 ευρώ.

Τα "Ερωτικά" του Μάκη Θεοφυλακτόπουλου στην "Ιλεάνα Τούντα"

Τρία σχεδόν χρόνια μετά το θάνατο του, το έργο του Θεοφυλακτόπουλου συνεχίζει να μας απασχολεί.

Παρέλαση αστέρων στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών κατά το πρώτο τρίμηνο του 2026

Με δυνατές προτάσεις κλασικής μουσικής και όχι μόνο ξεκινά το πρόγραμμα του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών για το πρώτο τρίμηνο της νέας χρονιάς.

"Τριπλό Κοντσέρτο" Μπετόβεν... εις διπλούν από κορυφαίους σολίστ σε συναυλίες της ΚΟΑ και της Ορχήστρας Φεστιβάλ Δρέσδης σε Αθήνα & Θεσσαλονίκη

Έργο που μέχρι πρότινος παιζόταν σπανιότατα σε συναυλίες στην Ελλάδα, το "Τριπλό κοντσέρτο για βιολί, βιολοντσέλο και πιάνο" του Μπετόβεν ακούσθηκε αρκετές φορές μέσα στο 2025, προς δε το τέλος της χρονιάς δις, εντός δύο μόλις εβδομάδων, από εξαιρετικούς σολίστ, στα Μέγαρα Μουσικής Αθηνών και Θεσσαλονίκης!