Ένα βιβλίο που μαθαίνει τους νέους για τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο μόλις κυκλοφόρησε

Το βιβλίο "2194 Ημέρες Πολέμου: 1 Σεπτεμβρίου 1939-2 Σεπτεμβρίου 1945" της Μαρίζας Ντεκάστρο θα πληροφορήσει εύληπτα και με πλούσιες εικόνες τους αναγνώστες άνω των 12.

2194 Ημέρες Πολέμου: 1 Σεπτεμβρίου 1939-2 Σεπτεμβρίου 1945

Από τις εκδόσεις Μεταίχμιο κυκλοφόρησε πρόσφατα το βιβλίο "2194 Ημέρες Πολέμου: 1 Σεπτεμβρίου 1939-2 Σεπτεμβρίου 1945" της εκπαιδευτικού Μαρίζας Ντεκάστρο. Πρόκειται για ένα βιβλίο σε εικονογράφηση Αχιλλέα Ραζής που απευθύνεται σε αναγνώστες άνω των 12 ετών. Μέσα στις σελίδες του, παιδιά και έφηβοι θα κατανοήσουν με εύληπτο τρόπο τα γεγονότα του Β' Παγκοσμίου Πολέμου. Για το βιβλίο υπάρχει διαθέσιμο πλούσιο εκπαιδευτικό υλικό.

Λίγα λόγια για το βιβλίο

Β΄ Παγκόσμιος Πόλεμος: 1 Σεπτεμβρίου 1939-2 Σεπτεμβρίου 1945. Εξι χρόνια και μία μέρα που σημάδεψαν την ανθρωπότητα. Φαντάσου την Ευρώπη σαν θεατρική σκηνή. Πάνω σ’ αυτή την τεράστια σκηνή δόθηκε μια παράσταση τρόμου, πείνας, θανάτων, εκτοπίσεων, αγωνίας, απελπισίας. Φρίκης. Το έργο όμως δεν ήταν της φαντασίας. Το έγραψαν πολλοί συγγραφείς γνωστοί και άγνωστοι, ενώ οι ηθοποιοί ήταν κι εκείνοι γνωστοί και άγνωστοι.

Χρόνο με τον χρόνο θα ξεδιπλωθούν στις σελίδες του βιβλίου τα γεγονότα μέσα από τα τεκμήρια, τις μαρτυρίες και τα λόγια όσων υπέστησαν τα δεινά εκείνου του πολέμου. Είμαστε τυχεροί που δεν τον ζήσαμε! Τον έζησαν όμως εκατοντάδες εκατομμύρια Ευρωπαίοι, απλοί πολίτες, στρατιώτες, αντιστασιακοί, διανοούμενοι, καταδιωγμένοι, πολιτικοί, παιδιά και μεγάλοι, οι δικοί μας. Η ιστορία του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου γράφτηκε σε πολλές γλώσσες.

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τέχνες

5+1 λόγοι για τους οποίους δεν πρέπει να χάσεις το φετινό Παζάρι Βιβλίου

Το 29ο Παζάρι Βιβλίου συνεχίζει να μας υποδέχεται στην Κλαυθμώνος κι εμείς συγκεντρώσαμε 5 λόγους (συν μια... τολμηρή ιδέα) για τους οποίους αξίζει να το επισκεφτείτε.

ΓΡΑΦΕΙ: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟς ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟς
04/02/2026

"Η κουλτούρα της πτώσης σκοτώνει" σύμφωνα με τον Παναγιώτη Λαμπρινίδη

Νέα έκθεση του καλλιτέχνη στον Εικαστικό Κύκλο ΔΛ.

"Η μνήμη υφαίνεται ξανά" με μια έκθεση στη Νάξο

Στις 14 Φεβρουαρίου εγκαινιάζεται η εικαστική έκθεση που υπογράφουν με έργα από χαρτί, ύφασμα, γύψο, πηλό, μέταλλο, βίντεο και οσμή επτά καλλιτέχνιδες.

Με ελεύθερη είσοδο, μια επίκαιρη κουβέντα για τη συναίνεση με τη Vanessa Springora

Την Τετάρτη 11 Φεβρουαρίου 2026 στις 19:00 θα συζητήσει με αφορμή τη μεταφορά του βιβλίου της "Η Συναίνεση" στο Θέατρο Τέχνης Καρόλου Κουν.

NoExcuse#2: Ατομική έκθεση της Ειρήνης Βαζούκου στο Λόφος art project

Από τις 6 έως τις 28 Φεβρουαρίου 2026, το Λόφος Art Project παρουσιάζει την ατομική έκθεση No Excuse #2 της Ειρήνης Βαζούκου.

Επανέκθεση, σε νέα εκδοχή, του "The End" του Νίκου Αλεξίου

Τα εγκαίνια της έκθεσης, "The End. Μια σπουδή στο άπειρο", γίνονται με αφορμή τη συμπλήρωση δεκαπέντε χρόνων από τον θάνατο του καλλιτέχνη.

Αφιέρωμα στον Μίκη Θεοδωράκη από την Ένωση Ελλήνων Χαρακτών

Η έκθεση θα παρουσιαστεί τον Φεβρουάριο στο μουσείο.