"Η φωνή της Καρυάτιδας": Έκθεση για τον επαναπατρισμό των μαρμάρων του Παρθενώνα

Η ομαδική έκθεση φωτογραφίας φέρνει σε διάλογο τα έργα τριών καλλιτεχνών.

Η φωνή της Καρυάτιδας

Η Αίθουσα Τέχνης S.G. Art Gallery παρουσιάζει την ομαδική έκθεση φωτογραφίας "Η φωνή της Καρυάτιδας" από 29 Οκτωβρίου, με σκοπό την ευαισθητοποίηση για την επιστροφή των μαρμάρων του Παρθενώνα. Συμμετέχουν οι καλλιτέχνες: Αμαλία Σωτηροπούλου, Ελισάβετ Κατσαμάκη, Σπύρος Σοφιανός.

Η καλλιτέχνιδα Αμαλία Σωτηροπούλου αναφέρει: "Οι έξι κόρες από τις Καρυές μονοπωλούν την προσοχή μου και απαιτούν από εμένα να τους ξαναδώσω ζωή. Οι Καρυάτιδες είναι για εμένα οι σιωπηλοί μου συνομιλητές, σύμβολα της γυναικείας δύναμης και διαχρονικότητας, που η ομορφιά τους στέκει πάνω από τον χρόνο. Είναι τόσο στιβαρές αλλά και  αέρινες συνάμα, που μοιάζουν να περιφρονούν την ανορεξική εποχή μας. Ταξίδεψα ως το Λονδίνο για να φέρω εικονικά στην Ελλάδα την Missing Sister. Δεν άντεχα να την  σκέφτομαι τόσο λυπημένη μέσα στις αίθουσες του Βρετανικού Μουσείου, μόνη ανάμεσα σε τόση τέχνη. Ιδιαίτερη σημασία έχει για μένα το γεγονός ότι ως Έλληνες δεν είμαστε μόνοι αλλά εξακολουθούμε πεισματικά να στηρίζουμε ιδέες και αξίες από τον 5ο αιώνα Π.Χ. στον βράχο της ακρόπολης έως και σήμερα".

Η φωνή της Καρυάτιδας
© Σπύρος Σοφιανός

Η φωνή της Καρυάτιδας
© Ελισάβετ Κατσαμάκη

Εγκαίνια: 29/10 (7.30-10 μ.μ.)

Info: S.G. Art Gallery | 29/10-9/11 | Ώρες λειτουργίας: Τρ., Τετ., Πεμ., Παρ. 6-9 μ.μ., Σαβ. 11 π.μ. – 2 μ.μ. | Είσοδος ελεύθερη

Δείτε όλες τις εκθέσεις της πόλης στον οδηγό τεχνών του athinorama.gr.

Διαβάστε Επίσης


 

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τέχνες

Οι "GuruShots" φέρνουν τις φωτογραφίες τους στην Κυψέλη

Μια διεθνής συλλογή εικόνων από δημιουργούς όλου του κόσμου, σε τέσσερις θεματικές ενότητες.

Μια σειρά δημιουργικών εργαστηρίων για παιδιά ζωντανεύει στο Βιομηχανικό Μουσείο Φωταερίου

Εικαστικά εργαστήρια, εμπνευσμένα από τα υλικά και τις πρώτες ύλες του παλιού εργοστασίου φωταερίου, προσκαλούν και φέτος τα παιδιά σε ένα ταξίδι παιχνιδιού και καλλιτεχνικής εξερεύνησης.

"Endangered Games" μέσα στην γκαλερί Intermission

Ο καλλιτέχνης Σωκράτης Φατούρος δηµιουργεί ένα περιβάλλον που εµπεριέχει εικόνες απροσδιόριστου χρόνου.

Το Atopos ανοίγει ξανά, αυτή τη φορά στη γειτονιά του Πειραιά

Ο νέος εκθεσιακός χώρος του Atopos ενεργοποιεί το αρχείο του Paranoise Radio μέσα από hip hop, electro, bass, drum’n’bass και techno ήχους.

Small Size Days 2026: Μια παγκόσμια θεατρική γιορτή για παιδιά 0–6 ετών με τη συμμετοχή της Artika

Το τελευταίο Σαββατοκύριακο του Ιανουαρίου η τέχνη αγκαλιάζει τους νεότερους πολίτες του κόσμου μέσα από την τρυφερή παράσταση "Αγάπη είναι"

Ωνάσειος Ψηφιακή Βιβλιοθήκη: Πάνω από 10.000 τόμοι και αρχειακό υλικό ανοιχτά και ελεύθερα για το κοινό

Η νέα διαδικτυακή πύλη εξελίσσει τη βιβλιοθήκη του Ιδρύματος Ωνάση σε ένα σύγχρονο αποθετήριο για το ερευνητικό και ευρύτερο κοινό.