"Καλυψώ": Μαθαίνουμε για το νέο βιβλίο της Δήμητρας Κολλιάκου στο Επί Λέξει

Το βιβλιοπωλείο Επί Λέξει και οι Εκδόσεις Πατάκη προσκαλούν τους αναγνώστες στην παρουσίαση του βιβλίου, το οποίο εμπνέεται από την Οδύσσεια.

Καλυψώ

Το βιβλιοπωλείο Επί Λέξει και οι Εκδόσεις Πατάκη σας προσκαλούν την Τετάρτη 30 Οκτωβρίου στις 7:00 μ.μ. στον χώρο του Επί Λέξει (Ακαδημίας 32 και Λυκαβηττού) στην παρουσίαση του νέου βιβλίου της Δήμητρας Κολλιάκου "Καλυψώ".

Για το βιβλίο θα μιλήσουν:

  • Γιάννης Δούκας, ποιητής
  • Διονύσης Μαρίνος, συγγραφέας, κριτικός λογοτεχνίας
  • και η συγγραφέας

Λίγα λόγια για το βιβλίο

"Αλήθεια λέω" δοκίμασε να την πιέσει. "Υπάρχει κι άλλος κόσμος στο νησί, πέρα απ' τον ξένο". Αλλάζοντας φορά, η Καλυψώ έπιασε να ξετυλίγει το νήμα απ' τον αριστερό καρπό και να το τυλίγει πίσω στο κουβάρι. "Καλά θα κάνεις να κοιμάσαι περισσότερο" της πέταξε στο τέλος, χωρίς να την κοιτάζει. "Και να μην ονειρεύεσαι τόσο. Τα πολλά όνειρα βλάπτουν. Κι ας μην ξεχνάμε πως μας βαραίνει και τις δυο μια κούραση αιώνων".

Έχουν περάσει αιώνες από τον απόπλου του Οδυσσέα, κι η Καλυψώ, πιστή στο όνομά της, καλύπτει το νησί της με την ομίχλη των πέπλων της, κρατώντας αθέατο τον κόσμο, απομονώνοντας έτσι και τη Μελάνθη, την τελευταία δούλη που της έχει απομείνει. Ώσπου μια μέρα φτάνει στο νησί ένας ξένος από τη σύγχρονη εποχή. Η άφιξή του θα γίνει αφορμή να ζωντανέψουν μνήμες από το παρελθόν, και να δοκιμαστεί η φιλοξενία αλλοτινών και τωρινών καιρών. Σιγά σιγά θ' αρχίσει να βλέπει η Μελάνθη αυτά που δεν μπορεί να συγκαλύψει πια η Καλυψώ.

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τέχνες

Εικαστική σύμπραξη Ελλάδας και Κίνας στην έκθεση 'Crossed Orbits'

Η ζωγραφική κυριαρχεί στην έκθεση, που επιμελείται ο Κωνσταντίνος Θ. Σπυρόπουλος, και λειτουργεί ως φορέας πολιτισμικής μνήμης και ταυτόχρονα πεδίο υπέρβασης.

"Pοst tenebras lux": Νέοι καλλιτέχνες συστήνονται στον "Τεχνοχώρο"

Ανερχόμενοι δημιουργοί παίρνουν θέση απέναντι στη σύγχρονη καλλιτεχνική και κοινωνική συνθήκη.

Ο Νομπελίστας Λάσλο Κρασναχορκάι στο 1ο Διεθνές Φεστιβάλ Λογοτεχνίας Αθήνας

Ο κάτοχος του Νόμπελ 2025, ο συγγραφέας των ιλιγγιωδών προτάσεων που είδε έργα του στο σινεμά από τον Μπέλα Ταρ, έρχεται στην Τεχνόπολη για να συζητήσει και να υπογράψει βιβλία.

Αποκριάτικη διάθεση στο Μουσείο Αλέκος Φασιανός

Όλες οι δράσεις που έρχονται στο μουσείο τον Φεβρουάριο.

Empty Hums: Η γλυπτική του Αντρέα Τζούροβιτς στην γκαλερί Bernier/Eliades

Εγκαίνια την για την πρώτη ατομική έκθεση του καλλιτέχνη με έργα που ισσοροπούν ανάμεσα στη γλυπτική και τη ζωγραφική.