Ομιλία με θέμα "Το βιβλίο ως πολιτιστικό αγαθό" στο βιβλιοπωλείο Επί Λέξει

Το Επί Λέξει προσκαλεί το κοινό στη συζήτηση τριών παραγόντων στον χώρο του βιβλίου που θα μιλήσουν για τις προκλήσεις και τις προοπτικές του κλάδου.

Βιβλία

Σε συνέχεια του κύκλου ομιλιών 2024 της Εταιρεία Συμβούλων Διαχείρισης Πολιτιστικής Κληρονομιάς, το βιβλιοπωλείο Επί Λέξει προσκαλεί το κοινό στον χώρο του (Ακαδημίας 32) στη δεύτερη εκδήλωση με τίτλο: "Το βιβλίο ως πολιτιστικό αγαθό | Προκλήσεις και προοπτικές" (Τετάρτη 2/10, 19.00).

Συνεχίζοντας τη συζήτηση για τη "Διαχείριση του πολιτισμού στην Ελλάδα σήμερα", αυτή τη φορά η εστίαση γίνεται στο βιβλίο και τη σημασία του ως πολιτιστικό αγαθό. Ο Περικλής Δουβίτσας (εκδόσεις Νεφέλη), ο Χρήστος Χρυσόπουλος (συγγραφέας) και η Κατερίνα Φράγκου (Iris Literary Agency) μοιράζονται την πολύχρονη εμπειρία τους και συζητούν για τις προκλήσεις και τις προοπτικές που αντιμετωπίζει ο κλάδος του βιβλίου στη χώρα μας.

Με μια ανοιχτή προσέγγιση, οι ομιλητές θα αναδείξουν τις προσωπικές τους ιστορίες και θα ανταλλάξουν σκέψεις για το μέλλον του βιβλίου στην Ελλάδα, προσκαλώντας μας να συμμετάσχουμε στη διαμόρφωση ενός καλύτερου πολιτιστικού τοπίου.

Η συμμετοχή είναι δωρεάν. Περισσότερες πληροφορίες θα βρείτε στο Facebook Επί Λέξει Βιβλιοπωλείο.

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τέχνες

Η έκθεση-υπερθέαμα για τον Βαν Γκογκ ανοίγει σήμερα στο Ολυμπιακό Κέντρο Γουδή

Το "Van Gogh: The Immersive Experience" είναι από τις εκθέσεις που δεν πρέπει να χάσετε.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
22/10/2025

Μέχρι πότε συνεχίζεται η έκθεση της Simone Leigh στο ΚΠΙΣΝ

Αν δεν έχετε ήδη δει την "Ανατομία της Αρχιτεκτονικής", προτείνουμε να σπεύσετε.

Δύο νέα δυνατά βιβλία από τις εκδόσεις Gutenberg

Ο ρατσισμός και το παλαιστινιακό σε πρώτο πλάνο με τους δύο νέους τίτλους του εκδοτικού.

Δωρεάν είσοδος στα μουσεία της Αθήνας την 28η Οκτωβρίου

Τέσσερα μουσεία μάς περιμένουν με ελεύθερη είσοδο την ημέρα της Εθνικής Επετείου.

4 φράσεις του Jack Kerouac που έφυγε σαν σήμερα (21/10) από τη ζωή

Εμβληματικές φράσεις από τα βιβλία του, που αντικατοπτρίζουν τη φιλοσοφία και τις ανησυχίες του σημαντικού συγγραφέα.

"Σκυλονουάρ": Από τα σκυλάδικα στα βιβλιοπωλεία

Το graphic novel των Δημήτρη Κερασίδη και Δημήτρη Κρις-Αγκαράι (εκδ. Μικρός Ήρως) που καταπιάνεται με τη δεκαετία του ‘80 παρουσιάζεται στο Κομπραί.

Ο Δήμος Αθηναίων τιμά τον Μανώλη Γλέζο με νέο πολυχώρο

Ο Δήμαρχος Αθηναίων, Χάρης Δούκας, επιβεβαίωσε σε σχετική συνάντηση την πρόθεσή του Δήμου να προχωρήσει στη δημιουργία Πολυχώρου Μνήμης και Δράσης.